Odpoveď na príspevok od robo1985:
Ja som mal osi a bolo ich počuť len v jednej izbe… @robo1985 nevracaju sa, v hniezde ostava kralovna a na jar zacne klast vajcia a zacne sa rodit nova generacia. V zime je najbezpecnenjsie hniezdo zlikvidovat, najlepsie je ho spalitOdpoveď na príspevok od robo1985:
Ja som mal osi a bolo ich počuť len v jednej izbe… @robo1985 a bolo to ako dunenie?Odpoveď na príspevok od stanno:
update: včera v noci absolútne ticho..tak už tera… @stanno A nehuci ti v gulach? :-) Sorry neudrzal som sa :-)Odpoveď na príspevok od stanno:
@robo1985 a bolo to ako dunenie? @stanno a nebolo to nahodou po tom, co si sa na to opytal toho suseda? 🤔Odpoveď na príspevok od stanno:
update: včera v noci absolútne ticho..tak už tera… @stanno vyriešilo sa to hučanie? Čo to bolo?Odpoveď na príspevok od monikajan:
@stanno vyriešilo sa to hučanie? Čo to bolo? @monikajan zdá sa, že sú to tepelné čerpadlá susedov, obe otočené na nás. Ťažko povedať, ktoré viac. Riešim to od augusta, chcelo to veľa pozorovaní, hlavne po nociach vonku :/. kľudne napíš ss.Odpoveď na príspevok od stanno:
@monikajan zdá sa, že sú to tepelné čerpadlá suse… @stanno ďakujem za odpoveď. Odraz zvuku medzi budovami je nepredvídateľný, plný (väčšinou neríjemných) prekvapení. Mám pocit, že tu neplatí uhol dopadu = uhol odrazu. Bývame pri frekventovanej ceste, zrazu som vnímala väčší hluk, nič sa v okolí nezmenilo, len sused tretí dom oproti nám postavil pred svoj dom nízku garáž ... a zrazu iný zvuk dopravy u nás na dvore (máme dom s podbráním a okolo 3m múr kvôli hluku). Fakt sila, toto šírenie zvuku. Takže verím, že sú to tie čerpadlá, ak sa nič iné v okolí nezmenilo. Kamarát stavbár - keď chcel jeho sused otočiť svoje TČ smerom na jeho dvor s obývačkou a terasou, tak mu povedal, že či mu j... (sorry, to je jeho výraz), že nebude celý deň počúvať jeho TČ. Sused uznal jeho argumenty, až keď mu kamarát povedal, že ak ho tam dá, strčí mu tam roxor. Ináč majú dobré vzťahy, ale až vyhrážka prinútila suseda sa pozrieť na vec aj pohľadom kamaráta... (chápem, že roxor v TČ je extrém, nie je to návod, len reálny prípad zo života).Odpoveď na príspevok od monikajan:
@stanno ďakujem za odpoveď. Odraz zvuku medzi bud… @monikajan @floki ďakujem za reakcie, uvidím, ako sa to bude vyvíjať. Nech už je teplejšie, nech tie čerpadlá nemusia toľko ísťOdpoveď na príspevok od stanno:
Ahojte, mám problém s dunením-hučaním v dome, hl… @stanno zdravím ťa. Ja bývam na tichom mieste žiadny sused.v noci počujem hučanie takú vibráciu s pod zeme mám pocit ako keby razili tunel .teraz ten zvuk začína cca o 5.00 ráno a možno trvá celý deň cez deň to nepočuť lebo je veľa hluku cez deň no skoro ráno to začne a zvuk nie je že non stop ale zapnú vypnú zapnú vypnú ..Odpoveď na príspevok od ivika999:
@stanno zdravím ťa. Ja bývam na tichom mieste žia… @ivika999 tak to bude niektore tvoje zariadenie...Odpoveď na príspevok od floki:
Byvam v radovke, kde kazdy zo samostatne stojacic… @floki nastav si kurenie intervalovo, ked nie si doma a pred spanim nech sa uspi a zacne az ked sa zobudza dom.Odpoveď na príspevok od floki:
Byvam v radovke, kde kazdy zo samostatne stojacic… @floki @mucha999 Prve, co by som si skontroloval, ako mas ulozene to cerpadlo, ci je na antivibracnych podlozkach, pripadne kvalitnych silentblokoch. Ak na antivibracnych podlozkach, pridal by som este kvalitne silentbloky, pokial ten zvuk nejde vzduchom (ale ide vibraciou cez konstrukciu).Odpoveď na príspevok od ivika999:
@stanno zdravím ťa. Ja bývam na tichom mieste žia… @ivika999 Ak mate, skontroluj kotol - vodne cerpadlo kurenia kotla... Moze mat vadne lozisko a vibrovat a to sa prenasa cez potrubie do konstrukcie domu.Odpoveď na príspevok od durino:
@ivika999 Ak mate, skontroluj kotol - vodne cerpa… @durino nič také tam nie je.bývam v drevenej chalúpky bez ustr.kúrenia.a zvuk nie je pravidelný.Odpoveď na príspevok od milanista:
@ivika999 tak to bude niektore tvoje zariadenie... @milanista nie lebo nič ako kotol v dome nemám.ide to s pod zeme.