Dobrý večer, chcel by som sa spýtať na dopravnú situáciu skúsenejších šoférov, nakoľko som nováčik tak snáď mi niekto poradí.
Takže máme tu hlavnú cestu a ja odbacam vľavo, oproti je odbocovaci pruh smerom doprava. Moja otázka znie, keďže odbacam vľavo dávam prednosť aj autu ktoré jazdi v tomto odbocovacom pruhu alebo mu dávam prednosť až keď keď odbočím vľavo nakoľko sa naše pruhy zbiehaju a vodič jazdiaci v ľavom jazdnom pruhu dáva prednosť vodičovi v pravom. Snáď som to napísal zrozumiteľne, dole prikladám aj fotky pre lepšiu predstavivosť situácie 😉 ďakujem vopred za konštruktívnu odpoved
ked ste už pri cestnej premávke skúste si spraviť nový test platný od 1.4.2023, niekoľko som už spravil na plný počet,križovatky sú v pohode okrem pár značiek ktoré ešte nikde nevidieť, napr, zel alebo čiernu šípku, značky rôznych motocyklov, no ten kto to písal a schvaľoval nemal všetkých pokope, každý jazdíme iným autom a nikto niektoré zobrazenia nepozná, tak isto otázky o spôsobe brzdenia na rôznych úplný guľáš,
na zložitej križovatke máš vraj zastaviť a ísť si ju pozrieť, prejazd v kruháčoch, pozrite ako sa jazdí kde je 24 pruhov ak si tam prvý krát to nedá nikto, u nás je problém i pri 2
https://www.minv.sk/?testy