Zdravím. Prichádza jar a ja riešim čo použiť pod 4m nadzemný fóliový bazén s kovovou konštrukciou. Najprv som mal starý koberec, ale to nieje nič moc po prvej sezóne som ho vyhodil lebo smrdel jak fras. Do minulého roku som využil staré PVC ešte z éry socializmu. To vydržalo štyri roky ale slnko a mráz mu ublížilo a láme sa. Takže čo teraz? Za ideálne by som považoval napr.podložku z recyklovanej gumy. Aááále, nikde som ani po dlhom hľadaní nenašiel napr. metráž v 2m šírke a 5-10mm hrúbke kde by mi stačilo kúpiť 8m prerezať na polovicu a je to! Všade buď priemyselné, hrubé a extrémne drahé podlahy, alebo tie puzzle štvorce tiež drahé jak sviňa. /300-600eur za mojich 16m2/ Proste dať pod bazén podložku za oveľa vyššiu cenu ako stál kompletný bazén s filtráciou a doplnkami nemienim, na to som lakomý... Sypte nápady, ale reálne!!! Prosím mudrlantov čo vedia všetko, alebo sú nasilu vtipní prosím vynechajte túto diskusiu!
ja som u nás rozmýšľala nad niečím takýmto: https://www.google.com/search?q=sklad... Nájsť tam niečo lacnejšie a pritom aby tam neboli medzery. Ale videla som už aj, že bazén bol "utopený" tak cca 10 cm a tam bol jemný piesok a na ňom bazén.
@dodok Ja som mal pod bazénom 3 cm xps. Aby sa nepohli pri skladaní, ukotvil som ho kotvami na zatepľovanie. Pod xps som dal ešte čiernu netkanu textiliu. Bolo to fajn, lebo aj cez zimu to mohlo ostať v tom stave.
Ja som tiez dal polystyren 30mm podlahovy polepil paskou k sebe a po napusteni pekne orezal na tvar bazenu.
Po sezone rozlepil.odlozil a o rok kolecko znova. Akurat uz nemal 30mm ale len 15.
No zasa prijemne makkucky radost dupkat v bazene 🤪
Máme takýto bazén už 4 roky. Nirmálne položená podložka pos bazén https://www.bazenyshop.sk/podlozky-po...
na tráve a bazén na tej podložke . Po sezóne bazén poskladám podložku vyhodím . Každý rok kupim novú tú podložku.
my davale polystyren, tento rok by mal zvladnut aj ten z minuleho roka. orezal som ho presne do tvaru a po sezone, vyzeral este celkom k svetu. ako to mi pride take najjednoduchsie riesenie
Doplním-najprv som mal bazén nafukovací 2,5m po roku nový 3m ale tie klamú lebo tá šírka je v tom vypuklom mieste a kruh je menší. Tak som vymenil za 3m s kovovou konštrukciou a po sezóne som vo výpredaji minulý rok kúpil 4m s konštrukciou. /80eur/ Vždy kupujem len výšku 76cm lebo potrebujem plochu a nie hĺbku. Filtráciu mám pieskovú. Už roky mám spravenú štvorcovú podstavu z hranolov vyplnenú ubitým pieskom a na tom bolo to lino. Tento rok tú podstavu prerobím lebo hranoly odhnili-dám buď betónové obrubníky alebo zašalujem a odlejem z betónu a doplním piesok. Preto riešim tú podložku aby vydržala ale nechcem textílie apod. Takže ideál guma 3-5mm s minimom spojov a hlavne za rozumnú cenu.
tak potom ale jedine niečo takéto, len tam tie ceny no, nie je to najlacnejšie, keď sa to preráta na potrebné metre https://eshop.sealsk.sk/produkt/guma-...
no prečo s a tak vyhýbaš tým textíliam?
@dodok kde si kupoval vo vypredaji za taku cenu? My sa zakazdym pozabudneme a kupujeme v najvacsej sezone a s nafukovacim vrchom a kazdy rok novy, lebo samozrejme zakazdym sa tomu staremu nieco v garazi stane, ze potom tecie.
Určite stačí vyzbierať kamene a prípadne vysypať 5cm pieskom a geotextília.
Určite ten polystyrén môže byť príjemnejší a tuhší ako piesok ale každoročným rozoberaním sa drolí takže sa nečudujte keď Vaše Eko mrkvičky budú mať v sebe mikroplasty ale o tom nebudete vôbec vedieť. Naše naozaj kvalitné geotextílie síce aj režeme ale asi to bude najjednoduchšie cez tých bazenárov.