Kedy sa začínate pripravovať na Vianoce? Podľahli ste už niekedy nákupnej horúčke?

Profilova fotka
Kupujete darčeky priebežne❓️ Robíte si nákupné zoznamy❓️ Bývate pod vplyvom nákupnej horúčky❓️ Tak ja teraz prezdieľam s vami svoju skúsenosť. 🎁 Darčeky kupujeme v našej rodine len deťom. Dodržiava sa zásada jedného darčeka. Ak chce dieťa niečo väčšie, rodina sa dohodne a poskladá sa. Snažíme sa všetko riešiť priebežne od októbra. Aby to peňaženka nepocítila všetko naraz. Nákupné zoznamy mám nielen na Vianoce, ale skoro stále. Nie vždy sa ich však držím a tu už začína tá nákupná horúčka 😂 Preto sa snažím posledný mesiac chodiť po nákupných centrách čo najmenej. Nákupné centrá však nemusia byť len o nakupovaní. Môžu vám pomôcť vytvoriť sviatočnú náladu, urobiť si radosť peknou dekoráciou a užiť si nielen samotné Vianoce, ale aj advent ➡️ https://www.modrastrecha.sk/magazine/... PS: Nebojte. S vianočnými témami vám ešte dáme chvíľu pokoj 😉 Ale ak je niečo, o čom by ste chceli čítať, dajte nám vedieť. Krásny november prajeme z Modrej strechy!
Odpovedať
1
2
Príspevok bol zmazaný adminom. @petersd Máme tu aj Grincha 😄
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom. @petersd Voľná diskusia... A správna príprava na Vianoce začína už pri oberaní vianočného stromčeka, keď sa vianočné svetielka poctivo, pekne zmotajú, aby o rok človek nenadával ako pohan.
Odpovedať
Neviem, prečo s tým má niekto problém, veď keď sa mi nepáči, tak scrollujem ďalej alebo sem nejdem vôbec 😅 Ja osobne som s tým úplne okej.
Odpovedať
Profilova fotka
Aj ja som Grinch ale anonymny.
Odpovedať
u nás sa Vianoce slávia tradične, ako narodenie Ježiša Krista. Sú to Vianoce Ducha, nie brucha. Všetky tie veci, na ktoré sa pýtaš, sú v tejto slávnosti málo podstatné, druhoradé. Začína sa Adventom a končí na Troch Kráľov. Tie nákupy v Hornbachu do toho tak nejako nezapadajú. Prajem Požehnané Vianoce. 😇
Odpovedať
fíha tu je toľko svätých? ja mám už vianoce každý deň ale krista neverím ,akurát viem že sa počíta od neho letopočet a aby sa nepovedalo prečítal som biblie, rozprávka na dobrú noc, ale kto v to verí jeho vec a nech to nechá v kostole a netlačí sa do verejného života, lebo tu platia iné zákony ako tých desatoro
Odpovedať
No priznám sa, že nenakupujem darčeky priebežne, nerobím si nákupné zoznamy ani netrpím vianočnou nákupnou horúčkou. Darčeky na Vianoce sú pre mňa druhoradé. Podstatné je vytvorenie atmosféry Vianoc - to je stretnutie rodiny pri ozdobenom vianočnom stromčeku pri večeri ktorá ponúka konrétne jedlá na túto príležitosť, nejaká vtipná vinšovačka k tomu. Darčeky pod stromčekom sú toho súčasťou ale to v podstate len preto lebo to tak má byť - takže nejaké drobnosti. Ale žeby sme sa pri tom nejako modlili alebo nejako pri tom mysleli na narodenie Krista či zimný slnovrat tak to vôbec nie. Ako decká sme chodili na polnočnú omšu ale to už je riadnych pár desiatok rokov. Odkedy sme sa presťahovali do domu manželka stále pred Vianocami nedá pokoj s nejakými svetelnými reťazami na barák - ale tomu sa zatiaľ úspešne bránim. Príde mi to strašne gýčové a také americké v tom blbšom zmysle slova.
Odpovedať
Zatial este nic nekupujeme,ale deti vedia,ze maju do 200eur a ci si vyberu 5veci alebo len 1,je uz ich rozhodnutie,mame 5deti takze uz to vidim,ze budem mat z toho obrovsku hlavu,lebo ani sami nebudu vediet,co si vybrat a stale budu chodit s niecim inym.
Odpovedať
Článok sa načítava...
A samozrejme,ze pri malom sa zase vysantim ja,kedze ma 2r na toto sa tesim najviac zase jaaa.No tiez nebudem zase prekracovat tuto sumu,jedine jak by som natrafila na nieco uzasne.Takze smer dracik bude istota.
Odpovedať
Vianoce, čas radosti, dobrej nálady, lásky, rodinnej pohody, ... . A v realite? Depresie, časový a finančný stres, ... . Že vám to za to stojí. Autorka tu píše o nákupných zoznamoch, nákupných horúčkach a podobných nezmysloch. Na Vianoce sa navarí, všetko nachystá a potom si človek už len užíva tie tri dni pohodičky, "prežierania sa", voľna v práci, ktoré môže tráviť s rodinou, nejaká tá rozprávka, vianočný film, proste relax, odpočinok. Dobrá večera, njeaký ten darček. Čo viac treba? Nejaké nakupovanie a podobné sprostosti? Načo? Prečo sa trápiť nejakým nákupným zhonom? Nie som veriaci, Vianoce nevnímam z nejakého náboženského uhla pohľadu. Vianoce vnímam ako dlhoročnú tradíciu. U mňa osobne Vianoce začínajú postavením stromčeka niekedy deň pred Štedrým dňom, aby sa nám stromček neopozeral, pretože to beriem ako naozaj vzácnu chvíľku v celom roku. Advent nejako neriešim, ani omše a podobne. Pre mňa je to samozrejme čas tej pohodičky, kedy človek nič nemusí (samozrejme mimo momentu, keď sa varí a upratuje po konzumácii). Takže riešiť nejaké nákupné zoznamy a podobné blbosti, to je našťastie úplne mimo mňa.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od pochabel:

