Dobrý deň, dnes nám z ničoho nič, bez akéhokoľvek zásahu prasklo sklo na rúre značky Bosch. Rúra bola vypnutá, nepieklo sa v nej asi predchádzajúci týždeň vôbec nič, sklo sa rozletelo po celej kuchyni. Rúra má asi 2 mesiace. Chcem sa spýtať, ci ste sa s tým niekto stretli a ako ste to riešili. Ďakujem 🙂
ano, stava sa pri kalenych sklach na rurach aj na sprchacoch. Zvycajne je to nezistitelna vyrobna vada a sklo moze prasknut aj po rokoch. Skuste reklamovat, ked nepochodite da sa to riesit aj cez poistovnu, ak vasa poistka toto kryje.
@ellie08 Zavoláš opravåra a vymeni ti sklo. Môžeš to skúsiť reklamovať ale pochybujem, že to uznajú . Povedia, že sa to rozbilo nárazom , že je to mechanické poškodenie . Nič ine nevymysliš.
@ellie08@kejsix@shadowmilan V každom prípade sú tam minimálne 2 sklá (medzi sklami je vždy vzduchová medzera, vákum tam nemôže byť, to by sklo nevydržalo). Ak ellie prasklo vonkajšie sklo, tak má ešte jedno a teoreticky, núdzovo sa tam piecť dá. Len treba dať pozor na deti, nech nechytajú to vnútorné sklo - bude veľmi horúce.
Keby ti prasklo vnútorné sklo, to skôr vyreklamuješ - nevydržalo to teplotu. Ale vonkajšie - na prvý pohľad to je evidentné fyzické poškodenie, napr. úderom do dvierok.
tak ono moze byt ze sa tvrdsie snim zavrelo, nejake poskodenie nebolo vidno a potom to proste prasklo
kamos na aute tiez prasklina ale bez poskodenia ...na novom ...tak reku reklamacia, technik zobral mikroskop a v podstate ze ano, nieje jasne vidiet iba pod mikroskopom, ale, kedze "nieco" tam je, muselo by sa vyrezat a dat na odborne ...
pri takomto niecom to je vzdy, ze presadit pravdu je problem ...
Rúra stala 700€, je tam ešte sklo vnútorne, keď sme volali do autorizovaného servisu Bosch technik povedal, že teoreticky v nej piecť môžme, no nerozumiem tomu, ako to sklo mohlo prasknúť, keďže nikto nebol v kuchyni, rúru používam iba ja a bola použitá asi 5x ako som písala vyššie má asi 2 mesiace, keďže sme sa presťahovali do novostavby a všetky spotrebiče mame nové.
Piect sa da, ale ci to riskovat neviem. Vyskusal by som to dat na reklamaciu, nech sa k tomu technik vyjadri a nasledne potom aj obchod od ktoreho si kupovala. Tym ze si to takto das nestratis vobec nic.