Kooperativa skúsenosť

Profilova fotka
Dobrý den. Budem strucny ako sa len da , zauima ma Vasa skusenost. V decembri sa mi stala skodova udalost na aute, dnes je april a tipujem nez to dotiahnem do konca bude aj Jun/Jul. Aka je Vasa skusenost s Kooperativou? Nie len auto, ale celkovo. Tiez ste cakal/a cca 6 mesiacov na ukoncenie poistnej udalosti? Uz som bol na pobocke, infolinke, podnety som pisal, live chat Kooperativa a vsetci sa odvolavaju na likvidátorku /nebudem menovať/ , ktorej sa nedovoláte, nakolko nezdvíha tel. Ako by ste postupovali dalej Vy? Ci mám skutocne cakat dalsieho štvrť roka? Pekny den
Odpovedať
koop a ani komunalnu nikdy. Ja osobne s nimi nie dobra skusenosť.
Odpovedať
Profilova fotka
@fatcat1 lacna poistovna, kym sa daco nestane. Ak chces aby poistovna aj platila, treba si dat Allianz, Uniqa. Alebo precitat skusenosti na autoforach :).
Odpovedať
my sme cez nich mali dom poisteny kym neodisla riadiaca jednotka kotla ktoru som dala opravit na fa kvoli poistovni. Prisiel obhliadac, povedal ze nemame kotol pevne spojeny so zemou a odisiel. Ziadne plnenie samozrejme. Tak som zrusila zmluvu a Kooperativa nikdy viac. Moj muz mal havarku a mal PZP v Kooperative. Odmietli mu uhradit cast skod narokovanych druhou stranou ze nech si to riesi obcianskopravne. Takze Kooperativa je dobra len ked chces platit. Ked treba plnit, maju vzdy dovod a vyhovorku. Za mna nikdy viac nic poistene u nich.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od fatcat1:

Dobrý den. Budem strucny ako sa len da , zauima m…
@fatcat1 čerstvá skusenost z minulého mesiaca...tiez skodova na aute, vinnicka mala koop....nehoda sa stala vo stvrtok vecer, v piatok nahlasena, v pondelok volal likvidátor, termin obhliadky v stredu...prachy na ucte do dvoch tyzdnov od schvalenia rozpoctu....akoze bol som som trosku zaskoceny tou rychlostou, tiez ked som zbadal ze ma druha strana kooperativu tak ma hned presiel mraz po chrbte ale takto to bolo u mna....ja osobne mam allianz
Odpovedať
dobrú skúsenosť mám aj s generali. Dve poistné udalosti hoci cez HP ale úplne bez problémov. Známy má HP koop a mal poistnú udalosť kde chytil predný nárazník a šuchol zadný bok. Prišiel od nich obhliadač a dal mu to ako 2 poistné udalosti aby si zaplatil 2x spoluúčasť. Koop s komunálnou sú vhodné na poistenie popolnice a nič drahého.
Odpovedať
Nemam s nimi zlu skusenost, praveze aj pani co nam to zriadovala sa snazi vyjst v ustrety, kolkokrat to praveze zalezi tam na tych co su vyssie v BA.
Odpovedať
Manzel riesil opravu z HP, tiez sa tam vsetci dookola vyhovaraju na likvidatora.
Odpovedať
Neviem, čo presne ťa trápi, z tvojho príspevku to nie je úplne jasné. Každopádne ak ti niekto spôsobil škodu na aute a ty si ju teraz kryješ z jeho PZP, za určitých okolností máš nárok na náhradné vozidlo. Je to do vyhlásenia škody za totálnu, alebo kým sa tvoje auto opraví, alebo kým ti prídu peniaze na účet (možno nie som úplne presný). Takéto požičanie auta ponúka napr Pomocmotoristom, Setcar... Ty im neplatíš nič, dáš im splnomocnenie a oni si to už vyriešia s poisťovňou vrátane prípadného súdu, ak by im poisťovňa zapožičanie nechcela zaplatiť. Ak je to náhodou aj tvoj prípad, určite si náhradné auto požičaj a potom ti môže byť v podstate jedno, ako dlho bude trvať poisťovni uzatvorenie poistnej udalosti. Ja keď som riešil poistnú udalosť z PZP vinníka, moje auto stálo 2 týždne zaparkované v servise a čakalo na likvidátora, ktorý bol na dovolenke. Ja som za zatiaľ vozil na fungel novom požičanom aute a dúfal som, že môjmu sa tak skoro venovať nebudú :)
Odpovedať
jedna skusenost mi staci, potreboval som zrusit poistku na auto. nekonecny pribeh sa nechyta.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
Ďakujem za Vaše skúsenosti a komenty. Ako to teda dopadlo v mojom prípade: Telefonicky ani mailom nič nevybavíte...buď to voláte s automatom, alebo vám odpovedá emailom chat-bot. Ak sa aj telefonicky náhodou dovoláte, odkážu vás na stránky, ktoré ste už skúšali /poistné udalosti online/. Po tyzdni som siel na pobocku, pani ma najskvor chcela odbit, ze to staci cez ich stranku dokoncit. Po takmer pól roku čakania na vyplatenie poistnej udalosti som ju odbil, nech mi ukaze, co som tam este neskusil. Nakoniec zistila v ICH systeme, ze mám dodat papiere s udajmi kto bol vinník a kontaktne udaje druheho ucastnika. /Ten uz bol pri tom dávno vyplatený/. Takze bolo zrejmé že Kooperativa robí obštrukcie a keby som tam osobne nezasiel, nikdy by som nebol odskodnený. Samozrejme ukončujem "spolupracu" s touto poistovnou a idem skúsit inú: Akú máte skúsenost s "Uniqa"? Pekný deň.
Odpovedať
Vzdy su to natahovacky,ked mas skodu a vynnik vlastne nic neriesi.Mala som sami generali,a ti vyplatili 17000eur,plus aj za nahradne vozidlo,co mali pozicane.Ja ako vynnik som nic neriesila,len mi vzdy prisiel papier,ze im bolo tolko a tolko vyplatene a ze je to koniec to mi prislo aj po roku,ze to uz ukoncuju,co som bola prekvapena ze tak dlho.
Odpovedať

