Betonove zumpy z Polska

Profilova fotka
Ahojte, rad by som sa s vami podelil o moju poslednu skusenost s betonovymi zumpami z polska. Ano nechal som sa zlakat lepsou cenou a dufal som ze to bude ok. Prednedavnom som kupil dve 12 kubikove betonove nadrze, jednu na zachytavanie dazdovej vody a druhu ako septik ku KCOV. Po osadeni do jamy som sa rozhodol spravit skusku tesnosti este predtym ako budu zasypane a dobre som spravil. Napustil som prvu a ked bola skoro napustena tak nieco na dne povolilo a zacala pretekat. Tak som to s tou druhou radsej ani neriskoval. Zavolal som dodavatelovi a reklamoval som to. Reklamacia prebehla viacmenej bez problemov, len namiesto novych nadrzi mi poslali externeho technika aby ich zaizoloval vodotesnou stiekrou Mapei. Hned po prichode technik vedel kam sa ma ist pozriet a co je za tym, ze tie nadrze tecu. Hovoril, ze za toto mozu ludia od dopravcu. Firma, ktora vyraba tieto nadrze ich ma vonku uskladnene aj niekolko mesiacov a do tych nadrzi prsi, alebo snezi. Ludia od dopravcu vraj maju aj pumpy aby tu vodu vycerpali, ale su lenivi tak namiesto toho pri dno navrtaju dierky aby mala voda kadial odtiect a tieto dierky potom zapchaju drievkom aby to tak nekricalo. Pridavam aj fotky aby ste mali predstavu. Preto ak budete objednavat nadrze z polska este pre zlozenim do jamy si ich dobre obehnite zvonka a presvedcte sa ci su nadrze v poriadku. Dufam, ze tento prispevok vas usetri od starosti co som s tym mal ja.
Odpovedať
Aj nam pukla na dne žumpa, prisli poliaci, niečim to namazali a zatial to drží
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od slovakman22:

Aj nam pukla na dne žumpa, prisli poliaci, niečim…
@slovakman22 V tomto prispevku som nechel poukazat na praskliny, lebo tie mozu vzniknut aj na slovenskych zumpach (hlavne prevazanim, prekladanim atd), ale na praktiky dopravcu, ze do nadrzi co maju byt vodotesne navrtaju diery len preto lebo su lenivi rozbalit cerpadlo.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od peter_durfina:

@slovakman22 V tomto prispevku som nechel poukaza…
@peter_durfina zaujala ma nádrž ako septik pre KČOV, tam netreba väčšíu ako 3 m3, to je zdržanie 5-7 dní, potom už septik zapácha. To máte podľa projektu?
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od jan45:

@peter_durfina zaujala ma nádrž ako septik pre K…
@jan45 Nie nemam to podla projektu. Volil som z dovodu, ze v buducnosti by mala byt u nas kanalizacia a potom ju chcem vyuzivat na dazdovu vodu. Co sa tyka objemu, ten si dokazem regulovat vyskou prepadov v nornej stene a kedze bohuzial mam pozemok do mierneho svahu, tak budem potrebovat precerpavanie zo septiku do KCOV a teda vysku hladiny si viem nastavit aj vyskou sania cerpadla.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?