Indukcna doska - nove hrnce?

Ahojte, Ideme prejst z plynovej na indukcnu dosku. Hrnce mam uz dlhsiu dobu kupene take, ze maju aj znak indukcie ale pouzivala som och doposial na plyne. Budu mi fungovat na indukcii ak sa predtym dlhsie na plyne pouzivali? Vdaka
Odpovedať
@macka2910 A prečo by nemali?
Odpovedať
zober si magnet skus priložiť zo spodu hrnca a ak magnet chytá hrnce budú fungovať.
Odpovedať
Profilova fotka
@macka2910 nemal by byt problem, ak nie su prilis znicene, tak by mali fungovat aj na indukciu.
Odpovedať
@macka2910 ta indukcia nie je zas taka veda ako v tom niektori vidia. skoda ze si vela ludi nepamata fyziku zo ZS - potom by sa nesirili mnohe konspiracie (ale to som odbocil). Indukcna doska zohrieva elektromagnetickym polom vodive materialy. Takze otazka by teda bola ci ohrev na plyne zmeni vodivost materialu (dna hrnca) - odpoved nezmeni.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch

Odpoveď na príspevok od igor256:

@macka2910 ta indukcia nie je zas taka veda ako v…
@igor256 no neviem, či tvoj argument o fyzike zo ZŠ obstojí. Tebou spomínaný elektricky vodivý materiál je aj hliník, nerez a tiež meď a určite ich indukcia neohreje. Indučkná doska vytvára elektromagnetické vírivé pole, ktoré reaguje iba s feromagnetickým materiálom, t.j. železom. V ňom sa elektromagnetické pole slučkuje a výsledným produktom je ohrev feromangetického materiálu. Alebo chceš tvrdiť, že napríklad hliník nie je elektricky vodivý materiál?
Odpovedať
Profilova fotka
@zicher hrabes sa v 4rocnej teme :)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@igor256 no neviem, či tvoj argument o fyzike zo …
@zicher ano, mas pravdu... tiez som si nepamatal fyziku :D
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od igor256:

@macka2910 ta indukcia nie je zas taka veda ako v…
@igor256 ale zmení, môže sa vyduť,elebo prepadnúť dno, na plyne sa bude ohrievať stále ale na indukcii a už nemusí, musí mať rovné najlepšie hrubšie dno,s čo najväčším obsahom železa
Odpovedať

@zicher pozri testovanie najlepších hrncov na indukciu a je tam i hliníkový, zadaj do google Najlepšie hrnce na indukciu 2024 + recenzie
Odpovedať
Profilova fotka

@zicher ale on tam nespomína elektrickú vodivosť.
Odpovedať
kašlime na to, reagoval som na štvorročnú tému, ktorú som považoval za aktuálnu. Zmiatli ma tie hrnce vo vedľajšej aktuálnej téme a nejako som si nevšimol, kde som sa to ocitol. Nechcem sa špárať v praveku, sorry ja jatrenie starých rán.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od duzu:

@zicher pozri testovanie najlepších hrncov na ind…
@duzu samotný hrniec môže byť z rôzneho materiálu i z hliníka akurát musí mať feromagnetické dno
Odpovedať
Článok sa načítava...

kašlime na to, reagoval som na štvorročnú tému, k…
@zicher no a co ked si reagoval na staru temu, to akoze po 4 rokoch za zmenili fyzikalne zakony, alebo ze dana tema nebude pre niekoho prave teraz aktualna? Netreba furt onanovat nad tym, ze tema je stara.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?