Ďakujem za Vaše skúsenosti a komenty. Ako to ted…
@fatcat1 Pracujem v Uniqa. Ak je poškodený náš klient, vyplatíme ho a potom naháňame Kooperativu. Predsa len, právne oddelenie má väčšiu silu ako jeden osamotený človek. A čo sa týka uzatvárania poistiek: Ak náhodou neviem dať najnižšiu cenu, odporúčam radšej Allianz alebo Generali alebo ČSOB, lebo to je ozaj relevantná konkurencia.
Odpovedať
Článok sa načítava...
My ideme teraz prekopat vsetko,vsetky poistky,lebo u nas nam nas poradca nedokazal nic vybavit a kedze provizie idu na ukor nas sme sa rozhodli vsetko prekopat.Som mu povedala,ze som ochotna davat do poistky max 100eur,on nam z 280eur mesacne urobil na 220eur mesacne poistky.Tak pojdeme sa popytat priamo mimo neho,ci by dokazali urobit poistky do tej sumy,aj do 150eur som este ochotna.Napr.sme riesili hypoteky,mame 3,a na 1 nam uz urok zvysili na 4.65.Takze by sme ich dali dokopy a pod.a sli by sme niekde kde by dali nizsi urok.A ako to dopadlo,on mesiac akoze vybavoval a nic nevybavil.Ale teraz nam volala z vub,co tam mame hypo a ze nam vie vybavit vynimku,kedze sme tam vip klienti.Ze na 4.29,ze viac nemoze.Nakoniec nam urobili vynimku na 4.19.sama pani bola prekvapena s tym urokom,co nam schvalili.Tak sme sa rozhodli,ze to dame vsetko dokopy vo vubke,bez hypo poradcu zo vsetkymi moznymi vynimkami.Tie poradcovia nevedia vybavit lebo z tychto vynimiek su prave plateni,banka ich da im,nie klientovi.
Odpovedať

Ďakujem za Vaše skúsenosti a komenty. Ako to ted…
@fatcat1 S Kooperativou mam podobnu skusenost. Tiez to bolo tak, ze pokial som nesiel osobne na pobocku, tak sa nic nepomohlo. A to som sa tam nachodil teda, kym sa dotiahlo vsetko do konca. Uniqa bude podla mna nieco dost obdobne. Ak chces istotu, tak potom chod do Allianz.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od emilia25:

My ideme teraz prekopat vsetko,vsetky poistky,leb…
@emilia25 K tým poistkám - ak si to chcete riešiť po vlastnej osi, odporúčam dokonale ovládať poistné podmienky. Ak sa niečo stane, aby ste vedeli, ako nahlásiť poistnú udalosť. A v niektorých špecifických prípadoch je stále lepší poradca - jedine ten vie zo skúseností, čo poisťovne uznávajú a čo nie. Ale taký normálny, skúsený poradca, nie lajdák, čo chce len zarábať.
Odpovedať
presne tak, kooperativa proste nikdy viac. ani my nemáme dobré skúsenosti, ľudia v okolí takisto. proste celé zle.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ralf364:

@emilia25 K tým poistkám - ak si to chcete riešiť…
@ralf364 len mám pocit, že nájsť takého, tak to je niekedy priam zázrak. polovica z nich sú len špekulanti, ktorým sa nechce robiť, tak sa sami titulovali za finančných a neviem akých poradcov.
Odpovedať
u mna to doslo tak daleko ze kooperativu ani komunalnu uz nemam ani ako PZP /netreba ostatnym ucastnikom dopravnej nehody nicit zivot/, lebo ich spravane je cisty zmrdizmus, pokusy o podvod v stadiu pripravy a realizacie su u nich podla mna kazdodennou rutinou.
Odpovedať

