Ahojte. Mame obyc indukciu gorenje nie dráhu základnú. Skúšal som uz všetky možné panvice stále ten istý problém. 😄 ci palacinky alebo rezne ...panvice boli väčšinou s vydutym stredom a výrazne viac to pečie v strede ako na boku. Vie mi niekto poradiť overené panvice ktoré eliminuju tento problém? Aby som na veľkej delimano panvici piekol 1 rezeň lebo keď dám 2 tak sa to už zle pečie uz ma to nebaví a idú Vianoce 😄
@martinak15 No v prvom rade Delimano nie je kvalitná panvica. Tiež som ju mal na indukcii, od babky z TV šhopu 😠 😠 , tenučké dno ktoré sa na indukcii ohýba.
Potom som kúpil tescomu, má masívnejšie dno tá sa neohýba.
Treba vyberať panvice s hrubým dnom na indukciu.
mali sme delimano na palacinky a to katastrofa, presne ten isty problem, vyduty stred. no mame od nich aj taku tu vacsiu panvicu s vyssimi bokom a ta je zasa super
teflónky za mňa nie vôbec, považujem to za prekonanú povrchovú úpravu aj vzhľadom na zdravotné riziká. radšej s granitovou/kameninovou povrchovou úpravou. My máme len také "obyčajné" z orionu a sme spokojní 🙂
@sousedekovci89 ďakujem za info. Omáčky a podobne veci sa na nich robia skvelo. Len piect a vyprazat fakt nie....ked robím rano chleba vo vajci stojím pri platní pol hodinu lebo musím po 1 chlebe 😄
My väčšinu máme z Tescomy, mali sme aj delimano, ale podobná skúsenosť ako tu už zaznelo, stred vydutý a tým pádom sa to vôbec neprepieklo tak jak treba.
delimano nie je zle, ale to skor na plyn, na sklokeramiku a indukciu to nie je najvhodnejsia volba. Do kvalitnych hrncov aj panvic treba investovat. Nam sa aj berghoff osvedcil.
Po roznych pokusoch a kameninou, keramikou a neviem cim este sme ostali verni teflonu Tefal TalentPro. Z hladiska lepivosti stale neprekonatelny. Samozrejme nevydrzi vecne, ked zacne lepit, vymena... Hlavne netreba prehriat panvicu. Stred sa nevydul ani raz.
Urcite nekupovat lacaky s tenkym papierovym dnom, bez ohladu na povrchovu upravu. To sa vyduje vzdy + je tam zla distribucia tepla.
mali sme u rodičov kedysi niekoľko tefaliek, ani jedna ma neohúrila nelepivosťou, skôr naopak boli sklamaním (nelepivosť sa strácala pomerne rýchlo a to im bola dopriata nadpriemerná starostlivosť. Teflon náchylný na poškodenie ostrým predmetom (a nemusí byť ani kovový). Keď som kedysi býval na "spoločnom byte" ešte s jedným známym bežne raňajkoval priamo z "kameninovej" panvice kovovým príborom. Áno na panvici to bolo poznať že do nej "triafa" kovovým prírobom ale žiadne pripaľovanie sa nedialo ani s týmto poškodením. Nakoľko sa stravoval veľmi zdravo tak nejaké oleje a masti používal po kvapkách takže povrch fungoval spoľahlivo 🙂
@akvi Po zhliadnuti x filmov o vyrobe a skodlivosti hocicoho, by som sa musel prestahovat na opusteny ostrov v strede Ticheho oceanu a zivit sa lokalnymi korienkami (ryby su tiez plne bordelu). Aj to by mozno nestacilo.
Vsade okolo nas je nejaky bordel, ziarenie rozneho druhu, dychame bordel, jeme bordel. Na nieco zomriet musim.
Teflonovu panvicu som vyhodnotil ako pre mna akceptovatelne riziko. Hlavne ju netreba prehrievat. Ak to niekto vyhodnotil inac, je to jeho vec a nemam s tym problem.
@robbs vies co, my varime na plyne a tam sa to tiez s delimano stalo. Nehovorim, ze nie je pouzitelna teraz, ale tak je to trochu obmedzujuce na niektore jedla.
@bulls7 hej a niekedy je to naprd naháňať jedlo po boku panvice. No mám od nich kúsky, ktoré sú v pohode, tak neviem, či to bola len nejaká chybná várka alebo čo
ono moze byt aj to. mozno keby ste tu spomenuli, ze konkretne, ktore panvice toto robia, ci tie vacsie alebo mensie, s ruckami alebo bez. lepsie by sa v tom orientovalo, ze ktore su tie nepodarky.
