Susedske vztahy su super, pokial nenastane problem. Susedka znamej si bez stavebneho povolenia zacala stavat drobnu stavbu (60m2) asi 30cm od hranice pozemku s klasickou sedlovou strechou, pricom kamaradka ma stary opraveny dom od hranice pozemku 50cm. Ziadala o zastavenie stavby, suseda poziadala o dodatocne stavebne povolenie. Kamaradka by chcela dosiahnut, aby tu stavbu (ktora ma zatial iba zaklady) aspon dalej posunuli, ked nie dalej od hranice, tak aspon v ramci domu aby to susedilo s jej garazou a nie s obyt. miestnostami. So susedou vsak nie je ziaden dohovor, vedeli by ste nam niekto poradit co robit? dakujeme
na 60m2 už treba stavebné povolenie, bude to doslova boj, ale musí bombardovať stavebný úrad aby zasiahol. Dúfam, že sa úradníci už začnú báť o miesta a budú konať, vláda zaujala stanovisko o tvrdšom postoji k čiernym stavbám. Aj terajšie zákony to riešia, ale úradníci si neplnia povinnosti.
navyse k stavebnemu povoleniu bude potrebovat aj suhlas vasej znamej kedze chce stavbu postavit len 30cm od vl. hranice. tak to moze kludne potom pripomienkovat.
inac drobna stavba a 60m2??? som nieco nepostrehol? bola zmena v zakone ci co?
PS: smutne co sa deje, aky su ludia blby. Pre tu susedu bude vasa znama najvacsia bosorka na svete ktora ju chce zrujnovat do konca jej zivota.
zavolat starostu spisat oficialny zaznam a zavolat policiu ... ze sa stavia bez pravoplatneho stav. povolenia.. rovnako oznamit na stavebny urad ciernu stavbu... vsetko je najlepsie robit sucasne... plus zdokumnetovat si to aky je stav v case ohlasenia
@risoelis ale tu nejde o stavebne konanie. / ved ani nezacalo/ .. najprv treba oslovit starostu /pretoze obec vydava stavebne povolenie aj ked ma spolocny stavebny urad.../ cierna stavba je priestupkom a vztahuje sa na nu aj zakon o priestupkoch...
ihned zajst na obecny urad trvat na pisomnom zazname a okamzitom zastaveni prac pri poruseni tohto volat policiu... ide o porusenie rozhodnutia
Dakujem vsetkym,
momentalna situacia je, ze prebehlo sedenie vsetkych stran na stavebnom urade, kde pani suseda vrieskala akonahle sme poukazali na nejake veci vyplyvajuce zo zakona a ona nemala ziadne protiargumenty, pani zo stavebneho tam sedela ako kopka nestastia, tak cakame ake bude jej rozhodnutie a uvidime, mozno nebude ina cesta asi ako to tahat na krajsky stavebny. NO aj ked sa to nejak vyriesi, mat taku susedu je uzasne, doteraz nemali medzi sebou plot, no taky stav uz asi dlho nebude :-(