Mala by som jednu... mozno hlupu... otazku. Mame kuchynsky stol, dyha je dreveny dekor dubu. Ide o to, ze je svetlejsi, ako pracovna doska na kuchyni. A teraz otazka. Da sa niecim dyha natriet, aby bola tmavsia???
Dakujem za odpoved
@allias20 Si si istá, že to je dýha? Že to nie je fólia alebo laminát?
Ak je to naozaj dýha, tak je asi povrchovo ošetrená. Takú dýhu už nenamoríš. Jedine prefarbiť jednofarebným lakom.
Nechaj to tak, len to pokazíš.
Ak ti veľmi vadí, skús nájsť samolepiacu fóliu v rovnakom odtieni, ako máš kuchynskú dosku a povrch stola prelep fóliou. Ja som tak prelepoval biely stôl, foto tu:
https://www.modrastrecha.sk/forum/rek...
asi by som s takym niecim nerobila podobne veci🙂 da sa viac pokazit ako ziskat podla mna, je to risk. ved to vobec nevadi, ak je tam iny odtien, velakrat to moze posobit fajn. fotka by kazdopadne zlepsila predstavivost, ale som si ista, ze to nemoze byt take zle🙂
@allias20 ak je to dyha, tak mozes skusit zbrusit lak a potom namorit na tmavsie. Ale pri dyhe je brusenie velmi otazne. a dalsia otazka ci sa morenim vobec trafis do toho spravneho odtiena.
Mam skusenost, brusila som dyhu, ale to bola este stara komunisticka dyha asi 2 mm hruba, neviem kolko maju dnesne dyhy
Nenašla by sa fotka? Možno to ani nie je také hrozné, ako sa ti teraz zdá. No takéto farbenie alebo morenie tiež nemusí dopadnúť podľa tvojich predstáv, tak je to také, či sa púšťať do risku a možno to bude ešte horšie, ako teraz