Máme dve mačiatka. Keď stará mačka odbehne preč, mačička pekne sedí "doma" (v manželových topánkach na stavbu :-N) ale kocúrik sa naučil utekať (asi za deťmi idúcimi po ceste do školy, lebo je prítulný a naučený na hranie s našimi deťmi). Včera nám takto ušiel a dnes zas. Domov sa vrátiť nevie, len potom tam niekde sedí a mraučí. Čo s ním? Fakt si neviem predstaviť, že ho budem každý deň hľadať po dedine ]-(
@anairda Dakujem ;-) Kocurik sa drzi u nas, tak uz hadam nezduchne. A na susedovom dvore zatial nebol, pokial viem. Nasmu psovi uz spal v bude (dcerka dostala hysak, ked to videla, lebo sa zlakla, ze mu pes ublizi) a uz je aj dost velky oproti yorkshirovi, tak snad to bude dobre.
Inac je to sranda, ked bol este mensi, kojila ho jeho mat, ale nasiel si aj dojku - druhu macku, ktora tu chodi a ked ona neprotestovala a dala mu cucnut, veselo sa krmil aj u nej :-D
@roo a uz ste ho dali kastrovat? aby tej svojej "dojke" deti nenarobil :-D oni sa fakt vedia nepredvidatelne a neuveritelne rychlo mnozit... :-N
inak pozrela som si aj vas album - ta vasa pec je skvela - ak teda budete pustat macky aj dovnutra, tak uz ich tam vidim ako si tam lebedia celu zimu :-)
@anairda Este sme s nim nikde neboli. Nieje cas. Bola som dlhsie v nemocke, potom porodnica, doma sa este len spamatavam a manzel v jednom kole, este totizto len dorabame dom, nebyvame v novom zatial.
BTW - kedy kocurik dosiahne pohlavnu dospelost?
@roo no to je tazko povedat - to mas ako u ludi. aj 13-14 rocny chlapec a dievca su v podstate uz schopni splodit dieta.
ale zbytocne som ta teraz v tej mojej poslednej odpovedi poplietla... ved ako som uz pisala v prvom mojom prispevku, ak su augustovi, tak v januari/februari by som poriesila kastraciu/sterilku, to by malo byt tak akurat. dlhsie cakat hlavne u macicky, pokial chodi von, je velke riziko.
no nakoniec som u zverolekara nebola, prisla som neskoro z prace, ale brusko jej odpuchlo, vyzera uplne normalne a v poriadku, uz aj papala, mozno len zjedla nejaku hnusnu mys a nevedela ju stravit, ale pre istotu sa objednam u zverolekara
@henikav super, ze je ok :-) ale k vetovi treba aj tak ked aj takto po vonku beha a mysky papa. a hlavne ju dajte kastrovat ;-) ono tie maciatka su krasne, su super, ale predsa len moze ich byt aj 6, a potom je to trosku ostara najst zodpovednych milujucich majitelov. Plus ak niekto z nich nebude dostatocne zodpovedny a neda cicu/kocura kastrovat, prispejete k dalsiemu nekontrolovanemu mnozeniu.