Odpoveď na príspevok od gklin:
u nas vzdy fungovalo Savo na plesne, plesen to zn… @gklin a prosim Vas iba ste savo nastriekali alebo aj ste to neskor zamokra davali prec spachtlou alebo hubkou?Odpoveď na príspevok od mata8419:
@gklin a prosim Vas iba ste savo nastriekali aleb… @mata8419 ak máš už zateplené nevznikajú nové , namočiť mydlovou vodou a všetko dole čo ide, ja som dával i novú stierku a už kopu rokov bez, v kúpelni mám obklad až po plafon, aby nemokla stenaOdpoveď na príspevok od duzu:
@mata8419 ak máš už zateplené nevznikajú nové , n… @duzu a pripravky ste ake pouzil? lebo zevraj teda treba take, aby sa aj to podhubie znicilo..Odpoveď na príspevok od mata8419:
@duzu a pripravky ste ake pouzil? lebo zevraj ted… @mata8419 Keď použiješ klasické Savo proti plesniam, tak nemáš čo pokaziť. Tebou spomínaný produkt nepoznám, ale ak máš naň dobré ohlasy, tak kľudne vyskúšaj.Odpoveď na príspevok od mata8419:
Ahojte, prosim vas, poradite mi, ako ste si porad… @mata8419 a to si ako dosla na algacid plus..? citala si si technicky list o produkte.., co sposobuje..? pouzi technicky alkohol a cize denaturovany lieh.., vies kupit aj v dm drogerii.... ten tvoj scheiss si nedavaj do obytnej miestnosti...Odpoveď na príspevok od mata8419:
Ahojte, prosim vas, poradite mi, ako ste si porad… @mata8419 Domnievate sa, že budete odstraňovať iba staré nátery alebo si to odnesie aj povrchová vrstva omietky, ktorá môže byť zvetralá? · V prvom rade by som stenu opláchol teplou vodou, čím teplejšia, tým lepšie. · Následne by som odstránil staré nátery a obávam sa, že sa poškodí aj podklad. Povrch očistiť od prachu a ostatných nečistôt. · Neviem, kam sa môžete dostať škrábaním starých farieb, či na murivo alebo do vrstvy podkladovej omietky. Tento podklad by som ošetril prostriedkom ALGICID PLUS, ktorý je potrebné riediť s vodou 1:5. Pre zvýšenie účinnosti, by som postup zopakoval ešte raz, a to asi po 12 hodinách. Prostriedok ALGICID PLUS sa nanesie na povrch štetcom a rozotrie sa, aby sa dostal do pórov omietky. · Po 12 hod sa nanesie penetrácia AKRIL EMULZIA, riedenie s vodou 1:1. Doba schnutia 6 hodín. · Ak je potrebné stierkovanie podkladu, treba vybrať materiál podľa hrúbky potrebnej na vyrovnanie vrstiev. JUBOLIN CLASSIC – 1 mm, JUBOLIN P 25, JUBOLIN P 50 – oba do 3 mm, JUBOLIN P 15 alebo NIVELIN D – oba do 8 mm, alebo potom HOBI KIT - lokálne až do 5 cm, plošne až 2 cm. Doba schnutia závisí od hrúbky nánosu. · Namaľovanie farbou, výber JUPOL CITRO, JUPOL BIO Vápenná a vnútorná farba, prípadne ktorúkoľvek inú našu farbu JUPOL s prídaním prostriedku JUBOCID. Doba schnutia medzi jednotlivými vrstvami je 6 hod. Podľa toho, ako som to videl na fotkách, domnievam sa, že sa jedná o časti stien v blízkosti rohu a od podlahy napadnuté časti sa šíria po stene. Vyššie uvedené riešenie je iba dočasné. Ideálne by bolo zateplenie z vonkajšej strany, s ideálnou hrúbkou izolačného materiálu a dôkladným „prekrytím“ betónovej platne Ten ALGICID PLUS sa riedi 1 diel algicid plus a 5 dielov vody? Tá penetrácia AKRIL EMULZIA čo sa riedi v pomere 1:1, tam by som sa chcel opýtať z čoho sa skladá a ci tam nevznikne problém s paropriepustnostou, ci náhodou neuzatvorí pory v stenách a začnú ešte viac vlhnúť. Bojím sa že keď tento penetrák aplikujem , tak steny prestanú dýchať, ci by som to nemal robiť bez tejto penetrácie. viete mi povedať z čoho s skladá a Váš názor? Ak použijem farbu Jupol Citro, aké množstvo Jubocidu by ste odporúčali dávať na 1 liter farby? Algicid sa riedi tak ako píšete. AKRIL EMULZIA – vodná disperzia akrylátových spojív. Riedi sa 1:1 s vodou. Ak by ste ju neriedili, neurobíte kvalitnejšiu penetráciu, iba zmenšíte paropriepustnosť. V riedenom stave je plne