Odpoveď na príspevok od nesmiemzabudnut:
Získanie stavebného povolenia (na obyčajný malý b… @nesmiemzabudnut pretože si volíte vládu, čo nerieši tieto veci. V zahraničí je všetko elektronicky a stavebné povolenie máte do mesiaca u nás máme stavebný zákon z roku 1976!Odpoveď na príspevok od peter977:
@nesmiemzabudnut pretože si volíte vládu, čo neri… @peter977 Nový stavebný zákon vstúpi do platnosti od Nového roka myslím.Odpoveď na príspevok od nesmiemzabudnut:
Získanie stavebného povolenia (na obyčajný malý b… @nesmiemzabudnut skolaudované aj s vkladom na kataster sme mali do 30 dní :)Odpoveď na príspevok od zdenkonr:
Vôbec to nesúvosí s vladou, ja som vybavoval papi… @zdenkonr jané že to súvisí s vládou... keď pustíš naspäť ku koritu zlodejov čo tu 12 rokov rozkrádali namiesto toho aby tie peniaze liali tam kam majú.. tak nás nič dobré a moderné znovu nečaká... "moderný" portál slovensko.sk stál nezmyselné peniaze a aj tak polovicu vecí človek musí riešiť osobne... prečo? lebo väčšina tých peňazí sa vytunelovala....Odpoveď na príspevok od nesmiemzabudnut:
Získanie stavebného povolenia (na obyčajný malý b… @nesmiemzabudnut Co vám trvalo 7 mesiacov? Bolo to 7 mesiacov na stavebnom úrade? Alebo v tom bolo vybavenie všetkých stanovísk a vypracovanie projektu. Bol ten stavebný úrad obec alebo veľké mesto s tisíckami žiadostí a pár referentami na všetko?Odpoveď na príspevok od zdenkonr:
Vôbec to nesúvosí s vladou, ja som vybavoval papi… @zdenkonr ale suvisi. Na digitalizaciu satu sa za poslednych 20 rokov minuli miliardy a vysledok je nula, trt. Ale co sa cudujeme, ked ministrom pre digatilizaciu a informatizaciu bol (a je znova) traumatolog a medzi tym ho viedla promovana divadelna vedkyna...Odpoveď na príspevok od nesmiemzabudnut:
Získanie stavebného povolenia (na obyčajný malý b… @nesmiemzabudnut vybavenie stavebného povolenia 26 dní od podania žiadosti po vydanie. A to bolo ešte na 4 dni prerušené kôli dolozeniu vyjadrovacky od povodia váhu. Teta na povodí tiež hovorila o 30 tich dňoch, ale ja sa zasa tak ľahko odbiť nedám, tak za bonboniéru teta potvrdila na počkanie defacto... Stavba do stavu nasťahovania sa 2 roky (tvrdá svojpomoc). Kolaudácia 8 dní od podania žiadosti. Zápis štandard 30 dní.... A na margo rozkrádania štátu a volenia si nesprávnych politikov. Ešte nevymysleli hrable, čo by hrabali od seba. Každý kto tam bol, je a bude, bude kradnúť. Keby som tam ja, tiež kradnem...Odpoveď na príspevok od zita19:
@zdenkonr ale suvisi. Na digitalizaciu satu sa za… @zita19 Ďakujem tebe aj Zipsuliakovi za koment, myslel som že komentujúci hore myslel (nadával) na nesociálnodemokratickú vládu... Reálne si myslím, že všetky vlády neurobili toho veľa pre nás. Koľko nových diaľnic sa postavilo ? Koľko novým nemocníc atď ?? Ak je niekomu pridelený spis a ide nebodaj na operáciu do kúpeľov, tri mesiace s tým nikto nič nerobí. Naše úrady nemajú postih, keď nedodržia termíny, Hlavne že úradnícky aparát sa rozrástol...Odpoveď na príspevok od moratibru:
@nesmiemzabudnut Co vám trvalo 7 mesiacov? Bolo t… @moratibru čisto povolenie na stavebnom úrade (všetky podklady boli doložené)...a jedná sa o obec s 800 obyvateľmi pričom má svoj stavebný úrad...Odpoveď na príspevok od toky1:
Ale no tak. Dosť vecí sa zmenilo. Niektoré veci s… @toky1 dosť veci sa zmenilo....to je fakt .... ešte si zabudol napísať že veľa k horšiemu. Niekedy v tejto výchdnej zakonšpirovanej gubernii trebalo vybavovať nové ŠPZ celý deň....ľudia chodili čakať aj deň dopredu namiesto toho aby úradníka vyhodili z okna😊....to sa zmenilo k lepšiemu ....no a stavebný zákon funguje rovnako ako tie ŠPZ dodnes....uradnícke pijavice sedia na hromadách nezmyselných papierov pol roka a viac ......problém je že človek nestavá každých 5rokov a tak to raz pretrpí a neprotestuje.Odpoveď na príspevok od eagleowl:
@toky1 dosť veci sa zmenilo....to je fakt .... eš… @eagle Nuž tie úradnícke pijavice slabo sajú, lebo neviem či by si tam šiel za taký mizerný plat. Až mi je to smiešne aké podmienky a s akým platom ponúka mesto v inzerátoch, takže nevedia naplniť stav. Ale keby im mohli dať vyšší plat tak tu budú všetci vypisovať že za čo? Zákony rieši parlament a ani za Fickových vlád sa to nevyriešilo, ale teraz už nastane raj!Odpoveď na príspevok od dodok:
@eagle Nuž tie úradnícke pijavice slabo sajú, leb… @dodok mám to chápať tak že policajtom závratne zdvihli platy a preto na prepis auta netreba čakať ale na stavebnom nezdvihli a preto trvá vybavenie pol a viac roka ?😀 ....ale rieši sa to.... rovnako rýchle a efektívne ako sa u nás stavajú diaľnice......🤪Odpoveď na príspevok od ascedant:
Lebo žijeme v takomto štáte. Vlastná skúsenosť vy… @ascedant mal si si natriet tvar voskom na kozenu obuv, islo by to rychlejsie. V dedine, kde mam chalupu, boli minuly rok nejaky europic.sovia a starostka riesila, ci by bolo mozne nejakym sposobom ziskat peniaze na dokoncenie vodovodu pre druhu polovicu obce. Pan odpovedal, ze ak by mala obec aspon jednu romsku rodinu tak bez problemov. Takze asi tolko k tomu.