Otváram túto tému, podobnú som nenašla.
Čo Vás počas stavby domu, prerábky bytu a pod. občas zošokovalo?
Dodávatelia, majstri, úrady, odvedená práca, nájdený poklad ;-) ?
Teda začnem....sused si na zahradu natiahol z potoka hadicu na zalievanie novovysadených stromčekov. Stály prísun vody nám však začal zaplavovať pozemok, vyliala sa nám studňa, zababrala čistička, na pozemku sme mali močiar. Ak by sme v tú chvíľu na pozemku neboli, voda sa nám dostane i do domu, kde už máme parkety i drevené dvere 8-(
Nebolo nám všetko jedno.
Nech sa páči, pripojte sa. ;-)
Tak sa pridam. My sme sa tiez rozhodli stavat si domcek. Dorazilo ma ked nam na obecnom urade povedali, ze pozemok bude musiet zmenit bonitu(to by sa este dalo sniest) :-| ale ze za tu zmenu budeme musiet platit obecnemu uradu 80 000Sk ]-( ]-( ]-( to ma dorazilo. Platit za pozemok , ktory je moj??!!
ahoj brixina, no sokla si aj mna :-o my tiez staviame dom na pozemku, ktory patri do extravilanu obce a boli to povodne nejake pasienky a luky. Jedine, co sme museli urobit, je dat vynat tento pozemok z podneho fondu na pozemkovom urade, co nestalo nic iba mnoho chodenia, vybavovania a papierovaciek. S bonitou sme nemuseli robit nic, ale mozno preto, ze my mame na pozemku 7-cku, co je skoro najhorsia bonita a viem, ze sa vtedy ( v maji 2008) ked sme to vybavovali hovorilo o tom, ze by sa mal schvalit zakon, pri ktorom sa bude platit za zmenu bonity, kde 1 bonity by bola najdrahsia a 8-cka najlacnejsia, ale pokial viem ten zakon nebol doteraz schvaleny.....tak nechapem!!!!
Mali sme zaplatenu zalohu ohladom kurenia. To bolo este na jar. A az teraz pred dvoma tyzdnami nam to kurenie prisli spravit, vraj mali vela roboty. Cize pol roka ame nemali ani peniaze, ani kurenie. ]-(
darina77- dobre citas, taku sumu nam zahlasil obecny urad
katkaxx- no tak som strasne zvedava ake cislo to mame my. My sme to totiz museli hodit na plecia mojho otca, bo zatial sme v zahranici, pracujeme tu. Stavat sme mali na plane uz teraz na jesen, ale akosi este ziadne papiere nie su hotove ]-( .Slubili nam na geodezii ze do konca roka to bude hotove, tak som strasne zvedava.No na tu bonitu si budem musiet posvietit!!!!
brixina, a si si ista???bonita pody je typ pody a ty ho zmenis jedine tak, ze podu zoberies prec a dovezies tam inu, proste bonita sa neda menit!!!!!!!!!! je to uz raz poda, ktora tam je, a neda sa zmenit jej vlastnost. Jedine moze ist o zmenu DRUHU pozemku! a to je rozdiel. Je to to, co vravi katkaxx. takze si to poriadne prever, to je urcite somarina!!!!
Bonitu pody musite zmenit iba ak chcete vynat pozemok z podneho fondu a ten pozemok ma 1000 a viac M2.Mne pani na pozemkovom urade poradila nech vynimam max 999 m2,vtedy bonitu menit netreba, nevravela nic o plateni / a uz vobec nic s tym nema obecny urad/ len ze je to asi 20 rozmnych potvrdeni,ktore treba vybavit. Vynat z podneho fondu vam staci len pozemok pod buducim domom.
mna sokovalo na stavbe domu to ze este sme ani nezacali a nemali ani stavebne povolenie a uz bolo problemov tolko ze to nemalo konca kraja. a o stavebnom povolení som mala predstavu ze tri mesiace a zaciname a hobles trvalo to skoro rok. s natahovackami. tak som zvedava co este bude ked zacneme. :-D