Odpoveď na príspevok od frantisekca:
Pri BL motore, 18V 5A batériách to není iba zopár… @frantisekca Pozdravujem, tiez mam Metabo AKU uhlovu brusku, z aktualne novej serie s BL motorom, u ktorej slubuju o 40% vyssy vykon, co zial neviem so starou verziou porovnat. Aspon zacali tie brusky znacit nejak normalne, ze sa clovek docita aky ma vykon (alebo prikon) vo Wattoch, v mojom pripade je to 1100W. Kapacita akumulatora je 100Wh a tu fyzika nepusti. Stroj je to podla mna velmi vykonny, preto pri plnej zatazi umre baterka fakt za 5 minut. Na nabijanie pouzivam nabijacku ktora ma nabijaci prud 8A, vrci v nej ventilator a nabije akumulator za priblizne 40 minut. Aj ked davam tej bruske bomby, nikde nic nedymi, nehoria kontakty, ba ani bateria sa ani len trochu nezohrieva. Na mensie prace nedam na AKU dopustit, napriklad ked rezem nejake tenke profily pre SDK, tensie roxory a podobne, tam viem fungovat na jedno nabitie aj pol dna. Co ma trochu na tej bruske zarazilo tak je mizerna ochrana proti prachu, ktory sa dostal napriklad do mechanizmu uvolnenia baterie vdaka comu som bateriu nevedel vyrvat von zo stroja, alebo sa mi zaseklo koliesko na nastavenie otacok (nechapem ako niekto moze dat do "profi" naradia takyto obsoletny patent v roku 2023 tu by som si vedel predstavit tlacitka +/-) takze to kazdu chvilu prefukujem kompresorom aby to fungovalo :DOdpoveď na príspevok od dwh:
@frantisekca Pozdravujem, tiez mam Metabo AKU uhl… @dwh Koliesko na reguláciu rýchlosti, napr. aj u flexy používa aj taka profi znacka ako Hilti.