Kolaudácia a prístrešok

Profilova fotka
Dobrý deň, rada by som sa spýtala, či je ozaj nutné mať projekt na prístrešok z ktorý máme pri dome - nie je s domom spojený - ideme kolaudovať a kvôli tomu, že nemáme projekt na tento malý prístrešok, nám zatiaľ nechcú skolaudovať. Ďakujem
Odpovedať
ked vam napisem, ze nie, ukazete toto cloveku z uradu a myslite, ze ho to presvedci a povie, jasne, tak to mate pravdu, prapacte ? :D ked ste chceli stavat nacierno, mali ste potom, alebo si to nechat k domu pripojit rovno s projektom na dom ...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od lenka110611:

Dobrý deň, rada by som sa spýtala, či je ozaj nut…
@lenka110611 Koľko m2 má ten prístrešok? Bolo to ohlásené ako drobná stavba? Aké stanovisko dal stav. úrad k drobnej stavbe?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chrobak7:

@lenka110611 Koľko m2 má ten prístrešok? Bolo to …
@chrobak7 Problém asi je v tom, že to drobná stavba nemôže byť, nakoľko nespĺňa podmienku doplnkovej funkcie k hlavnej stavbe, keďže tá momentálne ešte není... Neviem prečo to neriešia zmenou pred dokončením...
Odpovedať

@lenka110611 Napriek tomu, čo napísal @frantisekca (a má pravdu), ja by som sa predsa len pokúsil podať ohlasenie drobnej stavby na prístrešok. Ak by zamietli, tak to by znamenalo, že premotivovaná teta zo stavebného úradu sa postavila na zadné a nepohneš s ňou. Pomôžu už len 2 veci: stavebné povolenie, alebo zbúrať.
Odpovedať
Od 1.4. je amnestia na drobné stavby, možno by to šlo aj touto cestou. Niektorí projektanti, aby boli najlacnejši, tak sa nezaoberajú vonkajšími úpravami - dlažba, terasa atď. Potom sú s tým spojené ďalšie práce a náklady - hľadať dozor, vybavovať atď.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@chrobak7 Problém asi je v tom, že to drobná sta…
@frantisekca Ja som zo zadania pochopil, že hlavná stavba tam už je. Píše o nejakom dome a že prístrešok s ním nie je spojený: "... projekt na prístrešok z ktorý máme pri dome - nie je s domom spojený - ideme kolaudovať.." Treba od nej zistiť viac detailov. Ešte môže byť, že prístrešok má viac, ako 25 m2. A potom tiež nechápem, načo chcú drobnú stavbu kolaudovať? Ja som postavil k domu záhradný domček ako drobnú stavbu a kolaudácia nebola žiadna. Ako drobnú stavbu mi to úrad riadne schválil.
Odpovedať
@chrobak7 pokiaľ nemá dom skolaudovaný, potom neplní funkciu hlavnej stavby. Projektant sa na to vykašlal a s prístreškom predbehli kolaudáciu. Treba sporaviť čo je výhodnejšie a lacnejšie až po možné rozobratia(ak sa dá)
Odpovedať

@lenka110611 toto sa väčšinou rieši až keď sa skolauduje dom. Kým ešte není skolaudovaný, tak budú chcieť projekt ku všetkému čo tam pribudne - ako zmena stavby pred dokončením. Nemusí to byť so všetkými profesiami, ale minimálne pôdorys, rez a zakreslené v situácii.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od roman_x:

@chrobak7 pokiaľ nemá dom skolaudovaný, potom nep…
@roman_x To nie je pravda. Stačí, že je vydané stavebné povolenie na hlavnú stavbu a SU môže schváliť ohlášku na drobnú stavbu. Ja som dával ohlásenie drobnej stavby počas výstavby, kolaudácia bola ešte ďaleko. A nebol s tým problém.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chrobak7:

@roman_x To nie je pravda. Stačí, že je vydané st…
@chrobak7 No, toto je presne situácia, že "Iný kraj - iný stavebný úrad" a (subjektívne) pohľady jeho úradníkov na konkrétnu situáciu. Ty u svojho SÚ si problém nemal, no inde, a tiež identické prípady, SÚ robia komplikácie. Neskolaudovaný RD ako hlavná stavba je de facto nespôsobilý na užívanie, je nedokončený, preto sa nemôže k nemu stavať ďalšia stavba majúca doplnkovú funkciu k nemu. Toto je výklad jednej skupiny úradníkov. Ja som kedysi hľadal, no nikde som nenašiel nejakú zákonnú úpravu, ktorá by vylúčovala zhotovenie drobnej stavby ku rozostavanej hlavnej stavbe.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?