Kolaudácia

Dobry den. Existuje niekto kto vybavi za nas papierovacky a urad ohladne kolaudacie? Dakujem
Odpovedať
@marika0306 moja aspon napis o aky sa jedna stavebny urad pod ktory patrite 🤔
Odpovedať
Pytam sa vsebecne ci to niekto vobec robi. Ale jedna sa o stavebny urad Vrable.
Odpovedať
Najdu sa taki co to robia, Ale kolaudacia uz je najmenej: ked mas dokumentaciu, revizne spravy, energeticky certifikat, geometrak............atd. Zaniest ziadost s prilohami, a to je najmenej, A potom uz len pockat na termin, a samotne kolaudacne konanie. Vybavenie na urade, ked som vsetko mal trvalo par minut v jeden, a potom uz len den samotnej kolaudacie.
Odpovedať
@ascedant ok. Vdaka.
Odpovedať
@marika0306 najdi si na stranke navrh kolaudacie, vytlac ho a chod za uradnikom ktory vydaval stavebne povolenie nech ti z tych priloh vyskrta ktore potrebujes dolozit. Nieco potrebujes dat spolu s navrhom, zbytok az na konani. Zbytocne vyhodene peniaze za niekoho. Skoda ze nie si blizsie, ja by som ti to aj za polovicny poplatok poriesila 😁
Odpovedať
@marika0306 Tak ako pise ascedant. Ak ste stavali svojpomocne potrebujete este dolozit potvrdenie od stavebneho dozoru.
Odpovedať
@marika0306 a aby som ti odpovedala na otazku, ano su taki ludia aj firmy, ktori sa tomu venuju, vola sa to inzinierska cinnost
Odpovedať
@ascedant koľko bol prosím rozdiel medzi podaním žiadosti a samotnou kolaudáciou? Sťahovali ste sa až po?
Odpovedať
Oni maju tu zakonnu lehotu , a tu urady vacsinou dodrzali. Popravde ja uz som bol nastahovany uz pred kolaudaciiou
Odpovedať
@bellatrix27 u mňa od podania návrhu na kolaudáciu po návštevu paničiek presne osem dní. Samozrejme sme už bývali, keď prišli...
Odpovedať
@marika0306 mne bolo povedane ze od podania do 30 dni bude konanie a 10 dni pre konanim maju oznamovaciu povinnost vsetkym ucastnikom. Cim mensiu lokalitu spravuju tak tym sa tie lehoty zrejme mozu skratit
Odpovedať
@ascedant @megdesign a všetko v pohode, keď videli, že ste tam už zabývaní? Neriešili to? By som si vlastne pozrela, ako by dokázali, že tam už bývate a nechodíte napríklad iba dokončovať nejaké veci, bez prespávania napr.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@bellatrix27 Vtedy akurat bola rozbehnuta korona, tak sa zdrzala pani z uradu len 5 minut.
Odpovedať
@bellatrix27 jasné že všetko v pohode. Neriešili nič. Ani posunuté dve priečky, ani pridané dve okná... Boli u mňa asi 10 minút, ani kávu, ani nachystané chlebíčky nechceli... Že nestíhajú. 😄
Odpovedať
@bellatrix27 To nik nerieši, či tam už bývate 😄 Takých je neúrekom... klasická odpoveď - veď chodí tam manžel spávať strážiť stavbu 🙂
Odpovedať
@kejsix zial, u nas ano....
Odpovedať
@marika0306 Aj s realnym postihom? Ono to je v stavebnom zakone tak nejak vágne uvedene "uzivanie stavby" alebo podobne, neviem si prilis predstavit v reali toto dokazovat.
Odpovedať
Doklady ktoré som predkladal ja: 1. Dokumentácia pre stavebné povolenie 2. Stavebné povolenie 3. Povolenie na výkopy miestnej komunikácie 4. Súhlas na opravu chodníka 5. Geometrický plán 6. Energetický certifikát 7. Zápis o odbornej prehliadke a skúške elektrického zariadenia 8. Správa o odbornej prehliadke a skúške elektrickej inštalácie novostavba RD 9. Správa o odbornej prehliadke a skúške elektrickej inštalácie samostatná garáž 10. Správa o odbornej prehliadke a skúške bleskozvodovej ochrany novostavba RD 11. Správa o odbornej prehliadke a skúške bleskozvodovej ochrany samost. Garáž 12. Čestné prehlásenie stavebníka a staveného dozoru o vsakovacej jame pre dažďovú kanalizáciu 13. Tlaková skúška vodovodného systému 14. Skúška tesnosti kanalizácie 15. Tlaková skúška vykurovacieho a chladiaceho systému 16. Potvrdenie o zaplatení poplatku za vydanie kolaudačného rozhodnutia 17. Oznámenie o začatí kolaudačného konania 18. Návrh na vydanie kolaudačného rozhodnutia Konanie prešlo bez problémov. Možno niekomu pomôže tento zoznam.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Zdravim,počul niekto o Tom že od 1.4.2024 bude kolaudácia stať 3000e. Pokiaľ viem tak len stavebné povolenie bude stáť 1,25% z ceny domu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?