Fučiaci kompresor

Zdravím, chcel by som sa poradiť ohľadom nového kompresoru Gude 24L. Keď sa natlakuje tak počuť ako z cisterny vpredu z toho pupčeka/matice unika vzduch. Je to vada?
Odpovedať
Ak to ide zo závitu, dá sa to pretesniť. Mne na novom kompresore (tiež Güde) fučal zvar. Nechcelo sa mi naťahovať s reklamáciou, tak som si to zavaril. Funguje už 12 rokov bez problémov... 🙂
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od igi8:

Zdravím, chcel by som sa poradiť ohľadom nového k…
@igi8 ano je, odtlakovat, povolit, pretesnit, zatiahnut, pouzivat....predtym skusit iba zatiahnut...
Odpovedať

Zdravím, chcel by som sa poradiť ohľadom nového k…
@igi8 a ked už to budete mať vyskrutkované, tak z tej nádoby cez tú dieru vylejte kondenz. To je nazbieraná voda zo vzdušnej vlhkosti zo stlačeného vzduchu. Teda záleží od toho, ako dlho ho používate, tak veľa vody sa v ňom nazbiera. V mojom prípade to boli litre...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@igi8 a ked už to budete mať vyskrutkované, tak z…
@zicher nové kompresory majú na spodu nádoby vypustaci ventil na kondenz....
Odpovedať
Mám starý kompresor (možno aj 20 rokov) a pravdupovediac už mám trochu obavy ho púšťať. Občas vylievam ten kondenz z neho a docela dosť bordela odtiaľ vylezie. Asi čas kúpiť nový.... Možno pohľadám, ale skôr vertikálny, príde mi to praktickejšie.
Odpovedať
Ďakujem všetkým za reakcie, bolo to iba povolené, aj predný aj ten zadný šrôb. Pekný deň želám.
Odpovedať
moze to byt bezny jav v pripade, ze je to ventil na odvod kondenzatu alebo tlakovy ventil. taketo ventily su navrhnute na uvolnenie tlaku alebo zadrziavanie prebytocneho vzduchu.
Odpovedať

Ďakujem všetkým za reakcie, bolo to iba povolené,…
@igi8 Super, ale ešte že si napísal, lebo som mal podobný problém 😄 Tak teraz aspoň viem čo s tým.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?