ahojte
chcem sa opýtať, kolaudoval niekto v tomto roku rodinny dom?
co sa tyka navrhu na kolaudáciu a revíznych sprav to je mi vsetko jasne
ale zaujíma ma ten energetický audit
čitala som o nom na nete ale neviete ci je skutocne nevyhnutny a neda sa ho nejako obísť?
ze vraj suma je za neho okolo 20 000sk?
co je na tom pravdy
dikes
treba si obvolať viac firiem ktoré robia certifikáty, každý má inú cenu. nám poradila pani na stavebnom úrade, keď som priniesla žiadosť o kolaudaciu, že tato firma to robí lacno.
Ahojte chcela by som vediet jednu vec ked mam zobraty uver na dom a nemam ho skolaudovany ci mozem uver prepisat na moju mamu a vzdat sa uveru tym ze ho bude platit moja mama a ze sa zriekam toho domu aj ked vravim nie je skolaudovany?? dakujem za odpoved
alla128 choď do banky a spýtaj sa, každá banka má inú odpoveď. Úver je na nehnuteľnosť, mama musí preukázať schopnosť platiť úver a banka to celé prepíše na mamu včítane prevodu nehnuteľností sa to musí robiť spolu. ]-( ]-(
Zdravim, chcem sa poradiť - ku kolaudacii novostavby rodinného domu od nás požadujú vyhlásenie stavebného dozoru o realizácii stavby (lebo sme si stavali svojpomocne). Keďže náš stavebný dozor také tlačivo ešte nerobil, nevie mi niekto poradiť ako to má vyzerať? Na stavebnom úrade nám tlačivo nedali, takže usudzujem že si ho treba spraviť sám...
My mame od stavebneho dozoru nieco taketo:
Podpisany Ing. .... bytom.... povolanie .... prehlasujem, ze budem vykonvatat stavebny dozor nad vystavou rodinneho domu v ... stavebnika .... bytom....
a sucasne tuto stavbu osadim do terenu a vyhotovim o tomto vytycovaci nacrt. Som si vedomy zodpovednosti v pripade nesplnenia svojich povinnosti nad vykonavanim stavebneho dozora.
Peciatka a podpis dozora
V .... dna...
priloha - kopia preukazu sposobilosti v zmysle zakona c 136/1995 Z.z. z 26. juna 1995 Z.z. o odbornej sposobilosti na vybrate cinnosti vo vystavbe
ta priloha tam musi byt!!!
Rades ku kolaudácií potrebuješ prehlásenie stavebného dozora, že stavba bola zrealizovaná podľa projektu, v prípade, že boli vykonané nejaké zmeny, treba to červenou ceruzou zakresliť do projektu a predložiť na stavebný úrad.
@madyyyy nemaju ani el.hodiny ako urobili pripojku do domu? nemaju ani vyjadrenie elektrarni k stavebnemu povoleniu, to elektrarne bez hodin predsa nedaju a SU neda stavebko ez pripojenia na el. Aj ked na Slovensku sa vsetko da vybavit ze jo.