Odpoveď na príspevok od rira:
Pekny den prajem prosim o radu.chcela som Od suse… @rira Iba si nepochopila situáciu. V podstate ti radil dobre. Nepíšeš, ako mas ten GP vypracovaný. S tým susedom si sa dohodla, čo je dobré, ale na tie odčlenené m² si mala mať samostatne parcelné číslo, aby to bola samostatná parcela. Na katastri ten úradník nemôže s tým tvojím pozemkom nič robiť, keďže je na ňom ťarcha banky, takže nejaké pričlenenie tých 4m² nemôže urobiť. Ešte raz. Úradnik s pozemkom na ktorom je ťarcha banky nemôže nič robiť. Píšeš to buď chaoticky, alebo ten, čo ti robil GP ti to zle urobil.Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@rira Iba si nepochopila situáciu. V podstate ti… @frantisekca gp mam vypracovany novy na upravu hranic , tarcha banky je na povodnom pozemku nie na tych 4m 2 ved som ich odkupila od suseda ako moze na nich byt tarcha banky ked banka suseda to povolila !Odpoveď na príspevok od rira:
@frantisekca gp mam vypracovany novy na upravu hr… @rira Na katastri nemôžu upraviť hranice, pokiaľ tam je ťarcha banky (ani pridať m²). Neviem čo je zložité na tom k pochopeniu. Práve kôli tomu tam tá ťarcha je, aby s tým nik nemohol akokoľvek manipulovať. Prečo to neriešite ako samostatnú parcelu??? To máte extravilán, poľnohospodársku pôdu?Odpoveď na príspevok od rira:
Pekny den prajem prosim o radu.chcela som Od suse… @rira ak správne rozumiem, tak so susedom ste sa dohodli - na základe dohody ste dali vypracovať GP, ktorým sa presne označili dané 4 m2 a odkúpenie, vypracovali ste si kúpnu zmluvu na danú časť, ku kúpnej zmluve ste doložili predmetný GP, resp. podľa toho GP bola daná kúpna zmluvy vypracovaná a súčasťou kúpnej zmluvy je aj príloha, ktorú tvorí súhlas banky predávajúceho, že banka súhlasí s predajom tých 4 m2 a uvoľňuje na ne záloh? Ak je to takto, nevidím žiaden dôvod, prečo by mal mať kataster problém? A s Vašou bankou a Vašou hypo na Váš pozemok to nemá nič spoločné. Niekde tu dochádza k chybu v komunikácii. Mám návrh - ak chcete, pošlite mi na mail andrea.hochelova@insia.com ten Váš GP, súhlas banky predávajúceho a časť kúpnej zmluvy, kde sa pojednáva o predaji toho vyčleneného pozemku - pozriem Vám to a napíšem presne čo a ako, príp. kde môže byť zádrhel. Lebo osobne sa mi vôbec nezdá ok to, čo tvrdí pán z katastra. Inak a čo sa katastra samotného týka - ako presne Vám podali tieto info? Len ústne, či telefonicky? Ideálne je, aby ste mali z katastra nejaký dokument, z ktorého je jasné, čo požadujú.Odpoveď na príspevok od rira:
@frantisekca gp mam vypracovany novy na upravu hr… @rira to čo píše frantisekca mi dáva zmysel. Asi sú v tom geometrickom pláne tie 4m2 pričlenené k existujúcej parcele ktorá je založená bankou a to by nemal meniť bez nejakého papiera z banky. Napr. pôvodná parcela založená v banke 124/1 výmera 1000m2. Nový GP ale iba pričlenií 4m2 čiže majú spoločné číslo 124/1 výmera 1004m2. Lenže aby to bolo kvôli banke ok, tak by malo zostať že pôvodná parcela 124/1 výmera 1000m2, nová parcela 124/2 výmera 4m2. Tým sa vôbec nesiahne na záložné právo banky a nezmenia sa výmery alebo názvy parciel, len sa na list vlastníctva pridá nový kúsok pozemku.