Cement do lepidla?

Zdravim, možem domiešať cement do flexi lepidla na dlažbu? Idem lepiť betonove obklady na vonkajšiu stenu domu. Su dosť ťažke, možno aj 4kg/kus. Pre lepši pocit aby to nespadlo, možem pridať čisty cement do lepidla? Lepidlo je na baze cementu a piesku, podla mna by to nevadilo. Mam zvyšne 5 vreca lepidla, tak ich chcem využiť. Alebo čo odporučate na vačšiu zaťaž?
Odpovedať
To je choré.... A asi by ma skôr trápilo, či nosnosť tej fasády bola robená pre (ťažký) obklad....
Odpovedať
@frantisekca brizolit obity.. lepiť sa bude na kvader. Vdaka za radu
Odpovedať
@chlapeczdzedziny A vieš, aký cement používa výrobca lepidla do tej lepiacej zmesi? Nie je cement, ako cement. Okrem toho, v lepidle sú aj iné prímesi, nie len cement, pojivá, prevzdušňovače, plastifikátory a pod. Všetky tieto komponenty sú tam v nejakom pomere, aby to malo vlastnosti také, aké sa od lepidla očakávajú. Ja osobne by som sa neodvážil do lepidla už nič pridávať. A propo, varuje pred tým aj výrobca - prečítaj si pozorne návod na sáčku.
Odpovedať
Tak mi poradte lepidlo, ktoré vydrži vyššie zátaže.
Odpovedať
https://www.kachlickovo.sk/blog/ako-v...
Odpovedať
@chlapeczdzedziny s tymto lepidlom mám vyborne skusenosti nič tam neprimiešavaj, lepil som s tym EPS, XPS, Poroterm, tehly, všetko drżi jak fras...
Odpovedať
a to som si myslel, že ma tu na fóre už nič nemôže prekvapiť. no, mýlil som sa. skús tam pridať ešte sádru, aby to rýchlejšie zatuhlo a nivelák, aby si to mal rovné. ale ten musí byť fakt kvalitný. a možno ešte na jedno vrece jeden Mammut (ale transparentný musí byť), pri miešaní celú tubu vytlač. a ozaj, o pridávaní vajíčok si počul? to je pecka, ale musíš opatrne, aby sa to nebilo s tým nivelákom, to sa moc nemusí.
Odpovedať
Tu človek sa normalne spýta a dostane fakt inteligentne rady
Odpovedať
@chlapeczdzedziny neskromne musím povedať, že niektoré rady sú výrazne inteligentnejšie ako otázka 😎 😎 😎
Odpovedať
Profilova fotka
@chlapeczdzedziny "toto" čo chceš "vylepšiť" nie je na obklady ale na EPS,XPS....kúp si lepidlo triedy C2TFS1 alebo C2TES2 ako ti tu bol už daný link.
Odpovedať
@chlapeczdzedziny tá Malta, ktorú si dal aj s fotkou od Kriesel, je armovacia. Čiže na sietkovanie. Na lepenie treba použiť iné zmesí.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?