Vianoce, čas radosti, dobrej nálady, lásky, rodin…
My to v rodine tiež nemáme o darčekoch, ale keďže mám syna, 5 neteriek a 2 synovcov, tak ja už aj na toto používam zoznam. Limit nemáme, ale máme šťastie, že naše deťúrence sú skromné :-) A keď naozaj niečo väčšie, čo straaaaašne chcú, sme veľká rodina a riešime to spoločne. Aj sviatky trávime spoločne. Po večeri, čo má každý u seba doma, sa stretávame ešte raz za jedným stolom. Väčšinou za tým najväčším, kde sa všetci zmestíme :-) Darčeky kupujem skôr, aby to aj finančne nebolo veľa. Lebo keby len po 20 eur každému, tak je to v podstate veľká suma a o tom, čo kúpite dnes za 20 eur debatovať nemusíme. A potraviny, napríklad suroviny do koláčov a všetko, čo má dlhšiu spotrebu, dokonca aj takú drobnosť ako chren k šalátu si radšej kúpim skôr, lebo týždeň pred Vianocami sa snažím už do obchodu ani neísť. Nie vždy sa to podarí a keď musím, zavítam radšej do malej predajne na sídlisku ako veľkého centra nákupného. Takže z môjho pohľadu sú tie zoznamy práve o tom, aby som si vyhla zhonu. Užívame si so synom advent, hoci do kostola nechodíme, ale v škôlke majú tradíciu každý deň až do Vianoc dostať nejakú úlohu, napríklad si vyrobiť vlastnú ozdobu na stromček, nasypať vtáčikom zrno do búdky, ozdobiť okná alebo vytvoriť reťaz z papiera. každý deň niečo až do Štedrého dňa a hoci som prvý rok dosť šomrala, teraz som za to rada, lebo vďaka tomu trávime čas spolu a stíšime sa. Nejak vnímame Štedrý deň ako vrchol Vianoc, ale tešíme sa a prežívame ich od 1.12. Adventný kalendár musí byť a mali sme ho dokonca aj vtedy, keď sme my už deti neboli, ale zároveň sme neboli ani rodičia. Proste je to milé, pekné a zároveň je to aj dekorácia.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od denisa_hajdukova:

My to v rodine tiež nemáme o darčekoch, ale keďže…
@denisa_hajdukova U nás sa na nákupy potravín nechodí už riadne dlho. Len nejaké drobnosti si zájdeme kúpiť. Inak si vždy spravíme objednávku. Predsalen, načo sa vláčiť s nákupom po hypermarketoch, keď si to môžem v kľude pozrieť online, využijeme akékoľvek akcie a necháme doviezť. Ale samozrejme, nie všade sa to tak dá. 20,- EUR? Mne sa podarilo mame zohnať knihu, ktorú nevedela zohnať niekedy od jej strednej školy. Stála ma až tuším cca 4,- €. :D Ono stačí kúpiť niečo, z čoho má niekto radosť a je to oveľa viac, ako hromada darčekov pod stromčekom. Ale jasné, ono to k tým Vianociam patrí. Keď aj človek vidí tú radosť pri rozbaľovaní, no nedožič to niekomu. My sme kedysi mali takú tradíciu doma, že po večeri sme šli vždy na cintorín, po návrate domov nás už čakali darčeky pod stromčekom. To mala na starosti vždy babka. Ale čo bolo vždy super, tak to bola tá krásna hromada snehu. V novembri či začiatkom decembra to nakydalo a držalo to snáď do marca či apríla. A to bolo na Záhorí, nie na severe na Orave či pod Tatrami. Teraz tu v Blave sneh na Vianoce pekných pár rokov nebol. To mi počas Vianoc neskutočne chýba.
Odpovedať
Ideálne keď skončia dušičky, tak na "druhý deň" treba založiť tému o vianociach... V rádiu Merry christmas hrá v novembri, komerčné telky samá reklama na Vianoce v novembri, .... To kým budú Vianoce, tak to človeka už normálne serie, keď ti zelený muzicek dva mesiace tlačí do hlavy vianočný black Friday v stredu.... A potom karavána pokračuje a hneď 1.1.2025 budú v obchodoch v regáloch čokoládoví zajaci... Potom že sú Vianoce (aj iné sviatky) pre veľa ľudí obdobím stresu....Choré....
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od megdesign:

