Koncesionársky poplatok na neskolaudovanú stavbu?

Dcéra so zaťom bývajú zatiaľ u nás, svoju stavbu nemajú zatiaľ skolaodovanú. Teraz im z ničoho nič prišiel od RTVS vyrúbený nedoplatok cez 160 €, že údajne majú dlh na koncesiách. Teda, že bolo skontrolované ich odberné miesto elektriny a zistilo sa, že neplatia konces. poplatky. Ako to vlastne s tým je? (odberné miesto je zapísané na zaťa)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

Dcéra so zaťom bývajú zatiaľ u nás, svoju stavbu …
@petersd kým nie je dom skolaudovaný, nemôžu sa vyberať koncesionárske poplatky. https://www.akmv.sk/pravna-poradna/ko...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ecuk:

@petersd kým nie je dom skolaudovaný, nemôžu sa v…
@ecuk Ja na mojom súpisnom čisle, resp. na tomto odbernom mieste mám všetko vyplatené, bez akýchkoľvek koncesionárskych dlžôb. Nemôže RTVS namietať, že dcéra so zaťom, keďže zatiaľ bývajú u nás , sú samostatnou rodinou a teda, že mali platiť koncesie tiež ?
Odpovedať

@petersd ja som to od nich dostal spätne za 3 roky aj s úrokom aj ked som stále platil a nemal ani signál lebo zákon, a to museli vidieť že mám na to doklad,lebo platba z účtu
Odpovedať

@petersd a neskoncili tieto poplatky od 1.7.23? Takze pokial nie je skolaudovany nemaju co pytat
Odpovedať

@ecuk Ja na mojom súpisnom čisle, resp. na tomto…
@petersd ak bývajú v spoločnej domácnosti platí majiteľ len za jeden prijímač no môžeš ich mať i 10 v aute , na chate, naviac ak je invalid, neplatil nik,chvalabohu že to skončilo a čechom zdvihli mandle, znevýhodnili súkromných
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od domovina:

@petersd a neskoncili tieto poplatky od 1.7.23? T…
@domovina pýtajú čoplatilo dovtedy
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od duzu:

@domovina pýtajú čoplatilo dovtedy
@duzu iba skúšajú, treba ich poslať do p..reč.
Odpovedať

@ecuk Ja na mojom súpisnom čisle, resp. na tomto…
@petersd neplatí sa na počet osôb, my s mužom a synom sme tiež bývali u rodičov a platili len jeden poplatok. Čiže im pekne pošlite vyrozumenie, že nemáte ešte skolaudovaný dom a ani tam keby ste
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ecuk:

@petersd kým nie je dom skolaudovaný, nemôžu sa v…
@ecuk mňa by zaujímalo, že keď si na človeka spomenie štát s nedoplatkom aj po rokoch, či to funguje aj opačne. Ja som mal napríklad odberné miesto zriadené niekedy v 2018, kolaudovali sme v 2020 a dva roky som to platil teda zbytočne? Vráti mi to niekto? :D
Odpovedať
Profilova fotka

@petersd koncesie sa platili do 1.7.2023 , tak ze sa platilo za 1 odberne miesto v byte ci dome (skolaudovanom) bez ohladu na pocet TV ci ludi... Bavime sa teda o fyzickych osobach. Firmy to mali inak..
Odpovedať
Bolo uplne jedno, kolko ludi byvalo v dome alebo v byte, platilo sa za objekt. Pokial nemaju za sebou kolaudaciu, tak nic platit nemusia. Treba sa voci tomu ohradit s tym, ze dom nemaju skolaudovany a hotovo. Nastastie sa to uz konecne zrusilo
Odpovedať

@petersd Peter zisti si to či nie je to pekný od...b, pretože mne prišlo cca 2roky dozadu keď som už ja v predošlom byte dávno nebýval, prišiel mi "poukaz" na 860€!!!!!! Výpis mi poslali ako som platil, raz 2roky som "neplatil" potom áno a podobné nezmysli...Byt NEPREPÍŠEM /elektriku neodhlásim/ kým NEMÁM zaplatené poplatky RTVS..čo som mal splnené!!! No a ja som im napísal taký dopis že som sa sám hanbil čo som napísal.....Odpoveď prišla za 2týždne že nie 860€ ale "iba" 430€.... Znova som im "odpísal" že nech už neskúšajú podobné ťahy a že prídem osobne do RTVS a vysvetlím im situáciu ako sa veci majú.... Po dvoch týždňoch ani riadok na môj e-mail a asi za mesiac mi odpísali že sa pomýlil počítač!!!!!! Tak som im napísal že im ďakujem za "ospravedlnenie" kde ma neustále poučovali že ak nezaplatím do 15dní tak exekúcia apod.... Tak som potom napísal vedúcemu oddelenia že ak pôjdem do BA tak si ho vyhľadám, na čo som sa vykašľal.... To môžeš byť istý ak by som skočil na 860€ im zaplatiť tak v živote "peniaze" neuvidím nazad.. Takže pošli ich vieš kde, uvidíš reakciu!!!!!!!😬 Neplať NIČ!!!!!!!
Odpovedať
Článok sa načítava...

