Odpoveď na príspevok od majkyv:
@dgerzo Jeden z mojich argumentov je nasledovny: … @majkyv Mňa zaujíma či sa toto týka aj platenia daní. Pretože keďže mám bungalov a čiastočne 3 izby sú podkrovne tak nemám záujem platiť za tých 50m2 navyše dane každý rok. Tá definícia podlažia sa týka aj daní?Odpoveď na príspevok od ava48:
@majkyv Mňa zaujíma či sa toto týka aj platenia… @ava48 Je jedno, či máš záujem alebo nie. Ak raz v zmysle zákona je to predmetom dane, tak za to platíš daň. Pre účely dane z nehnuteľnosti (konkrétne daň zo stavieb) nájdeš definície nadzemného podlažia a viacpodlažnej stavby v zákone o miestnych daniach č. 582/2004, konkrétne v § 11 a 12. Na to môže nadväzovať upresnenie vo VZN mesta, v ktorom je nehnuteľnosť. V zmysle tohto zákona je podkrovie samostatné nadzemné podlažie a teda ide o viacpodlažnú stavbu.Odpoveď na príspevok od ava48:
@majkyv Mňa zaujíma či sa toto týka aj platenia… @ava48 Toľko plaču pre 5 eur ..Odpoveď na príspevok od chrobak7:
@verka888 Ak si chcela osobnú skúsenosť, tak ti j… @chrobak7 tento postup je asi trochu netradičný, že a skôr to bol asi len ústupok obce trochu mimo toho, čo je oslobodené v znení toho zákona od poplatku? Keďže investorom významnej investície, ktorá nie je predmetom poplatku za rozvoj by mala byť právnická osoba, ktorej zakladateľom je štát, vyšší územný celok alebo obec, ak vláda Slovenskej republiky (ďalej len „vláda“) o ňom rozhodla, že je vo verejnom záujme. Takže chudáci ľudia, čo si zo svojho zatiahnu vybudovanie nejakej ulice, ktorú prevedú na obec a tá ich ešte skásne na domoch.Odpoveď na príspevok od martinko85:
@chrobak7 tento postup je asi trochu netradičný, … @martinko85 Hej, bolo to netradičný postup, ale podarilo sa. Inak tá investícia nebola malá, celá ulica, teda vybudovanie cesty a sietí stála vyše 160 tisíc EUR.Odpoveď na príspevok od chrobak7:
@martinko85 Hej, bolo to netradičný postup, ale p… @chrobak7 Ďakujem pekne, som zvedavý koľko nových ulíc teraz vystavajú obce, čo začali vyberať poplatok za rozvoj. Vŕtať sa v tom či je nadzemným podlažím v zmysle výberu poplatku aj podkrovie alebo ustupujúce podlažie asi nemá zmysel podľa diskusie, evidentne to niekto nezladil so stavebným zákonom a vyhláškou. To nehovorím ešte o rozdielnych výkladoch toho čo sa ráta a neráta do podlahovej plochy. Podobná habaďúra ako zdaňovanie stavebných pozemkov, kde na jednej strane treba často uviesť všetky parcely kvôli splneniu zastavanosti alebo prípojkám k stavbe, aj keď logicky by sa mal zdaňovať pozemok ako stavebný len pod samotnou stavbou.Odpoveď na príspevok od martinko85:
@chrobak7 Ďakujem pekne, som zvedavý koľko nových… @martinko85 V každej oblasti sa nájde niečo, čím štát zdiera občanov. V stavebnej oblasti je to napr. ten poplatok za rozvoj, daň zo stavebného pozemku. V poisťovacej oblasti je to daň z poistiek vo výške 8% z poistnej sumy. Teraz sa valí na nás daň zo sladených nápojov.... atď,. Za chvíľu vymyslia daň z pobytu na ulici, že môžeš chodiť pešo po chodníkoch. Niečo v tom zmysle už existuje, je to pobytová taxa alebo daň z ubytovania. Načo platím mestu túto daň, veď platím si za ubytovanie v hoteli.