Čo pod nadzemný fóliový bazén???????

Zdravím. Prichádza jar a ja riešim čo použiť pod 4m nadzemný fóliový bazén s kovovou konštrukciou. Najprv som mal starý koberec, ale to nieje nič moc po prvej sezóne som ho vyhodil lebo smrdel jak fras. Do minulého roku som využil staré PVC ešte z éry socializmu. To vydržalo štyri roky ale slnko a mráz mu ublížilo a láme sa. Takže čo teraz? Za ideálne by som považoval napr.podložku z recyklovanej gumy. Aááále, nikde som ani po dlhom hľadaní nenašiel napr. metráž v 2m šírke a 5-10mm hrúbke kde by mi stačilo kúpiť 8m prerezať na polovicu a je to! Všade buď priemyselné, hrubé a extrémne drahé podlahy, alebo tie puzzle štvorce tiež drahé jak sviňa. /300-600eur za mojich 16m2/ Proste dať pod bazén podložku za oveľa vyššiu cenu ako stál kompletný bazén s filtráciou a doplnkami nemienim, na to som lakomý... Sypte nápady, ale reálne!!! Prosím mudrlantov čo vedia všetko, alebo sú nasilu vtipní prosím vynechajte túto diskusiu!
Odpovedať
ja som u nás rozmýšľala nad niečím takýmto: https://www.google.com/search?q=sklad... Nájsť tam niečo lacnejšie a pritom aby tam neboli medzery. Ale videla som už aj, že bazén bol "utopený" tak cca 10 cm a tam bol jemný piesok a na ňom bazén.
Odpovedať
https://www.jazierkabanat.sk/geotexti...
Odpovedať
@dodok Ja som mal pod bazénom 3 cm xps. Aby sa nepohli pri skladaní, ukotvil som ho kotvami na zatepľovanie. Pod xps som dal ešte čiernu netkanu textiliu. Bolo to fajn, lebo aj cez zimu to mohlo ostať v tom stave.
Odpovedať
A pod tým musí niečo byť? Ideme taký dávať prvýkrát toto leto, ja som myslel že to normálne dám len na trávu...
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som tiez dal polystyren 30mm podlahovy polepil paskou k sebe a po napusteni pekne orezal na tvar bazenu. Po sezone rozlepil.odlozil a o rok kolecko znova. Akurat uz nemal 30mm ale len 15. No zasa prijemne makkucky radost dupkat v bazene 🤪
Odpovedať
Profilova fotka
Máme takýto bazén už 4 roky. Nirmálne položená podložka pos bazén https://www.bazenyshop.sk/podlozky-po... na tráve a bazén na tej podložke . Po sezóne bazén poskladám podložku vyhodím . Každý rok kupim novú tú podložku.
Odpovedať
Profilova fotka
my davale polystyren, tento rok by mal zvladnut aj ten z minuleho roka. orezal som ho presne do tvaru a po sezone, vyzeral este celkom k svetu. ako to mi pride take najjednoduchsie riesenie
Odpovedať
Doplním-najprv som mal bazén nafukovací 2,5m po roku nový 3m ale tie klamú lebo tá šírka je v tom vypuklom mieste a kruh je menší. Tak som vymenil za 3m s kovovou konštrukciou a po sezóne som vo výpredaji minulý rok kúpil 4m s konštrukciou. /80eur/ Vždy kupujem len výšku 76cm lebo potrebujem plochu a nie hĺbku. Filtráciu mám pieskovú. Už roky mám spravenú štvorcovú podstavu z hranolov vyplnenú ubitým pieskom a na tom bolo to lino. Tento rok tú podstavu prerobím lebo hranoly odhnili-dám buď betónové obrubníky alebo zašalujem a odlejem z betónu a doplním piesok. Preto riešim tú podložku aby vydržala ale nechcem textílie apod. Takže ideál guma 3-5mm s minimom spojov a hlavne za rozumnú cenu.
Odpovedať
tak potom ale jedine niečo takéto, len tam tie ceny no, nie je to najlacnejšie, keď sa to preráta na potrebné metre https://eshop.sealsk.sk/produkt/guma-... no prečo s a tak vyhýbaš tým textíliam?
Odpovedať
@dodok kde si kupoval vo vypredaji za taku cenu? My sa zakazdym pozabudneme a kupujeme v najvacsej sezone a s nafukovacim vrchom a kazdy rok novy, lebo samozrejme zakazdym sa tomu staremu nieco v garazi stane, ze potom tecie.
Odpovedať
Profilova fotka
Určite stačí vyzbierať kamene a prípadne vysypať 5cm pieskom a geotextília. Určite ten polystyrén môže byť príjemnejší a tuhší ako piesok ale každoročným rozoberaním sa drolí takže sa nečudujte keď Vaše Eko mrkvičky budú mať v sebe mikroplasty ale o tom nebudete vôbec vedieť. Naše naozaj kvalitné geotextílie síce aj režeme ale asi to bude najjednoduchšie cez tých bazenárov.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?