@zefe
"Vsade okolo nas je nejaky bordel, ziarenie rozneho druhu, dychame bordel, jeme bordel. Na nieco zomriet musim. "
Ty jes bordel, ja ho nejem. Nepouzivaj MY, pretoze to je zavadzajuce.
@akvi
toto nepochopi lenivy jedinec, lebo nechape kumulativny efekt skodlivych latok. je OK mat 1 teflonovu panvicu a dat si 1 palacinku rocne. Ale maj 10 palaciniek denne, alebo 10 inych skodlivych zdrojov. Ludia osprosteli, co narobis, ale kazdy sa moze zachranit sam. Horsie je, ze tato sprostost ohrozuje aj inych, a to napriklad - ludia nadmerne pouzivaju herbicidy, spaluju plasty, nabytok, nadmerne pouzivaju plasty a vyhadzuju ich do prirody, pracie prostriedky, chemikalie. Ved co, ziju na planete Zem osamote asi. "To sa splachne do kanala, cize do stredu Zeme"
@martinak15 no ja mam zeleznu/ocelovu panvicu (de buyer ale na znacke naozaj nezalezi az tak), tak ako pisal @radoslav_chudy , az na to, ze podla mna vydrzia dlhsie, cize cena/kvalita a cena/cas su stale lacne.. len je potrebne sa o ne starat..
@dusantt Tym by som si nebol taky isty, ak nie si sebestacny co sa tyka vyroby/pestovania potravin a nestravujes sa len doma, ale je to mimo temu a zbytocne o tom vobec diskutovat na primarne stavebnom fore. Peace.
subjektivne perfektna sa mne javi panvica od Sola Switzerland s nazvom Orion = Premuim line. kupil som nahodou, ked som kupoval pribor a zda sa mi lepsia ako dovtedy pouzivany tefal, tescoma i de buyer (priznam sa, o tie sa neviem starat, aj som ich olejoval, aj vypaloval ako na wok a nejak nefunguju).
@zefe vnimam to tak, ako @dusantt Ak mozem co len v niektorých smeroch eliminovať riziká, spravím to. Vždy existuje "posledná kvapka", ktorá môže spôsobiť spustenie choroby. Ak máš vysokú "toxicku nálož", môže byť pre teba tou poslednou kvapkou aj obyčajná teflonova panvica. Je hlúpe používať niečo tak škodlivé, keď existujú náhrady, ktoré su cenovo aj "vykonom" porovnateľné. Robím to tak pri všetkých jednoduchých veciach. Kupujem napr. potraviny, co su v skle, nie v plaste. Nepoužívam chemikálie v domácnosti, pestujem si vramci moznosti aj svoju zeleninu a ovocie atd.
@akvi v tomto s tebou suhlasim, vsade okolo nas je nieco, co by nam mohlo skodit a je pravda, ze vacsine sa vyhnut neda. preto aspon to, co viem a mozem ovplynit, tak to tak aj robim. podobne ako to rozpisujes aj ty.
u mna jednotka tefal co sa panvic tyka a co zas hrncov, tak delimano. pri nich sa mi nestalo nic take, ze by sa boli vyduli a fajn sa v nich vari, kedze sa mi v nich este nic nepripalilo a lahko sa cistia
@zefe mas pravdu, ze to na forum nepatri, len mi nedalo Ta neopravit, ze nie vsetci jeme take odpadky. Preto som hladal vacsi pozemok nez 299m2 a preto som sa narobil viac na poschodovom - podkrovnom dome, aby som usetril tak 40-50m2 z uz aj tak maleho pozemku. Preto planujem sklennik, aby som si predlzil sezonu a preto som vylucil kopec potravin z jedalnicka a radsej si dam zelovoc. A citil som moralnu povinost aj na stavebnom fore ludi "prebudit" resp im dat chrobaka do hlavy. Ak budu ludia zdravsi, budem zdravsi aj ja, zijeme v uzavretom priestore 🙂 Ale zas, pravda je, ze nikomu nebranim v teflone, samozrejme je pohodlnejsi nez ocelova, ta ma urcite pravidla a tie nie kazdemu vyhovuju (urdzba, hrdzavie, ak sa nenaolejuje,treba ju dobre "vypalit" aby bola "nelepiva" a podobne, ale zivot je sranda, rad skusam zaujimave veci). A ja robim chyby zas inde, nez v teflone 🙂
zdravim vas, spominate, ze delimano nie je bohviaaka kvalita a su tam nejake problemy, ale mate teda nejaky typ na panvice, ktore su echt dobre? cena nehra nejak ulohu. aspon jednu poriadnu panvicu by som prijal doma.