Najdu sa taki co to robia,
Ale kolaudacia uz je najmenej: ked mas dokumentaciu, revizne spravy, energeticky certifikat, geometrak............atd. Zaniest ziadost s prilohami, a to je najmenej, A potom uz len pockat na termin, a samotne kolaudacne konanie.
Vybavenie na urade, ked som vsetko mal trvalo par minut v jeden, a potom uz len den samotnej kolaudacie.
@marika0306 najdi si na stranke navrh kolaudacie, vytlac ho a chod za uradnikom ktory vydaval stavebne povolenie nech ti z tych priloh vyskrta ktore potrebujes dolozit. Nieco potrebujes dat spolu s navrhom, zbytok az na konani.
Zbytocne vyhodene peniaze za niekoho.
Skoda ze nie si blizsie, ja by som ti to aj za polovicny poplatok poriesila 😁
@marika0306 mne bolo povedane ze od podania do 30 dni bude konanie a 10 dni pre konanim maju oznamovaciu povinnost vsetkym ucastnikom. Cim mensiu lokalitu spravuju tak tym sa tie lehoty zrejme mozu skratit
@ascedant@megdesign
a všetko v pohode, keď videli, že ste tam už zabývaní? Neriešili to? By som si vlastne pozrela, ako by dokázali, že tam už bývate a nechodíte napríklad iba dokončovať nejaké veci, bez prespávania napr.
@bellatrix27 jasné že všetko v pohode. Neriešili nič. Ani posunuté dve priečky, ani pridané dve okná... Boli u mňa asi 10 minút, ani kávu, ani nachystané chlebíčky nechceli... Že nestíhajú. 😄
@marika0306 Aj s realnym postihom? Ono to je v stavebnom zakone tak nejak vágne uvedene "uzivanie stavby" alebo podobne, neviem si prilis predstavit v reali toto dokazovat.
Doklady ktoré som predkladal ja:
1. Dokumentácia pre stavebné povolenie
2. Stavebné povolenie
3. Povolenie na výkopy miestnej komunikácie
4. Súhlas na opravu chodníka
5. Geometrický plán
6. Energetický certifikát
7. Zápis o odbornej prehliadke a skúške elektrického zariadenia
8. Správa o odbornej prehliadke a skúške elektrickej inštalácie novostavba RD
9. Správa o odbornej prehliadke a skúške elektrickej inštalácie samostatná garáž
10. Správa o odbornej prehliadke a skúške bleskozvodovej ochrany novostavba RD
11. Správa o odbornej prehliadke a skúške bleskozvodovej ochrany samost. Garáž
12. Čestné prehlásenie stavebníka a staveného dozoru o vsakovacej jame pre dažďovú kanalizáciu
13. Tlaková skúška vodovodného systému
14. Skúška tesnosti kanalizácie
15. Tlaková skúška vykurovacieho a chladiaceho systému
16. Potvrdenie o zaplatení poplatku za vydanie kolaudačného rozhodnutia
17. Oznámenie o začatí kolaudačného konania
18. Návrh na vydanie kolaudačného rozhodnutia
Konanie prešlo bez problémov. Možno niekomu pomôže tento zoznam.