Fotovoltaika Baypass

Dobrý deň,je tu niekto kto sa vyzná vo fotovoltaike? Chcem sa len opýtať,na dome mame fotovoltaiku,ale par dni nám to nejako blbne. V garazi mame umiestnený PV controller,ale nakoľko sú horúčavy,v garazi je bezne 30 C ° a stále nám prepne na elektrinu zo siete.Hoci batérie mame nabite ,stále nám to prehodi na elektrinu zo siete( teda platenu). Ale svieti nám Baypass,môže byt,ze je to z tepla,že sa nemá ako ochladit? Invector teplota ukazuje 36 stupňov aj 38 kedy ako. Co robit,pripadne,pomohlo by ak by sme ochladili garaz klimou? A druhá vec ak takto to prehadzuje dosť často počas celého dňa,môžu sa poškodiť napr.spotrebice? Ze napr. Odídu? Keďže doteraz sme fungovali, viac menej ,počas celého dňa nám šla fotovoltaika,keďže na dome mame asi 80 panelov... a až v noci, večer sa preplo automaticky na elektrinu zo siete, ked sa baterie vybili.A teraz hoci sú batérie plne ,prepne to a svieti bypass. Nie som expert,neviem,či som to dostatocne vysvetlila... budem vďačná za každú pomoc radu.
Odpovedať
Profilova fotka
@tote Vas problem je vysoka teplota garaze a zla konstrukcia invertora. Nepisete aky typ, pripadne dajte fotku. Riesenia: Pocas vysokych teplot aspon v noci vetrat (nechajte garaz otvorenu/pootvorenu). Ak invertor nie je v zaruke, da sa urobit uprava a zosilnit alebo vymenit chladenie/chladiaci modul, pripadne na chladic osadit peltierov clanok spinany externe. Klima je hlupost (jedine ze by ste ju mali). Mozete samozrejme zavolat zhotovitela a reklamovat/ziadat o vymenu za iny typ.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od tote:

Dobrý deň,je tu niekto kto sa vyzná vo fotovoltai…
@tote my máme Huawei a ten je stavaný na teplotu vonkajšieho prostredia do 60°C. Stále vetram technickú ale keď je vonku 35°C tak je to hodne na prd.
Odpovedať

@tote Montážna firma nedvíha?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@tote Vas problem je vysoka teplota garaze a zl…
@mgx Preco je klima hlupost? Ja naopak tvrdim, ze to je nepriestrelne riesenie tohto problému (ak zamedbám cenovku).
Odpovedať
Takýto mame
Odpovedať
Typ inventoru
Odpovedať

@tote Teplota 38 stupnov nie je vysoka, ale treba pozriet do navodu k zariadeniu, v akych podmienkach moze pracovat (teplota a umiestnenie). Pravdepodobne sa prehrieva. Kedze je to v garazi, mozu byt zanesene chladice spinou, prachom, vyfukovymi splodinami (sadze). Pripadne aj filtre, ak to nejake ma. Klima by zariadeniu rozhodne iba pomohla, chladenim takychto zariadeni zvysujete ich zivotnost.
Odpovedať

@tote Este moze byt problem v tom, ze ta teplota je problem pre baterie, zavisi od ich typu, preto system kvoli ich ochrane/bezpecnosti prepina na bypass. Spotrebice by nemali odist, aj ked niektore mozu byt mierne namahane prepinacimi napatovymi spickami, neviem, ako to ma dane zariadenie poriesene.
Odpovedať
J e tu niekto ,kto by robí servis na forovoltiku? Tiež by sme potrebovali zapojiť batérie na večernú elektráreň? Neviete o niekom ,kto by bol ochotný? Vdaka
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?