Horúca

Priznajte sa kto dnes zanechal uhlíkovú stopu

Údil dnes niekto? Dnes Inovecký a Selský - prvý pokus po prestavbe na elektriku a Gekon-a.
Odpovedať
práve teraz hotovo
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od foox:

práve teraz hotovo
@foox Dnes nie, ale v minulú nedeľu som dokončil 40 kg slaninky "adidas" + cca15 kg šunky na sterilizáciu do skla + 8 bunclíkov klasickej domácej šunky v sietke (cca 10 - 12 kg)... Navyše dnes som aj dosť veľa značil s hruboou tesárskou ceruzou, tak to som zanechal riadnu uhlíkovú stopu 🤣🤣
Odpovedať
Užívajte kým to Brusel nezakáže
Odpovedať
Užívajte, údené je preukázateľne spojené s nadmerným výskytom rakovinky hrubého čreva. Samozrejme všetky výskumy sú falošné a všetci klamú :)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od foox:

Údil dnes niekto? Dnes Inovecký a Selský - prvý p…
@foox dymbox + elektrický dohrev. Len 10 kg ku sviatkom. Slanina vo vákuu ešte naložená v chladničke....
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejsix:

Užívajte, údené je preukázateľne spojené s nadmer…
@kejsix moc to prežívaš 😇
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od megdesign:

@foox dymbox + elektrický dohrev. Len 10 kg ku sv…
@megdesign Dymiacu aparatúru si kupoval, či Home made ?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od foox:

@kejsix moc to prežívaš 😇
@foox @megdesign Nemáte niekto skúsenosti s mlynčekmi NO NAME, ktoré sú veľkosťou a tvarom úplne podobné starému českému Porkertovi? Určite je to zrejme nejaká čína, vyzerá rovnako ako český... teda aj rovnako poslúži ??? Inak, aj značka Porkert sa vracia na trh, ale či bude tak kvalitná ako pôvodná "socialistická", je otázne. Isté je iba to, že je o takmer dvojnásobok drahšia, než tie NO NAME.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@foox @megdesign Nemáte niekto skúsenosti s ml…
@petersd nie. Máme originál Porkert 22, kupovaný ako starší. Niekedy dávno ho nejaké výrobné družstvo vybavovalo el.motorom s prevodovkou v celku podarenej kompaktnej forme a predávalo ako EM-22. Je ľahko rozoberateľný, bez použitia nástrojov sa rýchlo dá odpojiť od motora, rozobrať a umyť, v okolí tento typ často používali mäsiari pri zabíjačkách. Na podobné platformy (kovová platňa cca 15x12) som mojej vyrobil k nemu Porkert 12, odšťavovač a mlynček na mak a dal som jej v KDS vyrobiť ľadvinku -prototyp KDS (asi som zaplatil celý vývoj a výrobu dnes už bežnej reznej dosky) Pred tými čínskymi kópiami ma varovali, že nemelú ani nové, nedajú sa vraj nabrúsiť a ničia sa im puzdrá. Vlastnú skúsenosť nemám. Ak ti môžem poradiť kúp starší, všetky výmenné ND sú stále v predaji.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@megdesign Dymiacu aparatúru si kupoval, či Home …
@petersd dymbox a dohrev homemade. Spokojnosť. Mlynec mám normálne multifunkčný mixér s nástavcom, akurát som si dokúpil šajby 10 a 12mm...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od foox:

@petersd nie. Máme originál Porkert 22, kupovaný …
@foox Tie spomínane výrobky boli EM-12, EM-22, EM-32. Nevýrabalo to však žiadne družstvo, ale veľká známa firma - ZPA Križík Prešov. Robili to popri hlavnej výrobe, ako príspevok do tzv. tržných fondov. Dokonca Ti poviem, že vyrábala to hala - divízia na výrobu servopohonov. Spolu s mlynčekmi vyrábali aj elektrické "sečkárne". Aj mlynčeky aj sečkárne boli naozaj vydarenými výrobkami a bol za tým veľký dopyt. Svojho času som robil nejakú robotu pre ZPA a boli v omeškaní s platením faktúr. Bol som tam osobne a dohodli sme sa na vzájomnom zápočte. Zobral som si sečkáreň a (ja hlupák) EM-12. Vtedy ma ani nenapadlo, že neskôr sa budem vo vo väčšom venovať "mäsovýrobe"!... 🙂
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@foox Tie spomínane výrobky boli EM-12, EM-22, EM…
@petersd dík za info, nemám na ňom žiadny štítok mimo toho na motori a google nenájde ani obrázok.Nič to nemení na tom, že je to podarený, spoľahlivý výrobok.
Odpovedať
Článok sa načítava...

