Odpoveď na príspevok od petra7825:
Prosim poradte, chcem pre rodicov dochodcov zavie… @petra7825 pri takych rychlostiach je to dochodcom asi jedno. skor cena rozhodne ja mam realnych podla speedtestu 10/2, vyuzivam na pracu aj TV a okOdpoveď na príspevok od itgospa:
@petra7825 pri takych rychlostiach je to dochodco… @itgospa Cena sa lisi asi o 1 euro. Momentalne maju 20/3 ten radiovi a ked volam s mamou takto seka s vypadava. Preto zvazujeme zmenit na kablovy alebo zvysit radiovy. Len neviem ako sa rizhodnut. Tak prosim poradte.Odpoveď na príspevok od petra7825:
@itgospa Cena sa lisi asi o 1 euro. Momentalne ma… @petra7825 skuste prosim aj na spravnej gramatike popracovat... uz ked komunikujeme... ak tam nie su viazanosti, tak treba vyskusat, resp. popytat sa susedov. radiovy/ mikrovlnny nema preco vypadavat, treba reklamovat u providera, radiovy ma problem pri velmi zlom pocasi - silna hmla, dazd, snezenie. alebo sa niekto nacierno pripojil na pripadne pripojenie, wifi. kablovy - co je to zac ak nie optika? cez telefonnu linku? ak ste si nie isti, tak vyskusajte kablovy - tam sa asi pripojite cez Telekom, kde budete mat aj nejake sluzby navyse...Odpoveď na príspevok od petra7825:
@itgospa Cena sa lisi asi o 1 euro. Momentalne ma… @petra7825 ak to je kablovy DSL od telekomu ci orange tak jednoznacne kablovy. Zvysenie radioveho nemusi pomoct. Tam ide skor o kvalitu signalu ako o to ci mate 20/3 ci 100/100. Ak je zly signal tak volanie moze byt take ako popisujeteOdpoveď na príspevok od itgospa:
@petra7825 skuste prosim aj na spravnej gramatike… @itgospa dakujem za radu v gramatiku sa viac posnazim. Mam maly telefon a tak mam vela preklepov. Hlavne som tu chcela poriesit internet ale necakala som rady aj ohladom mojho vzdelania. Ale potesim Vas nie som novinar a ani ucitel slovenciny. Tiez ste mi poradili takze vlastne neporadili a tvarite sa tu mudro ako odbornik. Nabuduce odpovedajte iba ak viete aj poradit. Rada nad zlato je ze to mam skusit. Takze najskor zaplatim za spojazdnenie jednemu providerovi. Potom druhemu a porovnam. Zakupim si tiez 2 rootre lebo kazdy provider ponuka svoj... keby sme mali takych susedov co sa mozem spytat tak sa nepytam tu. Susedia su bud daleko, nemaju internet alebo maju vysokorychlostny...Odpoveď na príspevok od turbot:
@petra7825 ak to je kablovy DSL od telekomu ci or… @turbot dakujem aspon niekto pochopil co sa pytam. :). Takze hovorite ze ta nizka rychlost odosielanie nebude vadit? Kablovy je asi stabilnejsi ak to spravne chapem.Odpoveď na príspevok od petra7825:
@turbot dakujem aspon niekto pochopil co sa pytam… @petra7825 je pravda, ze mohla by byt vacsia rychlost odosielania ale pre dvoch v domacnosti by to malo byt v pohode pokial rodicia nevyuzivaju castejsie zalohovanie/posielanie fotiek, videii a pod do cez nejake online sluzby. Pri klasickom prezerani webu, pozerani filmov nevidim problem. Aj videohovor to zvladne, samozrejme nie vo 4k rozliseni :)Odpoveď na príspevok od petra7825:
