Niekde som sa dopocul ze ak prebehne kolaudacia skor,cize do 36mesiacou ako je stavebko-tak je moznost dostat nejaku premiu-financnu.co je natom pravdy?????ma s tym niekto skusenosti?????
No jediny, kto moze mat zaujem na rychlej kolaudacii je obec, ale neviem si predstavit, ktora obec by davala premiu.. mozno daku danovu ulavu. Ale pri sucasnom stave financii v obciach je to velmi nepravdepodobne :-)
treba sa spytat na obecnom urade, pausalne sa take nieco nevyplaca. u nas je vysoka dan zo stavebneho pozemku a pri kolaudacii do dvoch rokov cast zaplatenej dane vratia...
su vsak obce, kde je vysoky priemerny vek obyvatelov a snazia sa dotiahnut mladych, vtedy si daju do rozpoctu aj vyplacanie nejakych fin. prostriedkov, pri kolaudacii domu. bezne vyplacanie nejakych premii vsak nie je.
@aandrejka my sme stavali 3,5r, este stale nemame skolaudovane, teraz budu v juni 4 r co sme zacali stavat... Ked clovek nema naraz par melonov, tak sa to do roka neda....
@aandrejka aj my staviame už tretí rok a kolaudovať budeme až teraz , tiež nemám milióny na účte len tak pohodené, aby som to stihla za 4 mesiace. :-D :-D :-D :-D
@aandrejka tak vy ste potom z tych stastnejsich ;-) ako tu citam na MS vela ludi stavia niekolko rokov, ved svojpomocne sa inak neda :-( vratane nas, zacali sme pred 1,5 rokom a stale mame len hrubu stavbu s oknami :-o
No ako sa hovori cas su peniaze a ked niekto byva v podnajme alebo splaca hypoteku je lepsie sa ponahlat so stavbou. A nie som si ista ci sa take svojpomocne niekolkorocne stavanie nakoniec velmi nepredrazi a ci nie je lepsie si priplatit na zaciatku za firmu. Iny pripad je ked ludia pracuju v zahranici a postupne financuju stavbu domu samozrejme.
Myslea som to v suvislosti s platenim podnajmu a hypoteky zaroven. A taktiez ked platis hypo a nemas vycerpanu celu sumu tak stale splacas len urok. Cize logicky sa to vsetko predrazuje. Ale pokial niekto byva u rodicov a pomaly si stavia tak je to asi okay.
@ingeborg78 veru mali sme šťastie, no museli sme predať dva paneláky, aj ja aj manžel,aby sme mali na dom...chvíľu sme boli milonári,no bezdomovci... :-D teraz sme v podnájme a tie dva paneláky nám pomaly nebudú stačiť na dom, no snád to nejak zvládneme..a stavala nám firma montovaný dom,takže to je skôr ako murovaný....držím vám všetkým palce, nech už máte hotové a žijete v klude vo vysnívaných domčekoch....aj ja sa už veľmi teším... :-)