Demontaž studničnej šachti

Ma tu prosím vás niekto skúsenosti z demontážou šachty do vrtu ? ide mi o to tesnenie ci sa nepoškodí demontážou. Pán majster mi ju osadil tak že mi pretláča povrchovú vodu do vrtu . určite použil bager ktorým sa dostal až k hrdlu osádzanej studničnej rúry keďže musel ísť do hĺbky . vlastne posledná rúra zo šachty ma po hrdlo cca 70 cm .neurobil betónovú platnú a neošetril hrdlo koli možnému pretlačeniu vody .Až sa bojím čo bude na spoji za mazivo keď to vyberiem lebo z dnuka je vidieť hnedé stekance ktoré už nejde ani umyť .takže opäť budem musieť čistiť a dezinfikovať vrt .studniari v tom nemajú prsti lebo pri vrte som bol s nimi cely čas a vydeľ som ako robili . Nad nami sú polia ktoré sú vo svahu tak že povrchová voda je tam dosť problém hlavne v dažďovom obdoby . Len tam začíname stavať .Určite budem riešiť aj od drenážovanie
Odpovedať
Neošetril hrdlo - čiže v ňom asi chýba tesnenie. Ak to má byť urobené poriadne - čiže vodotesne - treba šachtu vybrať, tých 70 cm po hrdlo odkopať a skontrolovať tesnosť, či tam tá gumička je, alebo nie a poskladať nazad. Len treba dať pri vyberaní šachty pozor, aby sa nevytiahla aj rúra a nenapadala hlina do vrtu...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dedo758:

Neošetril hrdlo - čiže v ňom asi chýba tesnenie. …
@dedo758 neviem čo je na tom pravdy ale vraj sa tam tesnenie nedava ale sa tam dava z vonku Bentonit mi bolo povedane
Odpovedať
Ja som si kupoval sachtu a nasadzoval sam a to tesnenie tam musí byť. Bentonit sa dava na utesnenie vrtu od povrchovych vod nie sachty.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frenky029:

Ja som si kupoval sachtu a nasadzoval sam a to te…
@frenky029 tak tesnenie do posledneho hrdla sa dava ? kde ho mozem kupiť.vsak prave ja ho potrebujem utesnit od povrchovych vod ked že mi udiera povrchova voda cez hrdlo vo vrte dakujem za odpovede
Odpovedať
@axiso Neviem aku mas sachtu a ukoncenie na vrt. Posielam obrazok ako som to cca mal ja. Tesnenie podla priemeru
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od axiso:

@frenky029 tak tesnenie do posledneho hrdla sa …
@axiso Kúpiš v každom lepšom inštalatérskom obchode. Možno aj v hobby-marketoch - neviem...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dedo758:

@axiso Kúpiš v každom lepšom inštalatérskom obcho…
@dedo758 ale mne netecie do sachty ale do vrtu toto tesnenie je v pohode . ja mam sachtu suchu .Ale cez ruru na spoji presakuje povrchova voda
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od axiso:

@dedo758 ale mne netecie do sachty ale do vrtu to…
@axiso To je také isté tesnenie...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?