Odpoveď na príspevok od zipsuliak:
@chinatech no mna zachranovat teda nebudu... dote… @zipsuliak ... asi by bolo treba všetkých dôchodcov ku koncu ich produktívneho veku potráviť... veď teraz už budú len na obtiaž, že?...Odpoveď na príspevok od petersd:
@zipsuliak ... asi by bolo treba všetkých dôchod… @petersd travit dochodcov bol predsa ucel kovidu a vakcin, ze aby sa ich zbavili...teda tak to podavali tusim dezole weby :)Odpoveď na príspevok od petersd:
@zipsuliak ... asi by bolo treba všetkých dôchod… @petersd nie, to som nepovedal...ale nieje moj problem ze si ti dovhodci nikdy nic nesetrili... cely zivot zili sposobom "ved druhy sa o nas potom postaraju" na co by sme si odkladali.... A ti druhi sme my! Fico si len tak ledabolo siaha na nase peniaze v 1 a 2 pilieri ako sa mu zachce....popripade populisticky prehadzuje peniaze z akciovych fondov (tvari sa ako zachranil peniaze ludom pred stratou...) az na to ze po prehodeni do konzervativnejsich dlhopisov atd... to pri neskorsom raste znamenalo ze naopak ludi pripravil asi o 20% 🤣🤦♂️) On proste vie ze jeho volicmi su dochodcovia, a preto pre nich ueobi hocico, co im prospeje kludne aj na ukor dalsich generacii(lebo ved to su ludia co aj tak niesu jeho volici)... A jeho nezrapi co s nimi bude o 30 rokov, jeho zaujima to aby bol pri moci teraz....Odpoveď na príspevok od zipsuliak:
@petersd nie, to som nepovedal...ale nieje moj pr… @zipsuliak o tom ty rozhodovat nebudes ako to stat bude riesit :) a to jedobre lebo taky clovek ako ty nema ani radsej pisat svoj nazor chcel by som vidiet co by si robil keby si mal rodicov v takom dome kde maju len dochodok a nebuduvediet platit len za teplo nehovoriac o ostatnych veciachOdpoveď na príspevok od zipsuliak:
@petersd nie, to som nepovedal...ale nieje moj pr… @zipsuliak Mnoho z nich ale nemoze za to, kde su. Vsetko robili s dobrym umyslom, pre spolocnost si svoje odmakali a boli dlhe roky vedeni k tomu, ze stat sa na stare kolena o nich postara. Ze tomu uverili sa nedivim, lebo nemali dovod tomu neverit. Ze sa nechali potom opit rozkom za Meciara a teraz za Fica je uz vec druha. Oni taktiez mali nejake ocakavania, ked sa strngalo klucami a dostali co? Nik ich na to co prislo nepripravil, Slovaci si nikdy nevedeli vladnut, ale to je teraz zamienka, preco dochodcov skopavat zo schodov? No neviem. Sa pozri, kolko mladych a strednovekovych voli lavicu. Tam je problem kamarat, nie len v tych, ktorych ojebali a dnes dozivaju za almuznu.Odpoveď na príspevok od t0ny08:
@zipsuliak o tom ty rozhodovat nebudes ako to sta… @t0ny08 Ak ma niekto dom, ktory si nemoze dovolit prevadzkovat, tak je asi cas pouvazovat nad predajom a presunom do niecoho mensieho, co si moze dany clovek/dochodca dovolit. Nechapem ludi, co byvaju v starej komunistickej barabizni o velkosti 150m2, mrznu celu zimu v jednej izbe, len aby ucet za plyn nepresiahol 150Eur a pritom by mohli niekde spokojne dozit v 1izbovom byte s nakladmi 100Eur bez toho, aby celu zimu trpli, ako preziju. BTW podla tvojich vyjadreni mi pride, ze ty si zrejme predstavitel aktualne vladnucej koalicie, nikto okrem teba nebude rozhodovat o nicom, clovek iny ako ty by nemal pisat svoj nazor. pozdrav Ficka v pondelok na schodzi ked s nim budes.Odpoveď na príspevok od zipsuliak:
@petersd nie, to som nepovedal...ale nieje moj pr… @zipsuliak tentoraz s tebou suhlasit nebudem. Mnohi dochodcovia nemali z coho setrit. Velka cast z nich nemala z coho setrit. Do dochodcov ratame aj tych, ktori nastupili do dochodku v poslednej dobe, od revolucie robili za minimalku (ano, mnohi z nich aj na papieri minimalka, do ruky zvysok, o tom netreba vani pisat) a teraz maju dochodky ledva nad minimalnym dochodkom. Okrem toho starodochodci, ktorym sa vypocital dochodok pred 30 rokmi z inych prijmov ako su dnes a inflacia tu sumu este vyrazne znizila. Na druhej strane mame dochodcov, ktori ziju v nehnutelnostiach, ktore nevladzu "utiahnut", ale to je na inu debatu, pretoze ti aj keby chceli ist niekde kde to je lacnejsie nemaju moznost (nedostatocne kapacity DSS) a mnohi z nich ani nechcu. Tazko hladat spravodlivy model "zasahu statu", pretoze okrem skupin, ktore su na tom zle z vlastnej viny, je tu velka skupina ludi, ktori su v podstate obetami (blbeho) systemu.Odpoveď na príspevok od supiiik:
@t0ny08 Ak ma niekto dom, ktory si nemoze dovolit… @supiiik bude lepsie modraaaci :) skoncili steOdpoveď na príspevok od sprite001:
@zipsuliak "...nie, to som nepovedal...ale nieje … @sprite001 Ja si naopak myslim, ze bez takych sa svet nezaobide. Ale vsetko je relativne, ked som zacinal v IT pred 30 rokmi, bol som medzi 50 najlepsimi na Slovensku, bez debaty. Uz sa v tejto sfere pohybujem malo, ale dnes byt dobry v IT je tazke, vsetko sa rychlo vyvija, vyzaduje neustale sustredenie a sledovanie trendov. Tych skutocne dobrych je stale len par, ostatni su proste prienerni, ale dopyt je velky a o tom to cele je.Odpoveď na príspevok od sprite001:
@zipsuliak "...nie, to som nepovedal...ale nieje … @sprite001 pracujem ako programátor pre modrú strechu, tak by som niečo o hodnotách v IT vedel povedať. Asi na tom niečo bude, že to tu funguje od 2005 a máme databázu znalostí, diskusií a ľudia tu stále chodia a aj Vy práve používate službu vytvorenú v IT sfére. Ale asi prehodnotím svoje povolanie a budem rozmyšľať o skutočných hodnotách, ktoré by som mohol tomuto svetu radšej poskytnúť. Neporadíte?Odpoveď na príspevok od megalord:
@sprite001 pracujem ako programátor pre modrú str… @megalord No, vzhľadom na to, ako MS vyzerá a ako je zabugovana ste sa mozno minuli povolaniu..Odpoveď na príspevok od supiiik:
@t0ny08 Ak ma niekto dom, ktory si nemoze dovolit… @supiiik dufam ze to pojdez tvojho vrecka aby som ja mal doma teplucko a za taku cenu ako minuly rok moj zlaty _)Odpoveď na príspevok od megalord:
@sprite001 pracujem ako programátor pre modrú str… @megalord No, vzhľadom na to, ako MS vyzerá a ako je zabugovana ste sa mozno minuli povolaniu..Odpoveď na príspevok od kejsix:
@sprite001 Ja si naopak myslim, ze bez takych sa … @kejsix sam posobim v IT sfere ,ale to vyjadrovanie @zipsuliaka k dochodcom ma nehorazne irituje. Su omnoho dolezitejsie profesie potrebne pre zivot ako IT-ckari - tak som to myslel... bez pekarov by si sa nenajedol a podobne... a ich plat je pritom mizerny :( Tento svet ma zial pomylene hodnoty... a horsie je, ze dnesna mladez chce byt len youtuber, influencer a podobne.... bez nich sa svet urcite zaobide... netvoria ziadne hodnoty.Odpoveď na príspevok od megalord:
@sprite001 pracujem ako programátor pre modrú str… @megalord cakal som, ze sa do mna obuju ludia z IT sfery :) Ako IT ckar by si mal pouzit rozum / logiku a pochopit o co slo v mojom prispevku a hlavne nebyt stahovacny :) Sam som v IT uz min. 20 rokov.Odpoveď na príspevok od sprite001:
@kejsix sam posobim v IT sfere ,ale to vyjadrovan… @sprite001 Ano a keby boli vsetci pekari, nema kto transplantovat pluca, vrtat zuby atd... A mimochodom, dnesne pekarske pece su bez softwaru a konektu do cloudu kus srotu. Nieco o tejto technologii viem.Odpoveď na príspevok od t0ny08:
@supiiik dufam ze to pojdez tvojho vrecka aby som… @t0ny08 Zial pojde. Niekto na vas smerakov musi robit, to nie je len opierat sa o lopatu a poberat dotacie... Ale neboj, je to len na 4 roky, nasledne pozatvaraju aj zvysok vasej bandy a potom snad uz bude naveky pokoj s touto luzou.Odpoveď na príspevok od kejsix:
@megalord No, vzhľadom na to, ako MS vyzerá a ako… @kejsix ja som sem prišiel v 2022 vo februári. Nastavil som iný systém, kedy naposledy ste videli bug na fóre? Toto celé fórum je v novom systéme a pokiaľ viem nikto sa na neho nesťažuje. Zrýchlil som načítanie fotoalbumov (cca 20x). Ďalej magazín, dopytovač, sieň slávy sú len zopár z vecí, ktoré vznikli počas môjho pôsobenia. Nové vyhľadávanie ste si skúsili?Odpoveď na príspevok od supiiik:
@t0ny08 Zial pojde. Niekto na vas smerakov musi r… @supiiik stastne a vesele :)Odpoveď na príspevok od kejsix:
@sprite001 Ano a keby boli vsetci pekari, nema kt… @kejsix tusim si moc stahovacny :) Pouzi tu vec na krku, nadychni sa, porozmyslaj chvilku a snad prides nato ako som to celkovo myslel...Odpoveď na príspevok od sprite001:
@kejsix tusim si moc stahovacny :) Pouzi tu vec n… @sprite001 To naozaj nie som. Ale vdaka za radu. Skor to bolo k tomu, ze treba pozerat na veci aj z druhej stranky a v kontexte.Odpoveď na príspevok od supiiik:
@t0ny08 Ak ma niekto dom, ktory si nemoze dovolit… @supiiik je to jednoduche pochopit. Ti ludia to povazuju za svoj domov, postavili casto svojimi vlastnymi rukami a makali cely svoj zivot na tom...ziju tam aj 50r..neni to pre nich len vec, ktoru lahko odhodit/nahradit...poznaju susedov, lokalitu...ist do uplne novej lokality moze byt pre nich traumatizujuce, novy ludia ktori ich prekrocia ked padnu na zem atd.. :) tazko hovorit ako budeme my reagovat na veci v takom veku...maju zo zmeny strach castokratOdpoveď na príspevok od zita19:
@zipsuliak tentoraz s tebou suhlasit nebudem. Mno… @zita19 toto je to co mne vadi... dnesni dovhodcovia su odchovany na socializme... uz vtedy zili na dlh buducej generacie... ja si miniem vsetko... ved druhy sa o mna potom postaraju.... Ale co je horsie.... ak to fico fakt urobi a "vykradne" druhy pilier... tak ti isti dochodcovia co zadlzili dnesne generacie... este pripravia dnesne generacie o aspon aku taku buducnost len aby sa oni mali lepsie... 🤦♂️Odpoveď na príspevok od zipsuliak:
@chinatech no mna zachranovat teda nebudu... dote… @zipsuliak Ono je to všetko pekné, čo píšeš, lenže spoliehať sa na príjem, sko píšeš je naozaj chodenie po tdnkom ľade. Neprajem nikomu nič zlé, ale stačí jeden "Dedeček" a v momente sa človeku prevráti život naruby a kľudne sa aj Ty -do tetaz zabezpečený s dobrým príjmom, ocitneš na tej druhdjvstrane, ktorú tak kritizuješ. Žiaľ, nikto z nás nevie, ço bude zajtra.Odpoveď na príspevok od zita19:
Obavam sa, ze ten "zasah statu" dopadne presne ro… @zita19 Fico je frajer prosím nesiahať na tohto dobrodinca. Má úžasné riešenia, so slzou v oku spomínam na šrotovné na autá!!! Dotácia pri nákupe nového a potom sa zaviedla registračná daň pri prihlásení a ajhľa zázrak. Štát odvtedy vybral oveľa viac ako bolo šrotovné. Daň sa platí doteraz a všetci sme si zvykli!!!!Odpoveď na príspevok od petersd:
@zipsuliak ... asi by bolo treba všetkých dôchod… @petersd Súhlasím, dobré riešenie nechať požiť tak dva roky po odchode do dôchodku aby si užili a potom šup zo skaly. Toto riešenie má ďaľší benefit-koľko sa len ušetrí v zdravotníctve...Odpoveď na príspevok od pircuk:
No moj nazor je, ze na dlh zije hlavne dnesna gen… @pircuk no, manzelkina babka chvilku pred dochodkom dosplacala uver co brali 30 rokov predtym na kupu domu. Moja babka pozicku nemala (alebo o nej neviem). Pozemky dostali, drevo mali z lesa... Ale toto sa neda porovnavat. Keby som cakal kym usetrim, tak by som nikdy nic nemal. Tak prosím neporovnavat.Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.