Odpoveď na príspevok od foox:

@duzu iba skúšajú, treba ich poslať do p..reč.
@technik007 Ďakujem Tebe, aj všetkým ostatným za odpovede. Je to takmer naisto tak, ako uviedol @foox , teda že skúšajú. Zrejme im zas chýbajú ešte nejaké peniaze na doplnenie niekoľkotisícových jesenných odmien pre manažment, nuž spustili kampaň. Už som si naštudoval zákon, teda vyzerá to tak, že za neskolaodovaný RD/byt sa fakt neplatí koncesia. Ale založením tejto témy som aspoň pomohol niekomu inému. Iróniou v mojom prípade ale je, že než ja tu diskutujem, študujem zákony,... zaťko (zrejme vyľakaný z hrozieb za nezaplatenú "dlžobu") poslal úhradu... Tak nech si ju teraz od toho monopolného výpalníka vymáha späť 😄😀😀
Odpovedať

@technik007 Ďakujem Tebe, aj všetkým ostatným za…
@petersd nevymôže nič, zaplatil, uznal, späť nedostane ani €
Odpovedať

@petersd nevymôže nič, zaplatil, uznal, späť nedo…
@foox Asi to tak bude že nedostane nazad nič...Bohužiaľ...Presne ako píšeš...
Odpovedať

@petersd nevymôže nič, zaplatil, uznal, späť nedo…
@foox Tak moment. Bude to časovo na dlhšie, ale nemyslím si, že by to malo byť také jednoznačné. Niekto niekoho neoprávnene vyzval, že má voči nemu dĺh a pod hrozbou sankcii ho vyzval aby zaplatil. Teraz sa zistí, že nemal na žiadanie dlhu právny nárok. Z pohľadu zákona je to tzv. neodvôvodnené obohatenie !!! Aj v iných prípadoch je to tak, že Ty musíš niečo (napr. pokutu) v lehote zaplatiť a až potom sa môžeš súdiť, či Ti ju vrátia späť, alebo nie.
Odpovedať
Rtvs je znama takymi to tahmi, ked sa ta snazia nazaciatku zdeptat tak, ze sam nevies ci si a potom zaplatis aj to, co teda nemas, len potom sa k tym peniazom zas zahadne nevies dostat. Chvala bohu uz s nimi bude raz a navzdy pokoj
Odpovedať

@foox Tak moment. Bude to časovo na dlhšie, ale n…
@petersd určite máš pravdu, ale nevymôže nič. Informuj ma, idem si pre pukance :-)
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od dwh:

@ecuk mňa by zaujímalo, že keď si na človeka spom…
@dwh normalne im napis na mail alebo cez ich stranku a vratia ti to pokial si nemal skolaudovane. Nam tak vratili tiez. Potom to zrusili....
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dominik_galaba:

@dwh normalne im napis na mail alebo cez ich stra…
@dominik_galaba do kolkych dni vam to vratili?
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od klarusyk:

@dominik_galaba do kolkych dni vam to vratili?
@klarusyk nooo, nepamätám presne, ale možno mesiac alebo dva po tom ako sme poslali žiadosť. Ale prišlo :)
Odpovedať

@petersd určite máš pravdu, ale nevymôže nič. Inf…
@foox Cez stránku sa mi poslať nedalo, "chyba 404", či tak nejako mi to vypisovalo... Podanie cez ich formulár nefungovalo takisto, a k tomu ich systém nedokáže ani nahrať prílohu väčšiu než 2 MB. (skén môjho stavebného povolenia mal 2,2MB)... A telefonicky? - psychiatria, nedá sa... Jednoducho, štandardnými spôsobmi sa ku ním ťažko dostať. Nakoniec som niekde našiel klasické mailové adresy a na jednu z nich som napísal maila. O 2 dni mi prišla odpoveď, práve som im teraz poslal skén SP a požiadal o vrátenie zaplatenej sumy. Nuž uvidím.
Odpovedať

@foox Cez stránku sa mi poslať nedalo, "chyba 40…
@petersd si vytrvalý, to uznávam. Informuj ďalej.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?