Elektricka pila Patriot 240PS

Ahojte, potreboval by som rychlo poradit ohladom vybranej elektrickej retazovej pily. V mountfielde maju akciu na retazovu pilu Patriot 240PS...podla recenzie su vsetci spokojni s vykonom, jedine take pre mna minus je, ze sa retaz rychlejsie otupi. Ma to automaticky brusny system na retaz. Nahradna retaz s brusnym kamenom stoji 43 Eur. Potrebujem to na chalupu, na pripravu dreva, nie extra velke mnozstva. Dakujem
Odpovedať
ja som o nej tiež uvažoval ale nakoniec som zúžil výber pre tieto: NAREX EPR 40-25 HS alebo Einhell GE-EC 2240 Obe majú: obmedzenie rozbehového prúdu zamedzuje nepríjemnému nárazu pri štarte a aj silný motor.
Odpovedať
No asi si ma ukecal na tu narexku, pozdava sa mi parametrovo a pre mna velke plus je, ze ma obmedzenie rozbehoveho prudu. Dakujem velmi pekne PS: naradie Einhell som tusim este nemal, tam sa trochu bojim kvality.
Odpovedať
Poviem svoju skúsenosť, kúpil som na odporúčanie známeho elektrickú pílu z lidl parkside, mam ju 3 roky, každý rok s nou narezem 3 v3s dreva, cize kubiky dreva porezala a funguje stále. Jediný problém je s spanovakom na reťaz, pretože sa častejšie povoľuje, nárazmi pri štarte a vypnutí keďže nemá rozbeh. Som veľmi prekvapený pretože v akcii stála 40e. Povedal som si ze aj keby rok poslúžila som spokojný.
Odpovedať
@mato56 aj s lidlom nemam problem vobec rucne naradie parkside funguje bez problemov a to ho nejak nesetrim
Odpovedať
Objednana Narex-ka. Dakujem za rady a inspiraciu
Odpovedať
@miselito daj vedieť ako si spokojný
Odpovedať
@michal_dovomi jasne napisem, dnes ju vecer idem zobrat do OBI a v sobotu bude prva skuska na nejakych starych stromoch a mozno o dva tyzdne budem zhadzovat strechu na starej hospodarke a tam dostane zabrat, lebo niektore tramy su tam fest hrube. Inac teraz som sa vratil z Lidla a maju elektricku retazovu pilu za 59 Eur. Pozeral som parametre - 2200W, rychlost pilenia 15.3m/s. Ma to tak zneistilo trosku, ale tesim sa na tu Narexku. 😉
Odpovedať
@miselito tiež mám z Lídla čínu asi 3 roky pre potreby v dome stačí je oveľa jednoduchšia ako motorová na benzín
Odpovedať
@duzu prave preto som hladal elektriku. Ja viem, ze aj lidl masinka zvladne vela veci, som si doprial trochu teraz 😄 Ale ako som pisal hore, s Parkside vyrobkami som doteraz problem nemal ziadny, svoju robotu si urobili a za tie peniaze, no nekup to 😄
Odpovedať
@miselito mam pilu hecht 45. Cena 100€ naco elektricka? Vsade tahat kabel... pila ma za sebou cez 30m dreva. Drevo v priemere 40cm. rezane na 50cm(krb) pustila vodiaca lista ale odporucam kupit org. Na piluHusqvqarna 359. Pasuje presne. A zivotnost neporovnatelna.
Odpovedať
@profistavbari to zbadáš ked vyskúšaš, motorovú treba do lesa, no pri dome stačí elektrická, reže sa na jednom mieste ,spotreba len ked reže, nemusíš pracne štartovať, zapneš a režeš,stačí len vyčistiť, iné je to napr. pri kosačke tam preferujem elektrickú na batériu
Odpovedať
@duzu presne toto boli dovody preco elektricka, na prace okolo domu, jednoduchsia udrzba. Narexka je uz doma, vyzera fajn, coskoro otestujem 😄
Odpovedať
Článok sa načítava...
@duzu prepac ale musim sa smiat 🙂 pracukem v drevostavbach a ver ze jednoduchsie je potiahnu za snuru ako tahat kabel a este argumentovat ze sa reze na jednom mieste. Nikdy nevies co budes okolo domu realizovat a benzinova je po ruke stale kludne si tahaj a kupuj baterky do kosacky len to prosim neprefaruj ako lepsie riesenie. Kazdy nech sa rozhodne co je lepsie... ci kupovat baterky a tahat kabel alebo potiahnut za snuru.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@modrak26 no zno a sa musim smiat... kto tomu rozumie a chape pracu okolo tomu to skutocne vysvetlovat netreba. Drzim ti palce a zela dlhe predlzovaky a poriadnu vydrz baterie. 😉 😂
Odpovedať
@profistavbari kto tomu rozumie vie, že na občasné použitie okolo domu (2-3 do roka?) si v pohode vystačí s elektrickou, navyše ti odpadajú starosti so spaľovacím motorom + je ekologickejšia v tomto pohľade.... navyše ak ti motorová píla dlho stojí určite to neprospieva jej životnosti...zvlášť pri dnešných "eko"palivách.
Odpovedať
Ahojte, tak sa mi podarilo otestovat pilu cez vikend. Rozrabali sme strechu na starej hospodarke, kde sa nachadzali tramy s rozmerom cca 35x35cm, dal som dole 2 stare jablone (priemer cca 35cm) a u bracha som popilil bukove a dubove gulatiny s priemerom 35-40cm. Rychlost pilenia bola neskutocna, teda aspon z pohladu cloveka, ktory retazovu pilu pouzival prvy krat 😄 Do vsetkeho co som hore spomenul isla pila ako do masla, mozno pri tramoch to islo o nieco pomalsie, ale ziadna katastrofa. Retaz bolo potrebne castejsie sponovat, kym sa trochu roztiahne, ale pisali to aj v navode. Po urcitom case som uz sponovat nemusel a drzi pekne napnuta (cca 3mm pohyb retaze, ked som potiahol retaz v strede). Olej som kupil Bipol, nemam ho s cim porovnat, kedze je to prvy krat, ale retaz bola namazana takze za mna OK. Mozno otazka na vas, zostala mi asi polovica oleja v nadrzke. Mam ho vyliat alebo nechat tak? Neviem kedy pojdem najblizsie pilit. Aby som tu pilu len nevychvaloval, tak za mna ma jedno minus. Na rukoväti je urobena taka vychytavka s hacikom na fiaxciu kabla predlzovacky. Co sa mi nepaci je, ze sa musi kabel dost zlomit a vytvorit maly radius, ak chcem predlzovacku fixovat do tohto hacika. Ale finalne hodnotenie, maximalna spokojnost, pre moje prace okolo domu idealna. Predlzovaci kabel som prakticky ani neregistroval. @michal_dovomi vdaka za tip 😄
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?