Odpoveď na príspevok od stanno:
Ahojte, mám problém s dunením-hučaním v dome, hl… @stanno co sa nachadza v okoli domu?Odpoveď na príspevok od stanno:
Ahojte, mám problém s dunením-hučaním v dome, hl… bežný smrteľník s veľmi dobrým sluchom ešte decká počujú od 20Hz až 20kHz, postupne to klesá a bežne počujú len od 40Hz-16kHz, zožeň sipíšťalku pre psa či ju budeš ozaj počuť alebo len tebe občas píska v niektorom uchu, to občas každémuOdpoveď na príspevok od gashtaan:
@stanno co sa nachadza v okoli domu? @gashtaan je to lokalita s novostavbami. Nič zvláštne. Žijeme tu 8 rokov a toto mám pocit sa deje tak posledný mesiac-dva. Aj predtým sporadicky, ale teraz akoby stále. Neviem ani čo sa zmenilo v okolí, pribudla zo severnej strany (2m od domu) výplň v plote, ktorý je postavený z DT. Výplň je čiastočne tiež z tvárnic a čiastočne lamely. V okolí 50m je trafostanica, ale tá tu bola odjakživa.Odpoveď na príspevok od zdenko33:
nechapem co si tam moze hucat. nam takto zvyknu h… @zdenko33 ističe staršie ak sa povolia z môžu vrčať , lebo sú na 50Hz zo sieteOdpoveď na príspevok od duzu:
bežný smrteľník s veľmi dobrým sluchom ešte decká… @duzu lenže ja počujem dunenie v spodnej časti frekvenčného spektra - okolo 40Hz. Píšťalky pre psa sú nad 20000Hz.. to je uplne iné. Tam aj podľa profi hlukomera mám nízku hlučnosť.Odpoveď na príspevok od duzu:
@zdenko33 ističe staršie ak sa povolia z môžu vrč… @duzu ved pisal, ze vypol hlavny istic a nepomohlo to.Odpoveď na príspevok od stanno:
Ahojte, mám problém s dunením-hučaním v dome, hl… @stanno Ak to nejde od teba (mas vypnuty hlavny istic), tak to pojde od susedov - vibracie tepelneho cerpadla, klimy, moze sa prenasat zvukova vibracia z priemyselnej oblasti (aj na kilometre), dopravy. Huci to stale, alebo len obcas? Ako je to vonku? Je nieco pocut aj vonku v noci? Ak nie, moze sa to prenasat v zemi (susedovo cerpadlo v sachte). Tieto nizke frekvencie su velmi neprijemne a tazko sa odstranuju. A ak sa dostanu do domu, podla velkosti a tvaru izby sa mozu vytvorit stojate vlny v urcitych miestach a tam to najviac pocut. Okna tesnia dobre (zvuky)? Ak by si niekedy montoval zvukovu izolaciu na steny, aby ten zvuk neprechadzal oknami...Odpoveď na príspevok od stanno:
@duzu lenže ja počujem dunenie v spodnej časti fr… @stanno a počuješ to všade alebo len doma?počuje to i niekto iný? skontroluj i mobily, tablety čo je na batérie ked nepomôže vypnúť sieťOdpoveď na príspevok od stanno:
@gashtaan je to lokalita s novostavbami. Nič zvlá… @stanno Ta vypln v plote teraz moze lepsie odrazat zvuk z vonku na dom (vacsia "rovna" plocha). Este je mozne, ze niekto si namontoval klimu/tepelne cerpadlo na zem bez silentblokov/antivibracneho podstavca a cez zem sa vibracie dostanu az k vam, ale to by muselo byt blizko vas.Odpoveď na príspevok od durino:
@stanno Ta vypln v plote teraz moze lepsie odraza… @durino sused postavil bazen a ma tam tepelne cerpadlo, ale či ide v noci, to neviem.. asi ho má len na zemi..je to veľmi blízko od domu..asi tak 4 metre..Odpoveď na príspevok od stanno:
@durino sused postavil bazen a ma tam tepelne cer… @stanno zacal by som tam, ci sa spolu nebavite?Odpoveď na príspevok od stanno:
@durino sused postavil bazen a ma tam tepelne cer… @stanno teraz TC? ved sa zohreje i od slnka a v noci stačí folia, má tam čerpadlá?, to tiež nejde stále a v noci isto nieOdpoveď na príspevok od duzu:
