Dobrý deň
Chcela by som Vás poprosiť o radu. Minulý rok sme s manželom nadobudli nehnuteľnosť rozostavaný rodinný domček, ktorý sme si postupne dorobili. Vraj za novostavby netreba platiť daň z nehnuteľnosti čo som sa len tak dopočula. Je potrebné vyplniť nejaké tlačivo.. proste Vás chcem poprosiť o radu.
ďakujem
ahoj,
ano je potrebne vyplnit tlacivo "danove priznanie k dani z nehnutelnosti FO", plus su knemu prilohy: dan zo stavieb, dan z pozemkov (ak nejaky vlastnite, ale asi ano, lebo domcek na niecom stoji). No a co sa tyka oslobodenia, tak neviem, to sa musis informovat na vasom obecnom alebo mestskom urade.
Ahojte.
Minulého roku sme nadobudli nehnuteľnosť( dom). Vypisujem daňové priznanie a som v koncoch.Viem to vypočítať a vypísať to je ok. Ale narazila som na to, že daň sa zaokrúhľuje. Už si pripadám, že neviem napočítať do 3.prosím poradte.suma: 939.16
_podľa pokynov- zaokrúhlite na eurocenty nadol-(§101 ods.1 zákona)- tam som kukla a sú tam koruny a nie eurá :-S
takže ako 939,16 po zaokrúhlení je -939.15 alebo
939.10
no neviem alebo sa to myslí tak, že ak by mi vyšla v kalkulačke suma napr.939, 164 tak na dve dest. miesta?
ale mne vyšlo presne 939,16
Prosím o pomoc :-(
My nemáme síce novostavbu, ale vyplňujem práve na poslednú chvíľu daňové a neviem si rady, kam zapísať garáž.
Tlačivo DAŇ ZO STAVBY - tam som uviedla dom a kam s tou garážou :-.
Prosím, prosím poraďte