Používate jednu dosku na krájanie na všetko alebo ich máte viac? Ako ich čistíte?

Profilova fotka
Tradičnou a obľúbenou voľbou mnohých z nás je určite drevená doska na krájanie. Zaujímalo by ma však, koľkí z vás používajú samostatné dosky pre každý typ potraviny zvlášť? Alebo máte jednu dosku na krájanie na všetko? Ako ich čistíte? Pár tipov sme zhrnuli aj v článku v našom Magazíne: https://www.modrastrecha.sk/magazine/...
Odpovedať
dosiek doma mame samozrejme viacej a povodne mali aj svoje urcenie, ale casom sa to uz nejak domiesalo a pouziva sa teraz kazda na vsetko.
Odpovedať
Mam ich viac, drevene, plastove a pouzivaju sa na vsetko. Drevene obcas oplachnem vriacou vodou a necham vysusit, plastove chodia do umyvacky, ale nie po kazdom pouziti
Odpovedať
Na pečivo drevenú, občas umyť horúcou vodou, na zeleninu plastovú, po cibuli/kapuste do umývačky a na mäso sklenenú, vždy do umývačky
Odpovedať
Profilova fotka
Jasné, rozlišujem, to treba. Hlavne na mäso musí byť iná, na nej by som nekrájal nič iné okrem mäsa, aj kvôli hygiene. Akože samozrejme, že ju riadne umyjem zakaždým, ale tak nevieš :-D
Odpovedať
Mam 3 drevene,na maso,na zeleninu a na mucne jedla
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od wewio:

Jasné, rozlišujem, to treba. Hlavne na mäso musí …
@wewio tiež to tak máme. Na mäso je vyčlenená a ostatné sú viac menej jedno, tie sa používajú kadejako. Som rád, že aspoň tá jedna je určená len na jedno 😀
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?