Odpoveď na príspevok od foox:

@petersd dík za info, nemám na ňom žiadny štítok …
@foox
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od foox:

@petersd dík za info, nemám na ňom žiadny štítok …
@foox Bavíme sa o tomto tu? Toto je spomínané ZPA Prešov.
Odpovedať
Hotovo. Údené dva a pol dňa studeným dymom (20°C.) Dva dni jelšová štiepka, pol dňa slivka. Môžu schnúť. Slanina až po vianociach. 😉
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@foox Bavíme sa o tomto tu? Toto je spomínané ZPA…
@petersd to je on, len my máme 22
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@foox Bavíme sa o tomto tu? Toto je spomínané ZPA…
@petersd vyzerajú rovnako, ak si zoženieš 22ku a pripevníš ju na železnú dosku, tak to bude pasovať, aj motoricky to zvládne
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od foox:

@petersd to je on, len my máme 22
@foox preboha, na co je tam ten obrovsky 3f motor, ved vrtacka od Parksidu s nahradnymi bateriami by ten mlyncek zvladla tiez :-)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rkorba:

@foox preboha, na co je tam ten obrovsky 3f motor…
@rkorba tam nejde o motor, ale o prevodovku....
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rkorba:

@foox preboha, na co je tam ten obrovsky 3f motor…
@rkorba ja som to nevyrobil a je to na 230V, pravda je že to prstom nezastavíš, keď robíme pašteku, tak ide v pohode aj hodinu bez prestávky a ani sa nezapotí, je to nezmar, už len keď si spomeniem z akej prevádzky som to zobral, tam dostával záhul asi 24hod denne. Je to na ňom vidieť a nie, nie je špinavý, iba prešiel bojom, u nás je na dovolenke 😎
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od foox:

@rkorba ja som to nevyrobil a je to na 230V, prav…
@rkorba Chcel by som mať Tvoje jasnovidecké schopnosti a pohľadom na fotografiu zakrytovaného motora vedieť určiť, koľko fázový motoror to je... Super, mohol by si nás to naučiť. Je to tak ako píše @foox .... motor je na 230V aj s reverzným chodom. Myslíš, že by som mal chcieť iba mlynček č. 22? A jednoducho ho len nahodiť namiesto terajšej 12-tky?
Odpovedať
Ja .. isiel som do kupelov a vychutnal som si uplne sam termalny bazen s bublinkami. Siel som na 1.8tsi
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od uhlikova_stopa:

Ja .. isiel som do kupelov a vychutnal som si upl…
@uhlikova_stopa Chyba, že sám! 😉
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@rkorba Chcel by som mať Tvoje jasnovidecké schop…
@petersd ja som k tomu pridal aj pätkovú 12ku, osovo to sedí. Takže si odrež plech vhodnej hrúbky a veľkosti (podľa toho čo máš na 12ke) zožeň 22ku Porkert, osaď plech na miesto, na neho polož mlynček, označ diery na pätkách, vyvŕtaj a zmontuj skrutkami.Ten medzikus medzi prevodovkou a mlyncom pasuje, teda aspoň u mňa. Ten plech nerež natesno, nechaj nejaký milimetrík vôľu, aby sa mlynec mohol usadiť
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od foox:

@petersd ja som k tomu pridal aj pätkovú 12ku, os…
@foox No, ja keď som svojho času vyberal v ZPA mlynček, tak som si to doteraz pamätal, že č. 22 a č. 32 mali už silnejšie motory/prevodovky. Možno som sa mýlil. Je to zaujímavé info, k čom som tu dnes dospel. Prosím Ťa, pošli mi foto štítku z motora. (alebo aspoň napíš výkon a otáčky).... Porovnám s mojím
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@rkorba Chcel by som mať Tvoje jasnovidecké schop…
@petersd bol to pokus o vtip pri pohlade na tu masinu z minuleho storocia, kedy bolo vsetko vyrobene aby vydrzalo ;-)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od foox:

Údil dnes niekto? Dnes Inovecký a Selský - prvý p…
@foox Ja zanechávam uhlíkovú stopu už týždeň v kuse. Najprv klobásy, potom bôčik, anglická slanina, 2x kuracie stehná a kuracie prsia, dnes podkovičky z kapra a po sviatkoch budem ešte údiť bravčové panenku. Po rokoch trápenia sa s údením som tento rok prerobil údiareň na automatiku - teda elektrický ohrev s reguláciou a dymbox. To je hneď iný výsledok a radosť z údenia.👍
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@foox No, ja keď som svojho času vyberal v ZPA ml…
@petersd 270W, 102/min, 220V, 3A
Odpovedať
a tu máš nejaké rozmery 22ky 92/140/138 +/-1mm, výška od stredu osi po spodok pätky a šírka a vonkajšia vzdialenosť pätiek
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chinatech:

@foox Ja zanechávam uhlíkovú stopu už týždeň v ku…
@chinatech mňa to bavilo aj klasicky drevom,ale je stále väčší problém so zháňaním a skladovaním vhodného dreva, tak som tú starú búdku trocha vyspravil a osadil teplovzduchom s automatikou a generátorom kouře nerezovým (GEKON). Kúpil som bukovú a čerešňovú štiepku po 15kg a zistil som, že to asi bude na pár rokov dosť.😂 Na jednu náplň to udi 16 hodín, nezhasína, nevzbĺkne, drží teplo, paráda. Ale žere to elektriku jak nenažraná sviňa, čo ma síce velmi netrápi (mám FVE a plnú viruálku), ale asi to trocha zvonku zateplím styrodurom. Ponechal som tomu aj možnosť udiť po starom -drevom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?