@stanno a počuješ to všade alebo len doma?počuje … @duzu počuť to len v dome..vonku je ticho, a počuť to najviac v jednej izbe a v chodbe.. inde je to tichšie, aj podľa meračaOdpoveď na príspevok od gashtaan:
@stanno zacal by som tam, ci sa spolu nebavite? @gashtaan bavíme, musím sa ho popýtať či mu to beží aj v noci a či to má na niečom položené..Odpoveď na príspevok od duzu:
@stanno teraz TC? ved sa zohreje i od slnka a v n… @duzu Moze tu vodu tym tepelnym cerpadlom aj chladit, aj take su. Samozrejme, nemusi to byt (ten problem) tym cerpadlom. Treba najskor zistit, co je nove v okoli vonku a hlavne ake zvuky a v aku hodinu.Odpoveď na príspevok od durino:
@stanno Ak to nejde od teba (mas vypnuty hlavny i… @durino je mi jasné, že toto neodtlmím nijako..nízke frekvencie sú masaker.. v tej jednej izbe sa vytvára asi stojatá vlna, lebo merač meria vyššie hodnoty presne v rohoch tej izby - protiľahlých. Ako môžem tú vlnu "prerušiť"?Odpoveď na príspevok od stanno:
@duzu počuť to len v dome..vonku je ticho, a poču… @stanno asi nebudeš prípad ako jeden v Jergaloch pod Donovalmi, stále mu hučalo a nakoniec vytriskla voda,a bolo po domeOdpoveď na príspevok od durino:
@duzu Moze tu vodu tym tepelnym cerpadlom aj chla… @durino nový je plot a nový je ten bazén s TC 4m od môjho domu - je to tá istá strana. Skúsim to omrknúťOdpoveď na príspevok od stanno:
@durino je mi jasné, že toto neodtlmím nijako..ní… @stanno jedine pevnou prekážkou ako odhlučňujú dialnice od obcí a zvuk pohlcuje alebo odráža, známi si robili pre muziku miestnosť, celú olepili vaječnými podložkami a pomohlo, nemáš tam niekde drevo a v ňom červotoč? to počuť hlavne v noci ked je tichoOdpoveď na príspevok od duzu:
@stanno jedine pevnou prekážkou ako odhlučňujú di… @duzu ale toto je zvuk typu "huuuuhuuu huu huuuu" - proste nízkofrekvenčný hukotOdpoveď na príspevok od stanno:
@durino je mi jasné, že toto neodtlmím nijako..ní… @stanno Na pohltenie basoveho hluku sa pouzivaju tzv. basove pasce, ale nemusi to byt dostatocne ucinne. To, co je tu teba, je klasika, basy zosilnene v rohoch. Viem, co to je. Zaklad je nedovolit hluku sa dostat do domu, takze musis najst pricinu hluku, basy sa odhlucnuju velmi tazko a nakladne. Ak to nehuci vonku (vo vzduchu), vibracie idu zemou a ten prvy podozrivy je naozaj to tepelne cerpadlo u suseda.Odpoveď na príspevok od duzu:
@stanno asi nebudeš prípad ako jeden v Jergaloch … @duzu dúfam, že nie :)Odpoveď na príspevok od stanno:
@durino nový je plot a nový je ten bazén s TC 4m … @stanno ten plot je betonový? ten by skôr odhlučnilOdpoveď na príspevok od durino:
@stanno Na pohltenie basoveho hluku sa pouzivaju … @durino dakujem veľmi pekne za diskusiu a pomoc! málokto tomu rozumie. VďakaOdpoveď na príspevok od stanno:
@durino dakujem veľmi pekne za diskusiu a pomoc! … @stanno Rado sa stalo, viem, co to je, byt otravovany hlukom...Odpoveď na príspevok od robo1985:
Neviem akú máš strechu, ale nemáš v streche osi, … @robo1985 mám valbovú strechu. Škridľa mediteran. aj to som pozeral, ale neviem ako ich nájsť? mohlo by to dunenie byť od nich? pod odkvapom neevidujem, žeby niekam vchadzali alebo vychádzali. Na pôjd ani nemám odvahu liezť.Odpoveď na príspevok od duzu:
@zdenko33 ističe staršie ak sa povolia z môžu vrč… @duzu a dá sa to nejako napraviť? máme podobný problém.