Priznajte sa kto dnes zanechal uhlíkovú stopu

Zobraz úvodný príspevok
Údil dnes niekto? Dnes Inovecký a Selský - prvý pokus po prestavbe na elektriku a Gekon-a.
Odpovedať
1
2
Večer som doúdil podkovičky z kapra, do rána som ich nechal trochu odvetrať a teraz som ich zavákuoval a ochutnal. Bol to môj prvý pokus údiť kapra a poviem pravdu - nevydaril sa. Mal dom ho údiť kratšie, je moc vyschnúť. Ale človek sa naučí.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chinatech:

Večer som doúdil podkovičky z kapra, do rána som …
@chinatech ryba na vyššej teplote a len krátko. 3-4 hodiny...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od megdesign:

@chinatech ryba na vyššej teplote a len krátko. 3…
@megdesign Robil som 4 hodiny pri 40°C a nakoniec na necelú hodinu som zvýšil teplotu na 75°C. Aj tak to bolo asi dlho. Nevadí...pokus - omyl. Podarí sa nabudúce.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chinatech:

@megdesign Robil som 4 hodiny pri 40°C a nakoniec…
@chinatech ryba ma nejako nebere, mám jej na Vianoce dosť na celý rok. Syr si neskúšal? To ma láka viac
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od foox:

@chinatech ryba ma nejako nebere, mám jej na Vian…
@foox Údil dom aj syr, ale len 2x a takú ľahkú variantu - prvýkrát dom kúpil eidamskú tehlu, nakrájal na cca 5cm široké kúsky a vyúdil. Druhýkrát som kúpil na salaši čerstvý ovčí syr, polovicu zmiešal s chili vločkami, druhú polovicu s kôprom, vytvaroval niečo podobné oštiepku, previazané povrazom a tak údil. Nemalo to tvar, ale bolo to dobré.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od foox:

@petersd 270W, 102/min, 220V, 3A
@foox No, a vyriešilo sa to. Mal som pravdu v tom, že na každý mlynček mali iný typ pohonu. Ja mám EM 12 a iba 180W. Ty máš EM 22 a 270W. Ktovie koľko W mal EM 32 (?).... Škoda, už som sa tešil, že si na môj stroj dokúpim mlnček č. 22 a budem to mať vyriešené. 😔 Ináč, pred nejakým časom som navštívil firmu, ktorá v minulosti prevzala výrobný program v servopohonoch po ZPA. Bohužiaľ nič vhodné nemajú. Dokonca ani nevedeli, že sa tu kedysi vyrábali aj mlynčeky.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od foox:

@chinatech ryba ma nejako nebere, mám jej na Vian…
@foox skús varené vajcia. To je topka. 👍
Odpovedať
Nech mi nikto nehovorí, že napr. toto nie je čína. A k tomu aj s takou výbavou?... Dedukujem to podľa ceny. https://allegro.sk/produkt/mlyncek-na... K tomuto dokúpiť napr. túto prevodovku a za 150 € má človek profi riešenie. (a to som ani moc nesurfoval po nete) https://allegro.sk/produkt/planetarny...
Odpovedať
Všetko s mierou, dedko sa dožil 90 rokov, žiadne rezne, klobásy, iba varené mäso z polievky, sem tam slaninka, ako hovoril, prví zomierali tí, ktorí sa dobre mali a tým pádom aj "dobre" jedli.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od megdesign:

@foox skús varené vajcia. To je topka. 👍
@megdesign skúsim, ale daj nejaký postup, teplotu, čas
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od foox:

@megdesign skúsim, ale daj nejaký postup, teplotu…
@foox uvariť vajcia na tvrdo. Môžeš rozrezať na polovičky a žĺtkom hore na rošt, alebo v celku. 25-35°C, 2,5-3 hod. Keď chceš menej údené, samozrejme kratšie. Zo žĺtkov môžeš potom spraviť rôzne pomazánky a naplniť bielka. Napríklad: https://www.udiarne.sk/recepty/udene-...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od megdesign:

@foox uvariť vajcia na tvrdo. Môžeš rozrezať na p…
@megdesign tak dík, to určite skúsim
Odpovedať
Článok sa načítava...
Včera som údil a dnes ochutnal bravčovú panenku. Každému vrelo doporučujem, he to naozaj lahôdka.
Odpovedať
Dnes sa údi šunka. Bude to na dlho, lebo je to štvorkilové kusisko mäsa s kosťou.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?