Ahojte strechaci, hlavne milovnici grilovania. Cim prosim Vas cistite liatinove platne na grile? Skusam zatial tekuty prasok Frosh, ale nie som velmi spokojna s vysledkom. Stale je tam nieco nalepene. Mam sice aj cistic na grily a rury, ale ked s tym cistim ruru, tak to smrdi neskutocne. Nechcem to napatlat na tu platnu, kde potom naukladam maso.
Dakujem :-)
@milan209 je to asi neupravené, je to nové, použili sme ho zatiaľ 2x a ostávajú tam samozrejme nejaké pripecene veci. A nechcem to posahat nejakou brutalnou chemiou, ale ani grilovať na zhoreninach. Ten tekutý piesok a pur to od mastnoty vyčistili úplne, ale ostali tam také fľaky, ktoré nejdú dať dole. Neviem, či je to normálny stav, sú akokeby bez vyskoveho rozdielu oproti platni a necítim na nich mastnotu ani lepkavé, keď to chytím.
@jojo2jojo a s tou kefou to suchas kedy? lebo to som tiez skusala nasucho a velmi to teda neslo dole. som musela odmocit v pure, teda pouzivam ecover na riady, ale vsetko volam pur :-D - a potom to mastne zislo bez problemov a dosuchavala om to tym pieskovym
mozno to prehanam, ked sa mi nezda len to vysuchat kefou a vypalit, ale fakt tam ostalo toho dost a preto som zvolila to namacanie,..... :-N
my osobne čistíme gril https://www.google.sk/search?q=%C4%8D..., podľa mňa nieje taký drastický ako niektoré prípravky na masnotu, stačí nastriekať a pripaleniny rozpustí...
@sissik ja keď som v koncoch tak používam hydroxid sodný. Dáš to do plastovej misky nasypes ten granulat a zalejes vriacou vodou. Za 15 minút je to čisté. Ale pozor. Rob to vonku a opatrne je to žieravina.