Odpoveď na príspevok od kacicka18:
Dobry den, rada by som sa spytala na vas nazor na… @kacicka18 ja poznám tiež také partie co prídu, kukaju na stavbu, vyhováraju sa ze co mu bude cení dopredu hovoriť keď nevie koľko na tom bude robiť. Áno, je to neseriózne jednanie, ale tak to chodí. Majstri sú na koni a konci roboty si vždy za pýtajú toľko aby mali na deň zarobenu sumu akú chcú. A určite mi nik nevypisoval polozkovite co koľko. To by musela byť stavebná firma a nie partia pár živnostníkov. Takto to funguje.Odpoveď na príspevok od st89:
@kacicka18 ja poznám tiež také partie co prídu, k… @st89 "Joooj, na konci sa dohodneme, budete spokojný."... Tak od takých majstrov radšej rýchlo preč. Ja stále vravím, že čo si to za majstra, ak nevieš odhadnúť, čo táto robota obnáša? Ak fakt nevieš, tak potom tomu nerozumieš, nemáš skúsenosti a nemáš u mňa čo hľadať. To im vravím rovno do očí. Isteže sú aj roboty, kde sa dopredu nevie, čo všetko bude treba vykonať, ale majster sa musí aspoň v hrubých rysoch vyjadriť, aby zákazník vedel s čím musí rátať.Odpoveď na príspevok od petersd:
@st89 "Joooj, na konci sa dohodneme, budete spoko… @petersd áno tak to je. Povie ti cca cenu plus mínus 30% a nerieši. Vtip je v tom ze zavoláš ďalších a ti povedia to isté, preto cenu presne na euro som dopredu nevedel. Pozor, bavíme sa o drobných živnostníkoch, nie o firme ktorá ma človeka co vypracováva ponuky.Odpoveď na príspevok od st89:
@petersd áno tak to je. Povie ti cca cenu plus mí… @st89 Keď Ti ktokoľvek dá cenovú ponuku s dovetkom že +/- 30%, je už na betón isté, že žiadne mínus nebude a konečná cena sa budepohybovať okolo hranice + 20-30%.Odpoveď na príspevok od petersd:
@st89 Keď Ti ktokoľvek dá cenovú ponuku s dovetko… @petersd áno samozrejme ze to bude len plus. To jednanie je zlee, ale zároveň keď prídu ku tebe traja a všetci to riešia takto tak stavebník nemá na výber. A vieš firma ti rada urobí CP podľa cennikovych cien, len kto to zaplatí...Odpoveď na príspevok od st89:
@petersd áno samozrejme ze to bude len plus. To j… @st89 Nemáš sa pýtať len troch... Treba sa desiatich, alebo si naštuduješ problematiku a skúsiš si to urobiť sám. Možno to nebude také rýchle ako od majstrov, ale kvalitou porovnateľné, no hlavne zadarmo. Už som tu písal v minulosti: Nedávno sme robili prieskum na zhotovenie strechy. Oslovených postupne cca 10 firiem. Keby som bol vychádzal len z prvých 3 - 4 ponúk, tak preplatíme skoro o 70 - 80 % viac. Sám som tomu nechcel veriť, aký krivý trh na SK máme - alebo žeby až"podnikateľská" zakernosť niektorých dodávateľov? Nejaké 2 ponuky z 10-ich boli viac ako 2-násobné oproti tým najlacnejším ponukám. 🫥Odpoveď na príspevok od petersd:
@st89 Nemáš sa pýtať len troch... Treba sa desiat… @petersd problém je aj to ze 10 ľudí na danú robotu je aj problém zohnať vo svojom okolí. A keď ides s lokalitou ďalej, tak cena sa zvyšuje. Hovorím ti, majstri sú na koni, je to momentálne tak. Kto chce niečo platí...