Dobrý deň,
prosím Vás, chcela som sa spýtať na radu / nápad - keď mi plynová rúra nerovnomerne pečie (koláčiky na vrchu surové a naspodku sú zhorené). Čo by ste odporučili, aby mi plynová rúra piekla rovnomerne - počula som aj o umiestnení šamotovej dosky naspodok rúry - máte s tým niekto skúsenosti?
Ďakujem veľmi pekne 🙂
@nanan24 plynová je dobrá len na pečenie mäsa i to sa musí otáčať, vloženie šamotiek nepomôže, nedá sa regulovať teplota a kam, najlepšie do už kúpenej plynovej doplniť el.špirálu na horné pečenie, ak je niekto schopný to doplniť sám oplatí sa to , no v servise neviem, treba sa popýtať či to vyjde lacnejšie
Ked sme mali pynovu ruru dali sme si vyrezat 5mm ocelovy plech, ktory presne zapasoval do prelisu na spodku rury ale ventilacne otvory ostali volne. Po tejto uprave sa dali kolece upiect celkom v pohode, stacilo ruru dobre vyhriat a po vlozeni kolaca stiahnut plyn. Piekla som v nej aj snehove pecivo, a to je na teplotu celkom citlive. Piskoty som piekla na hornej polohe mriezky, kysnute a kolece na plech v strede. Maso v zakrytom pekaci absolutne bez problemov. Dokonca aj 6 kilovych moriakov
@kejsix a co ked je ta rurocka na chalupe a naozaj sa neoplati kvoli par pekacom buchiet za rok ju vymienat. Alebo jednoducho na novu rurocku nie su peniaze? Tvoja rada jej je uzitocna ako mrtvemu perina
Dakujem vsetkym za rady, na spodny riadok rury som dala stary pekac a funguje to skvele! Nic mi neprihorelo zospodu, chlebiky, kolaciky, kolozvarska kapusta aj masko sa krasne rozvnomerne upecie :-)