Milan Kariško "murár"

Zdravím vás, chcem upozorniť na p.Kariško Milan z Popradu, ponúka svoju prácu ako murár v Bratislave. Napriek dohode, že dostane zálohu a ostatné na konci,si pýta peniaze dvakrát za týždeň, pritom robota je na dva týždne.Dali sme mu aj tretíkrát,a pýtal ďalej, keď sme mu už odmietli dávať viac, že už dostal viac ako spravil,tak sa začal vyhrážať a nakoniec si doniesol chlapov a celú prácu - obklady,obuchal kladivom. Už to rieši polícia.😒
Odpovedať
@oklamany1 tak toto je sila. Už tu boli kadejaké prípady s neplatičmi, s tým, že si niekto nespraví robotu, za ktorú zoberie peniaze... Ale toto aby niekto spravil? Nemám slov. Pevné nervy a veľa šťastia, aby sa to doriešilo.
Odpovedať
Obraz dnešnej doby.
Odpovedať
@oklamany1 Polícia mala byť privolaná hneď, už počas incidentu s partijou, čo prišla vybúrať kachličky. Dúfam, že máš všetky súvisiace papiere v poriadku - objednávku, dohodu, podpísané výdavkové doklady (na ktorých je napísaný účel platby, že záloha č.1, č.2, a pod...) Nechcem byť skeptikom, ale bohužiaľ žijeme v dobe, kde Ty budeš polícii dokazovať svoju nevinu, resp. zadrapia sa do Teba, že Ty si porušil, to - ono... 😒
Odpovedať
Profilova fotka
neviem si ani predstavit, ako by som takuto situaciu vobec riesil na tvojom mieste. nechcel by som. ale teda nejde mi absolutne do hlavy, ako si v dnesnej dobe moze niekto nieco taketo dovolit.
Odpovedať
@rosi47 Asi preto, že vie, že môže! Presne ako písal @roman_x ... Obraz doby ! 😠
Odpovedať
@roman_x "Obraz dnešnej doby."" Do psej matere, ale takto sa to nerobí.. 😬 To je ozaj na infarkt..
Odpovedať
@oklamany1 vzhľadom na to, že je to až príliš jasné (podľa jednostranného podania) a všetci svorne nad tým krútime hlavou, predpokladám, že vec bude v skutočnosti mierne či úplne iná... skús do toho vniesť troška objektivity, určite si opomenul napísať množstvo informácii "medzitým".
Odpovedať
@worker_falcon no, keď si pozreš "MILAN KARIŠKO" a všeobecne priezvisko "KARIŠKO" napríklad na FB, tak zistíš, že to je samí zamestnanec "LOUIS VUITTON", takže v takom prípade by som sa vôbec nečudoval, keby to bolo presne tak, ako to tu bolo popísané ... I keď, samozrejme, s určitosťou to tvrdiť nemôžem ...
Odpovedať
@lubk0 hej, pozeral som na FB, či sa nedá s niekým stotožniť (aby som ho mohol tu pozvať...) tak uvidíme, čo vylezie z "oklamaného". každopádne, obdivujem ľudí, ktorí tlačia do remeselníkov peniaze ako diví. aj výrazne viac, ako bolo vopred dohodnuté/nacenené (však mal týpek cenovú ponuku, aspoň orientačnú, či?). ľudí je tak jednoduché oklamať a okradnúť, až to desí... a to ešte robia pologramotní. keby sa do toho pustil niekto s rozumom, tak na neho nik nepríde. by som chcel napr. vedieť, čo tuto týpek si pozrel občiansky preukaz mr. Karišku.
Odpovedať
@worker_falcon kedy si naposledy volal robotnikov na nejaku pracu? Ja dobre viem ako si nadrzate navzajom, mne murari odporucili inych a ked som mu povedal aka to je zgerba, tak nechcel verit. Lutujem kazdeho, kto toto musi na vlastnom znasat.
Odpovedať
@worker_falcon tak zase no, na ktorej stavbe je bežné, že sa ti remeselníci preukazujú občianskym preukazom ? Bohato nám stačilo riadiť sa referenciami, ale aj tam je vždy nejaké to riziko ... Ale súhlasím, presná dohoda má padnúť na začiatku a z nej by som neuhol ...
Odpovedať
@lubk0 treba to zatat vcas. Ale bohuzial sa to neda ak ide o prace ktore treba dokoncit, ked sa uz raz zacnu, nedajboze ak su za tisice pozicane salungy.
Odpovedať
Článok sa načítava...
tak toto je nieco strasne, uprimne dufam, ze si tu aj najde svoje meno, nech ho hanba prefackuje🙂
Odpovedať
Preto sebe robim všetko sam, trva to dlhšie, ale myslim, že dajaky Kariško aj tak nespravi lepšie ako ja. Čo som videl po susedoch robotu kadejakých čonkov pechov puškov a neznam keho, tak nič moc...
