Ako postupovať po kúpe bytu? Kedy, kde čo prihlásiť?

Ahojte... práve som sa nasťahoval do svojho prvého vlastného bytu a predpokladám, že tým sa pre mňa začína kolotoč vybavovania... Preto Vás prosím o postup- kedy a kam ísť (voda, elektrina, plyn, Tv a pod...), pretože neviem, či môžem niečo nahlásiť kým nemám adresu prechodného bydliska a list vlastníctva. A bez toho asi zmenu bydliska neuskutočním. Nerád by som čosi zameškal...Dakujem.
Odpovedať
Všetko môžeš nahlásiť pred zmenou trvalého bydliska ;-) Plyn a elektriku tel. na Zákazníckej linke.(Najskôr ale musí odhlásiť pôvodný vlastník. Najlepšie je zavolať spolu naraz ;-) Ku elektrike LV nepotrebuješ, zákon to neurčuje. Plyn si zisti na internetovej stránke SPP alebo zavolaj im.) TV - to asi myslíš SIPO - nahlasuje sa na príslušnej pošte kde je byt. Skús pozrieť na internet ,mal by tam mať zverejnený formulár, ktorý treba vyplniť a odovzdať. Vodu sme prihlasovali na bytovom družstve, nakoľko vlastníkom bytového domu sú oni. Boli sme spoločne s predávajúcim. ( Bytové družstvá majú internetové stránky s pokynmi a formulármi ktoré sú potrebné.) Vybavovali sme to týždeň po kúpe a nemali sme ešte podané na zmenu bydliska :-) :-) :-)
Odpovedať
@superstar Dakujem, uz som sa bal, ze sa nikto neozve. Som ti moc vdacny a idem sa teda pustit do vybavovania. Este raz moc diky...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?