Ahojte,
chcel by som niekoho poziadat o radu. Moj dedo dakedy mal podu ktoru za starych casoch odovzdal do uzivania druzstva. Doteraz o tie pozemky nemal zaujem az teraz som zacal do toho vrtat. Samozrejme dedo nevie pohladat ziadne papiere od tychto pozemkov. Je nejaka moznost ako sa dopatrat k nejakym informaciam k tymto pozemkom?
Pokiaľ ich mal na liste vlastníctva tak samozrejme na katastri, dá sa to jednoducho pozrieť cez kataster portál. Otázka je či mal nejakú nájomnú zmluvu s družstvom. A keď o to neprejavoval záujem, či to náhodou družstvo alebo niekto iný nezískal vydržaním.
@jozik123 nie kataster portál lebo tam sa ukazuje aktuálny vlastnik. Treba ísť priamo na kataster a nahliadnuť do pozemkovej knihy, to jest PKV tam celkový zoznam vlastníkom. Problém môže nastať ak pozemky prešli na druzstvo so zákona a ich vrátenie bolo len na základe restitucii. Môže sa stat ze druzstvo prešlo do krachu a niekto kúpil druzstvo aj s pozemkami v konkurze. Ak sa jedna o pozemky len pôdu, mal by byť evidovaný posledný vlastnik. Ak bola Roep v obci mohol dedo prísť o veľa pozemko. Ak není najom najom za nezistených pozemkov robí spf.
@agro159 vďaka za usmernenie, ja v Tom nie som až taký zabehnutý. Ale overiť si na kataster portale ktoré pozemky jeho dedo vlastní aspoň v sucasnosti, to by bolo mohlo byť to prvotné. Lebo predpokladám že asi nebude vedieť čísla konkrétnych parciel ktoré jeho dedo údajne vlastnil, takže to by asi hooodne dlho hľadal v tej knihe