Odpovedať
@arcticcode pride nieco co si sam nespravis. Alebo proste na to niektory nemaju cas ani vztah k tomu. A zasa nemozes ani hadzat vsetkych majstrou do kosa. Lebo je vela sikovnych stolarov,murarov , tesarov atd co si daju na svojej praci fakt zalezat
Odpovedať
@lubk0 pýtať si občiansky a kontrolovať ho by mala byť samozrejmosť, ideálne pri spisovaní zmluvy o dielo. je to úplne zásadná vec. ak tomu nechápeš, nebudem dávať nápovedu nejakým magorom, aby podvádzali ešte sofistikovanejšie a nevypátrateľne. bez stotožneného OP je akékoľvek meno či údaj o firme iba dohad. aby tuto týpka neprišiel osobne pozrieť skutočný Milan Kariško z PP a týpek by bol prekvapený, že tohto murára nikdy nevidel, zato na neho nakydal.
Odpovedať
@vykricnik ja si volám odborníkov na stavbu (napr. elektrikár), nie robotníkov . a neviem, čo mne hovoríš, že "si nadŕžame navzájom". remeselníkov nijak zvlášť neodporúčam, aj keď to odo mňa klienti pýtajú. okrem toho, že sa za nich neviem zaručiť, aj preto, že máloktorého poznám (a tí, čo poznám, majú roboty toľko, že by sa nepotešili, keby som im dohodil ďalšiu). A pravdou je, že v oblasti, v ktorej sa pohybujem, poznám samých šuflikantov (neodborníkov, ktorí sa tvária, že vedia robiť všetko), ktorých by som sám nakopal niekde, nieto im ešte dohadzoval robotu.
Odpovedať
@miro107 Zatiaľ ešte neprišlo, ale hej chápem. Len ja vidím, že dobrých robošov je veľmi veľmi málo, veď prečo by sa aj tu mali srať za pár šupiek s nevďačníkmi, keď v nemecku zarobia 5 krát toľko ako tu? Potom nám tu ostávajú len fušeri (a ja som tiež jeden z nich, ale ja aspoň fušujem len svoje, nie iným 😄 )
Odpovedať
@arcticcode Do značnej miery sa dá s tým len súhlasiť. Väčšina šikovných odborníkov pracuje v zahraničí, príp. aj u nás na dobrých pracovných miestach,... a všetko toto ostatné čo zostalo doma, čo nám tu ponúka svoje akože "služby", je v drvivej väčšine len lajdačina mysliaca si o sebe, že sú majstri. Pritom za prácu pýtajú neustále viac, lebo sa idú prirovnávať k tým skutočným odborníkom. Toto je aj moja osobná skúsenosť.
Odpovedať
Problém je tiež že niekto kto rieši prerábku raz za život sa častokrát stavia do defenzívnej pozície voči remeselníkovi a je mu vďačný že si našiel čas prísť urobiť čo potrebuje. Pričom vzťah by mal byť rovnocenný a vďačnosť by mala byť zhmotnená finančnou odmenou za vykonanú prácu. Ďalším častým problémom sú zálohy a samotné nespísané dohody. O tom tu už bolo veľakrát popísaného dosť. V skratke spísaná zmluva kde je jasne definované čo, ako, kedy a za koľko ma kto urobiť a kto a kedy mu za to zaplatí. Určite neplatiť za prácu nič vopred a ak za materiál tak len keď už je na stavbe a tiež to mať zmluvne ošetrené že zaplatením tej zálohy sa materiál stáva majetkom objednávateľa.
Odpovedať
@worker_falcon istá miera obozretnosti je absolútne na mieste, avšak absolútne nesúhlasím, že tou správnou cestou sú občianske, zmluvy, splnomocnenia a čo ja viem čo ešte ... Lebo je dosť možné, že taký pán typu "Kariško" si ani s tým nebude robiť žiadnu ťažkú hlavu, a hoc budeš mať všetko na papieri a riadne podpísané, spravodlivosti sa nedomôžeš... A keď aj ano, zistíš, že pán nič nevlastní a vlastne ani nemá žiadny príjem ... Naopak, skúseného a dobrého remeselníka na ktorého prácu sa čaká mesiace môže takéto správanie doslova odradiť, hlavne keď o prácu nemá núdzu ...
Odpovedať
@lubk0 spomínam hlavne pozrieť občiansky. Či to meno, pod ktorým vystupuje, je pravé a nie požičané. To bol základ môjho posledného príspevku. Zdá sa, že som ho napísal dostatočne nejasne a nepochopili ho ani tí, ktorým bol určený 😁 a áno, s tým súhlasím, že prílišná nedôvera odradí tých poctivých. Sám by som bol veľmi nervózny, keby niekto príliš chcel zmluvy a čo ja viem. Pritom som v živote nikoho neokradol ani nepodviedol.
Odpovedať
mna ale neskutocne prekvapuje, ako si toto moze niekto v dnesnej dobe dovolit, absolutne to nechapem. tak snad si s nim policia poradi, lebo velakrat aj oni maju zviazane ruky pri takychto pripadoch.
Odpovedať
@tamrar hej, tiež mi to príde príliš drzé na to, aby to bola pravda. ale zas keď sa dočítame v médiách, ako magori vraždia ľudí kvôli pár drobným alebo ničomu, tak sa už snažím ničomu nediviť. a zvlášť, keď sa nájde dosť klientov, ktorí radi dávajú zálohy a potom sú bezzubí. a tak s jedlom rastie chuť (a drzosť)...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?