@pluky Ak mas 1000l , 100 a 50l nadoby chlad,tma. Ak mas 500l 50a 10l nadoby chlad,tma ak mas 100l 10 a 5 l nadoby chlad tma ak mas 10l 5 a 1 l nadoby chlad, tma ak mas 1l zavolaj kamarata a zajtra si uz nemusis robit tazku hlavu :-D
Cieľom je každý rok kúpiť 5l,alebo 10l slivovice, dať ju do skla, zaštupľovať korkom, zaliať voskom a odložiť min na 20 rokov...a potom sa vytešovať.
Dávam ju do pivnice, je tam mierne svetlo z vetračky.
Samozrejme, že ju koštujem keď mi príde.
@pluky Mne naši dali vypáliť slivovicu keď som sa narodil. Skladovala sa u dedka v suchej pivnici v chlade a tme v sklenných 1l flašiach a 5l demižone. Vrch bol zapečatený voskom. Vytiahli sme ju na svadbu keď mala 26 rokov. Svadobčania sa išli pobyť o nu. Mal som jej nejak 8 litrov, vypila sa všetka. Keď som vytiahol 2ročnú, tá im už nechutila :D
@pluky Podeľ sa s ňou s nami a nemusíš si robiť ťažkú hlavu ako ju uchovať...Obetujem sa aj keď viem, že by mi bolo na druhý deň...bohovsky...no ale neobetujem, sa za dobrú vec??? :-D :-D :-D :-D :-D :-D
:-) Prajem ti, aby si si ju aj o tie dlhé roky užil v zdraví! Nafľaškovanú skladujem v pivnici, postupne prenášam po jednej do chladničky ktorou sa s manželkou aj prieteľmi celoročne liečime.
@pluky No ja mam vosk od lenivych vciel pretoze to nejak to stale vyprchava :-N Ale pokial to chces priebezne kupovat po 5l + - tak si to zrovna naflaskuj. Nebudes musiet otvarat cely demizon .
@pluky 5 a ani 10 litrov sa neoplatí archivovať. Treba na začiatok viac a len s poslednými min. 10 litrami počítať na cieľový rok v demižónoch.. Min. dalších 5 litrov nafľaškovať a periodicky po 4 -5 rokoch kontrolovať. Veď nie každa slivovica je vhodná na dlhodobé skladovanie. Najmä keď je kupovaná nie je záruka čo do nej autor pridal. Aby si nebol sklamaný pri dôležitej udalosti.
A hlavne nechváliť sa tým v okolí. Aby sa nestala terčom hľadačov pokladov...