Prosim poradte, chcem pre rodicov dochodcov zavie… @petra7825 "Je odosielanie 2 vs 8 take zle? " Záleží čo im/tebe budú uploadovat...Odpoveď na príspevok od turbot:
@petra7825 je pravda, ze mohla by byt vacsia rych… @turbot 40mbit plne pásmo (bez agregácie) musí byť v 8k... Nie že nezvládne 4k....Odpoveď na príspevok od megdesign:
@turbot 40mbit plne pásmo (bez agregácie) musí by… @megdesign videohovor.. dvojsmerny prenos obrazu. Vy uvidite 8k...ale na druhej strane nie v takej kvalite...Odpoveď na príspevok od turbot:
@megdesign videohovor.. dvojsmerny prenos obrazu.… @turbot kokos čo sme v dal? Aky dvojsmerny? Mam net 30/3 a nemám problém s 4k. Samozrejme druhá strana nesmie mať 0,3/0,03...Odpoveď na príspevok od megdesign:
@turbot kokos čo sme v dal? Aky dvojsmerny? Mam n… @megdesign neviem kde sme :) ale kedze mate 30/3.. tak vas obraz sa odosiela max 3mbis/s. Druha strana moze mat aj 100/100 nic tomu nepomoze, stale bude prijmat od vas video v kvalite 3mbit/s. A to asi 4k moc niejeOdpoveď na príspevok od turbot:
@megdesign neviem kde sme :) ale kedze mate 30/3.… @turbot ty si pekne mimo... 😀 Zas sa vyjadrujú ľudia čo o tom hovno vedia... A potom diskusia upadá... Vzdelávaj sa: https://www.google.com/search?q=4k+bi...Odpoveď na príspevok od megdesign:
@turbot ty si pekne mimo... 😀 Zas sa vyjadrujú ľ… @megdesign jediny kto tu je mimo si ty aj s tym kakom :) Ved sam mi tu davas odkaz kde je jasne napisane, ze na prenos 4K videa treba 44-88Mbps. Roznymi kodekmi a skrtenim sa to da snizit na 8-16Mbit. A teraz mi vysvetli ako cez tvoje internety 30/3 ta cez videohovor na druhej strane budu vidiet v 4K kvalite ked odosielas len 3Mbps ? JEDINE SEKANO alebo tak okliestene, ze uz to nema vyznam tlacit 4K. Ved sam uznas, ze 3Mbps je menej ako 44 alebo 8-16 nie? Haloooooo @petra7825 hento individum nepocuvajte :) jednoducho, klasicky videohovor cez tablet ci telefon uplne postacuje v klasickej kvalite pokial nechcete rodicom pocitat vlasy na hlave :)Odpoveď na príspevok od turbot:
@megdesign jediny kto tu je mimo si ty aj s tym k… @turbot 😃 jasné. Snívaj ďalej. A skús si naštudovať pojem bitrate...Odpoveď na príspevok od petra7825:
Prosim poradte, chcem pre rodicov dochodcov zavie… @petra7825 tie hádky a merania pipikov si tu nevšímajte, stačí tu jediné pravidlo všetko co ide káblom bude este peknu dobu stabilnejšie ako to co ide vzduchom... Takže pokiaľ je možnosť ísť do kabla neváhajte a nad vzdychovymi prenosmi ani nerozmyslajte.Odpoveď na príspevok od megdesign:
@turbot 😃 jasné. Snívaj ďalej. A skús si naštudov… @megdesign ale evidujes, ze je debata o ODOSIELANI videa, nie o prijimani? Ako budes odosielat 40mb/s cez linku 3mb/s ked teda hlavna poziadavka je na live prenos - aby nesekal?Odpoveď na príspevok od audinak:
@petra7825 tie hádky a merania pipikov si tu nevš… @audinak toto nie je obecne pravidlo, opytaj sa dsl-karov ako su spokojny s kablom... A ja ti mozem povedat, ze moj vzdusny spoj 5GhzAC, je stabilny a 80/80 mb/s. Idealne je teda skusobna prevadzka, lebo stara kablova tech. nemusi byt vzdy lepsia... Z mojej skusenosti sa da dohodnut pri radiu... Pri kabli neviem...