Ideálne keď skončia dušičky, tak na "druhý deň" t…
@megdesign Správajú sa tak, ako chceme a očakávame my!... Bohužiaľ... Napr. aj televízie dávajú len to, čo chceme - neustále priblblé súťaže, reality, telenovely,... Ale do bodky teraz súhlasím s Tvojim príspevkom! (ale len teraz, nebude to tak stále 😉 )
Odpovedať
Fíha, koľko negatívnych príspevkov o Vianociach. Trochu ma to samého prekvapuje. Tak vo svojej hlave mám s týmto sviatkom spojenú skôr pozitívnu emóciu.
Odpovedať
Pred tym nez zacnete kritizovat, uvedomte si, ze autorka diskusie je ziva zena z masa a kosti.
Odpovedať
tu aspoň vidno, kto je zatrpknutý a evidentne mu niečo v živote chýba. treba sa vedieť tešiť z maličkostí, ľudia. 🤩
Odpovedať
Ja sa na Vianoce tesim kazdy rok, ved je to krasne obdobie. Taky zaver roka vo velkom. Rozumiem, ze kazdy ma ine zvyky a tradicie, ale nekazte to ludom, ktori maju z Vianoc a inych sviatkov radost ✌️
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zemie:

Ja sa na Vianoce tesim kazdy rok, ved je to krasn…
@zemie Vianoce máme aj my radi doma. Ale nie aby som od novembra počúval v rádiu vianočné pesničky, v telke sánkujuce sa deti v snežných guliach,... To sa potom to čaro za tie dva mesiace nie že vytratí, ale zabije úplne... @tomfeh 🤦ak myslíš mňa, tak mne v živote nechýba ale že nič. Mám všetko, čo chcem... A ak som písal o tých, čo sú na sviatky v strese, tak to ja nie som... To sú skôr tí, čo si robia tie zoznamy a nakupujú darčeky celý rok... Lebo sú v strese, že "aby som to stihol a na nic nezabudol". 😃 Ja kupujem darčeky dva dni pred Vianocami. No problém. 😉
Odpovedať

@zemie Vianoce máme aj my radi doma. Ale nie aby …
@megdesign Televiziu sledujem minimalne a radio nepocuvam, takze toto ide napriklad mimo mna. Ale rozumiem, co tym chces povedat. Treba sa od toho proste len nejak odosobnit a nenechat si pokazit to svoje. Im ide predsa len o biznis, o nic ine.
Odpovedať

@megdesign Televiziu sledujem minimalne a radio n…
@zemie tak rádio ide po ceste do a z práce v aute... Môžeš prepínať koľko chceš. 😃 A áno, telku pozeráme tiež sporadicky. A presne toto je ten problém, že sa z tých sviatkov spravil biznis. 👍
Odpovedať

@zemie tak rádio ide po ceste do a z práce v aute…
@megdesign Mne vadi, ze tam hraju stale to iste dokola, takze si v aute pustam uz svoju hudbu. Vyriesene 😀
Odpovedať

@megdesign Mne vadi, ze tam hraju stale to iste d…
@zemie a "svoja hudba" nejde stále dokola? 😃 Ale jasné, viem o čom píšeš. Aj ja prepnem na Spotify a svoju hudbu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dusantt:

Pred tym nez zacnete kritizovat, uvedomte si, ze …
@dusantt To nikoho nezaujíma, či je z mäsa, kosti, alebo aj tuku 😁 ... Úplne ste všetci odbočili. To nie je o (ne)láske k vianociam. Je to o tom, že niekedy sa tuna adminovia odbavujú o nejakých "nevhodných" príspevkoch, blokujú autorov, mažú príspevky,... s tým, že nepatria tu na stavebné fórum. Na toto som chcel poukázať... Na dvojaké metre, a že "Quod licet Iovi, non licet bovi" " (čo je dovolené pánovi, to nie je dovolené volovi)
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od petersd:

@dusantt To nikoho nezaujíma, či je z mäsa, kosti…
@petersd nuž tak to funguje všade. si tu zadarmo, môžeš tu robiť viac menej čo chceš, tak musíš strpieť aj takéto diskusie 😀 zase je najmenej, aby si tú diskusiu neotvoril a ignoroval 😀
Odpovedať
tak ja sa teda vratim k uvodnemu prispevku, ked uz sa to tu zvrtlo vsetkymi smermi. tie darceky, ktore mam naplanovane uz dlhsie, ze viem, ze dotycny si to zela a ze ho to potesi, tie nakupim skor. niektore na poslednu chvilu, lebo stale dufam, ze sa dotycni vyjadria nejak 😀
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?