paropriepustná, film, ktorý ostane na povrchu má hrúbku niekoľko milimetrov. Ak by ste pomer zvýšili, uškodíte na kvalite penetrácie. A môj názor? Osobne by som paropriepustnosť neriešil. S penetráciou potrebujem získať pevnejší podklad, „ zlepí“ malé voľné častice na povrchu a egalizuje savosť povrchu. JUPOL CITRO – do tejto farby nie je možné pridať JUBOCID. Farba už obsahuje prreventívne biocídne látky. JUBOCID je možné pridať do farieb JUPOL CLASSIC, JUPOL GOLD, JUPOL BRILIANT, JUPOL LATEX matt, semimatt a satén, proste farby, ktoré majú dostatok chemického väziva, aby dokázali naviazať na seba ďalšie prísady. Pomer je nasledovný: 50 – 75 ml prostiedku JUBOCID na 1 l už zmienených farieb. Toto bola konverzácia s jedným pánom z firmy Jupol.mal som ten istý problém co vy.je s tým veľa prace ale výsledok stojí zato.Odpoveď na príspevok od mata8419:
@gklin a prosim Vas iba ste savo nastriekali aleb… @mata8419 nastriekali, pockali, ci vsetka zmizla, ak nie, treba znova nastriekat, aby tam nezostalo nic z plesne idealne je "cerstve" SAVO, lebo ono moze po case vyprchat, takze kupit v obchode a hned striekat😉Odpoveď na príspevok od duzu:
@mata8419 ak máš už zateplené nevznikajú nové , n… @duzu a to ste pouzil iba mydlo a vodu? ziaden pripravok na plesne?Odpoveď na príspevok od mimms:
@mata8419 a to si ako dosla na algacid plus..? … @mimms ano citala som si aj technicky list ale nieze by som tomu nejako rozumela a vy poznate teda ten produkt algacid plus? mne to radili ze je to menej skodlive pre ludi ako priklad dychat savo.. ale tak ja nie som odbornik, preto sa tu radimOdpoveď na príspevok od mesiac1:
@mata8419 Domnievate sa, že budete odstraňovať i… @mesiac1 dakujem za velmi obsirnu odpoved.. algacid plus su ale dva pripravky.. jeden co sa riedi a jeden co sa strieka a ten uz riedit netreba.. zvazovala som ten v spreji.. aj ked tym striekanim to bude viac zase v ovzdusi v tom priestore kde sa to bude robit.. a vy mate osobne skusenosti s algacidom? komentovali ste aj fotky.. ale ja som fotky nepridavala ziadne 🙃 a tou teplou vodou umyt.. to ako namacat hubku do teplej vody a tak umyt, ci ako? mam inak aj parny cistic.. a niekto som citala ze aj tym riesil tie plesne ale tak to uz neviem.. to sa mi moc nezdaloOdpoveď na príspevok od mata8419:
@mimms ano citala som si aj technicky list ale ni… @mata8419 ja som ti doporucil co mas pouzit.., ale ked xces si dvat chemiu.., tak tvoje rozhodnutie...Odpoveď na príspevok od gklin:
@mata8419 nastriekali, pockali, ci vsetka zmizla,… @gklin savo ma nevyhodu ze pri opakovanem pouziti zasoluje stenu, coz zpusobuje ze nasledne hure vysycha a v pripade ze neni odstranen problem s vlhkosti muze se naopak problem zhorsovat. Coz neni tento pripad jenom radeji upozornuji.Odpoveď na príspevok od mata8419:
@mesiac1 dakujem za velmi obsirnu odpoved.. algac… @mata8419 to co som vám poslal bola konverzácia s pánom s jupolu.jemu som posielal foto,keď som mal pleseň.poslem vám na neho mail a mobil do internej posty.napiste mu alebo zavolajte vsetko vám vysvetlí .Odpoveď na príspevok od mesiac1:
@mata8419 to co som vám poslal bola konverzácia s… @mesiac1 dakujem a vy ste teda pouzili konkretne ten algacid plus a pomohlo Vam to?Odpoveď na príspevok od raziel628:
@gklin savo ma nevyhodu ze pri opakovanem pouziti… @raziel628 no uz som sa docitala presne toto o tom save, cize preto som uz dost opatrna pri nom :)Odpoveď na príspevok od mata8419:
@mesiac1 dakujem a vy ste teda pouzili konkretne … @mata8419 ja som to nastriekal pleseň s algacid plus,potom poumyval všetky steny s jarovou vodou,lebo to bolo maľované s nepriedusnou farbou.potom natrel všetko s akril emulzia a nakoniec 2x namaľoval s jupol citro a odvtedy je pokoj.