Odpoveď na príspevok od pochabel:
Vianoce, čas radosti, dobrej nálady, lásky, rodin… My to v rodine tiež nemáme o darčekoch, ale keďže mám syna, 5 neteriek a 2 synovcov, tak ja už aj na toto používam zoznam. Limit nemáme, ale máme šťastie, že naše deťúrence sú skromné :-) A keď naozaj niečo väčšie, čo straaaaašne chcú, sme veľká rodina a riešime to spoločne. Aj sviatky trávime spoločne. Po večeri, čo má každý u seba doma, sa stretávame ešte raz za jedným stolom. Väčšinou za tým najväčším, kde sa všetci zmestíme :-) Darčeky kupujem skôr, aby to aj finančne nebolo veľa. Lebo keby len po 20 eur každému, tak je to v podstate veľká suma a o tom, čo kúpite dnes za 20 eur debatovať nemusíme. A potraviny, napríklad suroviny do koláčov a všetko, čo má dlhšiu spotrebu, dokonca aj takú drobnosť ako chren k šalátu si radšej kúpim skôr, lebo týždeň pred Vianocami sa snažím už do obchodu ani neísť. Nie vždy sa to podarí a keď musím, zavítam radšej do malej predajne na sídlisku ako veľkého centra nákupného. Takže z môjho pohľadu sú tie zoznamy práve o tom, aby som si vyhla zhonu. Užívame si so synom advent, hoci do kostola nechodíme, ale v škôlke majú tradíciu každý deň až do Vianoc dostať nejakú úlohu, napríklad si vyrobiť vlastnú ozdobu na stromček, nasypať vtáčikom zrno do búdky, ozdobiť okná alebo vytvoriť reťaz z papiera. každý deň niečo až do Štedrého dňa a hoci som prvý rok dosť šomrala, teraz som za to rada, lebo vďaka tomu trávime čas spolu a stíšime sa. Nejak vnímame Štedrý deň ako vrchol Vianoc, ale tešíme sa a prežívame ich od 1.12. Adventný kalendár musí byť a mali sme ho dokonca aj vtedy, keď sme my už deti neboli, ale zároveň sme neboli ani rodičia. Proste je to milé, pekné a zároveň je to aj dekorácia.Odpoveď na príspevok od denisa_hajdukova:
My to v rodine tiež nemáme o darčekoch, ale keďže… @denisa_hajdukova U nás sa na nákupy potravín nechodí už riadne dlho. Len nejaké drobnosti si zájdeme kúpiť. Inak si vždy spravíme objednávku. Predsalen, načo sa vláčiť s nákupom po hypermarketoch, keď si to môžem v kľude pozrieť online, využijeme akékoľvek akcie a necháme doviezť. Ale samozrejme, nie všade sa to tak dá. 20,- EUR? Mne sa podarilo mame zohnať knihu, ktorú nevedela zohnať niekedy od jej strednej školy. Stála ma až tuším cca 4,- €. :D Ono stačí kúpiť niečo, z čoho má niekto radosť a je to oveľa viac, ako hromada darčekov pod stromčekom. Ale jasné, ono to k tým Vianociam patrí. Keď aj človek vidí tú radosť pri rozbaľovaní, no nedožič to niekomu. My sme kedysi mali takú tradíciu doma, že po večeri sme šli vždy na cintorín, po návrate domov nás už čakali darčeky pod stromčekom. To mala na starosti vždy babka. Ale čo bolo vždy super, tak to bola tá krásna hromada snehu. V novembri či začiatkom decembra to nakydalo a držalo to snáď do marca či apríla. A to bolo na Záhorí, nie na severe na Orave či pod Tatrami. Teraz tu v Blave sneh na Vianoce pekných pár rokov nebol. To mi počas Vianoc neskutočne chýba.Odpoveď na príspevok od megdesign:
Ideálne keď skončia dušičky, tak na "druhý deň" t… @megdesign Správajú sa tak, ako chceme a očakávame my!... Bohužiaľ... Napr. aj televízie dávajú len to, čo chceme - neustále priblblé súťaže, reality, telenovely,... Ale do bodky teraz súhlasím s Tvojim príspevkom! (ale len teraz, nebude to tak stále 😉 )Odpoveď na príspevok od zemie:
Ja sa na Vianoce tesim kazdy rok, ved je to krasn… @zemie Vianoce máme aj my radi doma. Ale nie aby som od novembra počúval v rádiu vianočné pesničky, v telke sánkujuce sa deti v snežných guliach,... To sa potom to čaro za tie dva mesiace nie že vytratí, ale zabije úplne... @tomfeh 🤦ak myslíš mňa, tak mne v živote nechýba ale že nič. Mám všetko, čo chcem... A ak som písal o tých, čo sú na sviatky v strese, tak to ja nie som... To sú skôr tí, čo si robia tie zoznamy a nakupujú darčeky celý rok... Lebo sú v strese, že "aby som to stihol a na nic nezabudol". 😃 Ja kupujem darčeky dva dni pred Vianocami. No problém. 😉Odpoveď na príspevok od megdesign:
@zemie Vianoce máme aj my radi doma. Ale nie aby … @megdesign Televiziu sledujem minimalne a radio nepocuvam, takze toto ide napriklad mimo mna. Ale rozumiem, co tym chces povedat. Treba sa od toho proste len nejak odosobnit a nenechat si pokazit to svoje. Im ide predsa len o biznis, o nic ine.Odpoveď na príspevok od zemie:
@megdesign Televiziu sledujem minimalne a radio n… @zemie tak rádio ide po ceste do a z práce v aute... Môžeš prepínať koľko chceš. 😃 A áno, telku pozeráme tiež sporadicky. A presne toto je ten problém, že sa z tých sviatkov spravil biznis. 👍Odpoveď na príspevok od megdesign:
@zemie tak rádio ide po ceste do a z práce v aute… @megdesign Mne vadi, ze tam hraju stale to iste dokola, takze si v aute pustam uz svoju hudbu. Vyriesene 😀Odpoveď na príspevok od zemie:
@megdesign Mne vadi, ze tam hraju stale to iste d… @zemie a "svoja hudba" nejde stále dokola? 😃 Ale jasné, viem o čom píšeš. Aj ja prepnem na Spotify a svoju hudbu.Odpoveď na príspevok od dusantt:
Pred tym nez zacnete kritizovat, uvedomte si, ze … @dusantt To nikoho nezaujíma, či je z mäsa, kosti, alebo aj tuku 😁 ... Úplne ste všetci odbočili. To nie je o (ne)láske k vianociam. Je to o tom, že niekedy sa tuna adminovia odbavujú o nejakých "nevhodných" príspevkoch, blokujú autorov, mažú príspevky,... s tým, že nepatria tu na stavebné fórum. Na toto som chcel poukázať... Na dvojaké metre, a že "Quod licet Iovi, non licet bovi" " (čo je dovolené pánovi, to nie je dovolené volovi)Odpoveď na príspevok od petersd:
@dusantt To nikoho nezaujíma, či je z mäsa, kosti… @petersd nuž tak to funguje všade. si tu zadarmo, môžeš tu robiť viac menej čo chceš, tak musíš strpieť aj takéto diskusie 😀 zase je najmenej, aby si tú diskusiu neotvoril a ignoroval 😀