@emilia25 K tým poistkám - ak si to chcete riešiť…
@ralf364 ja uz fakt neviem,co si mysliet.Uvidim v piatok mi bude volat z Uniqi,co mame poistky tak mi to skusi vsetko na novo prepocitat,hlavne zivotne poistenie,a tieto vsetky zakladne krytia pre zivot a kolko to vyjde,ako chapeme,ze muzovi taha uz na 50tku takze je to drahsie,tiez ze 7ludi v tom pokryt.Ale aby mi syn,co ho mal uraz a sili mu nohu v narkoze,co stacilo malo a bol by mi tam umrel a dostal 200eur?To mal viac za zub,co si tiez skoro cely dal von,ked zase uraz na bicykli.A za tolke prachy mesacne 280eur,no uvidime.Co poriesime.A napr.v generali sme mali napr.plnenie uz od 1stichu,tu v uniqe mame zase na dni.
Odpovedať
Profilova fotka
@velton Uniqa je v pohode poistovna. Jazdim vela, kazdy rok nejaka poistna udalost (nie mojou vinou) a vzdy bez problemov. Kedze Allianz mi zdrazel za poslednych 7 rokov pri PZP z 100e na 200e, migroval som flotilu do Uniqa a cena je 114e. Sluzby su rovnake. V Allianz nemas poistene napr. ak susedovi podpalia auto a tvoje zhori s nim, ale to je uz taky hard-core :)
Odpovedať
Inac raz sme mali jedno plnenie,kupili sme z aaa nase prve auto Fabiu,a hned ten vecer ako sme ho doviezli,drb sused cuval a nabural ho,tak sa to riesilo cez jeho poistku,vtedy sme este aj zarobili,sme dostali 500eur,dvere vyklepal muz,pekne sa otvarali,zatvarali.A tiez samizda kooperativa to vtej dobe bola.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@velton Uniqa je v pohode poistovna. Jazdim vela,…
@mgx Kolega mi vravel, ze u nich v meste na ulici pani naburala do zapakovaneho auta a to zacalo horiet. Cize stat sa kludne moze aj taketo nieco. Akoze hej, fakt nahoda, ale mi to hned napadlo, ked som citala, co si napisal 😀
Odpovedať
Profilova fotka
@murika toto poistene v Allianzi je. Dokonca uz je poistene aj to, ak priamo niekto nezapali tvoje vozidlo, ale susedove. https://www.allianz.sk/content/dam/on... Strana 10, clanok XII, odstavec i. Takze beriem spat, ak hori susedove auto, je to poistene uz aj v allianzi. Ak podpalia tvoje, nie je to poistene.
Odpovedať
@emilia25 To je pravda, takých poradcov je ako šafránu. Inak ak idete životku riešiť priamo cez poisťovňu, tak to vyžaduje veľmi dobré znalosti o tom, čo chcete a čo je pre vás vhodné, lebo to je najkomplexnejšie poistenie. Ja som to s mojím poradcom riešil asi dva týždne. Vo viacerých poisťovniach sa urobilo predbežné ocenenie zdravotného stavu, aby sa zistilo, či budú nejaké výluky a tiež či je poistenie vôbec možné uzavrieť. Je to pre klienta istejšia cesta ako len odpovedanie na otázky v dotazníku. Naopak, minule som riešil niečo iné priamo v poisťovni a teta sa ma pýta či by som nechcel aj životné poistenie. Vravím si, pre tú srandu poviem, že áno uvažujem nad ním. Schválne čo mi ponúkne. Ponúkla z väčšej časti hlúposti a môj zdravotný stav riešila dokopy asi 3 minúty. A potom ešte vyvolávala o mesiac, či som si to nerozmyslel. Keď máte toľko toho, pre poisťovákov ste chodiacou peňaženkou. Hlavne tá životka. V takom veku sa už môže aj stať, že manžel bude nepoistiteľný, ak má viac problémov, ale poisťovák môže tvrdiť kvôli tomu aby zarobil, že to nie je žiadny problém. Čo sa týka odporúčania, ak nikoho nemáte poblíž, na FB sledujem skupinu Skryté výhody a nevýhody. Osobnú skúsenosť s tou pani nemám ale keď som si prebehol všetky jej príspevky, pôsobí na mňa celkom seriózne a fundovane.
Odpovedať

@emilia25 To je pravda, takých poradcov je ako ša…
@ralf364 ono on to zlozil z 3 poistovni a v kazdej mame nieco.Napr.v generali mame zivotnu poistku a tam platime 373eur kazde 3mesiace,potom je tam dalsia poistka a tam sa tiez plus minus tolko plati.Ako najradsej by som to vsetko zrusila,a dala to vsetko len do 1 za normalnu sumu,este mame 2 fondy po 100eur mesacne,ono aj tu sme platili na zaciatok velke prachy,okolo 800eur ale zevraj je to bez dani oslobodene.
Odpovedať

@emilia25 To je pravda, takých poradcov je ako ša…
@ralf364 800eur aj do tej dalsej zmluvy na fondy,takze 1600eur bol vstup do fondov.Normalne rozmyslam to zrusit,alebo to prehodit inde.No inde neviem,ci sa to bude dat a ked to zrusim prideme o kopu penazi.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?