Ahojte. Plánujem kuchyňu v novom dome. Vychádza nám pekny priestor na linku a súbežne s linkou ostrov. Architekt predbežne naplánoval kuchynský drez aj varenú dosku na linku s tým, že ostrov bude úplne voľný. Môže byt široký koľko si povieme, miesta je dosť. Moja otázka je , či máte skúsenosť s prázdnym ostrovom alebo je lepšie mat tam aspoň dosku na varenie. Či to potom neprska, či je naozaj výhoda mat všetky takéto potenciálne mokré veci na linke so zástenou. Ďakujem moc za vaše skúsenosti z praxe. Doteraz som doma vždy mala rohovú linku, ostrovček ešte nikdy.
@morgan33 moj osobny nazor je mat ostrov bez nicoho... ono ak tam umiestnite varnu dosku ( lebo s drezom-to kvoli vode a odpadu je ošemetnejšie), tak zas budete riesit ako umiestnit odsavac par, ale vsetko sa da vyriesit ked sa chce
A bez nicoho budete mat krasnu volnu plochu, kde mozte jedlo pripravovat a bude to super odkladacia plocha pri peceni
My máme teraz na doma úplne voľný ostrovček. Máme tam umiestnený len kávovar, inak to používame ako pracovný priestor. Výhodu vidím aj vo financiách - digestor nad ostrovček alebo zabudovaný digestor vo varnej doske stojí oveľa viac peňazí ako obyčajný zabudovaný do linky.
Za mna osobne cim vacia plocha tym lepsie. Ked vam vychadza prazdny ostrovcek nechajte ho. Niet nad to ked sa vies porozkladat so vsetkymi paksamentami pri velkom vareni alebo peceni
Ahoj, my mame obe veci na ostrove. Najprv sme chceli varnu dosku do linky na stenu, ale nakoniec sme sa rozhodli dat ju na ostrov a teraz sme radi, ze sme tak urobili. Pekne vidim do priestoru, ked nieco robim a ani nemam problem, ze by nieco prskalo a spliechalo. Ale v podstate je to hlavne o zvyku. 🙂
mne sa viac paci a aj to tak mam, ze ostroc je volny bez nicoho. najskor som tam sice chcela varnu dosku, no nakoniec sme ho nechali prazdny a ten volny priesor si neviem vynachvalit
máme ostrov bez všetkého. Ano ho nevyužívame na sedenie. Je to skôr odkladací priestor a miesto na plechy, keď pečiem 🙂 https://www.modrastrecha.sk/blog/btus...