Odpoveď na príspevok od brunettkaa:
Ahojte/dobrý deň, včera večer som olejovala dreve… @brunettkaa predpokladám, že tam zostali nejaké zbytky mastnoty z jedla, prípadne nejaký zle utretý vosk zo sviečky alebo také niečo a tam sa ten olej nedokázal vpiť, čiže zostal poňom lepkavý fľak. Treba to len poriadne vyšúchať.. Farebný fľak tam asi zostane.. Prípadne to prešmigrľuj jemným šmirgľom a opäť natri olejom.Odpoveď na príspevok od zicher:
@brunettkaa predpokladám, že tam zostali nejaké z… Osobne ošetrujem teakový záhradný nábytok za pekného slnečného a teplého počasia. Natriem poriadne rozotriem, aby nezostali vrstvové fľaky a vystavím na slniečko nech poriadne zaschne. Zvyčajne trvá niekoľko dní, než jej úplne suchý a nezanecháva fľaky.Odpoveď na príspevok od brunettkaa:
Ahojte/dobrý deň, včera večer som olejovala dreve… @brunettkaa Dobrý deň, rovnaké zážitky som mala aj ja, lebo som strašne chcela drevu dopriať veľa oleja a nechala to dlho a potom to lepilo. Lenže to tak nefunguje, olej ktorý môže vsiaknúť, vsiakne hneď, zbytok treba čo najskôr a veľmi dôkladne zotreť utierkami. Zasychať sa necháva vsiaknutá vrstva, deň dva a potom sa opakuje. Fakt je dôležité to nepreháňať a poriadne poutierať čo nevsiaklo.Odpoveď na príspevok od brunettkaa:
Ahojte/dobrý deň, včera večer som olejovala dreve… @brunettkaa lepí na miestach, kde si nechala príliš veľkú vrstvu oleja. Olejovat sa má v tenuckych vrstvach, ideálne bavlnenou handričkou zapracovavat olej do dreva a prebytočný vždy zotrieť. Ja zvyknem naolejovat, počkám pol hodinu, vezmem čistú handričku a poriadne zotriem. Ak mi ostanú nejaké suchšie miesta, natriem už len tie, opäť počkám a zotriem.Odpoveď na príspevok od ktrink:
@brunettkaa Dobrý deň, rovnaké zážitky som mala a… @ktrink aha super, ďakujem. Ja som niekde práveže čítala, že mám naniesť viac oleja a nechať cez noc a ráno poriadne vyutierať. Tak som to už 2x urobila a dnes sa mi prvýkrát stalo, že niečo také lepkavé zostalo. Budem teda inak postupovať. Ďakujem 🙂Odpoveď na príspevok od akvi:
@brunettkaa lepí na miestach, kde si nechala príl… @akvi ďakujem pekne. Ja som čítala postup úplne opačný, že radšej viac oleja a čo sa nevsiakne poutierať. Budem do budúcna múdrejšia.🙂 Skusim to nejako zošuchat dole čistou handričkouOdpoveď na príspevok od zicher:
@brunettkaa predpokladám, že tam zostali nejaké z… @zicher stôl bol čistý, dávame na to veľký pozor. Bude to tým množstvom oleja čo som naniesla. Ďakujem za radu, vyskúšam to handričkou vyšuchať.Odpoveď na príspevok od brunettkaa:
@zicher stôl bol čistý, dávame na to veľký pozor.… @brunettkaa teoreticky to ešte môže byť živica z dreva, kde sa nedokáže vsiaknuť ten olej. Neviem z akého dreva je stôl.. Ale určite nedávať hrubú vrstvu, to je vždy kontraproduktívne. Ako píše burenttkaa, treba pozotierať nevsiaknutý olej ešte v ten deň, ked to natrieš. Ale aj to, čo lepí, dokáže vyschnúť, len to chce čas.Odpoveď na príspevok od chinatech:
Už tu bol pred nedávnomnpríspevok o Neminula. Neb… @chinatech aha nevšimla som si, iba včera som si tu založila profil. Belinku mi odporučil samotný výrobca nábytku z masívu, preto sme kúpili tú. Idem teda prečítať ďalšie diskusieOdpoveď na príspevok od brunettkaa:
@chinatech aha nevšimla som si, iba včera som si … @brunettkaa Mne zase Belinku doporučili majstri, ktorí mi stavali altánok. Už hneď po natretí presne podľa popisu na výrobku vyzeral otrasne. Už je to pár rokov, zmieril som sa s tým, riešiť to nemienim. Už takto doźije a potom ním zalúrim. Už sa nemienim rozčuľovať, ale na Belinku som zabudol. Nikdy viac.Odpoveď na príspevok od brunettkaa:
@akvi ďakujem pekne. Ja som čítala postup úplne o… @brunettkaa jednoznačne najlepší na to je olej z IKEA. Vyskúšala som aj iné a vždy som sa vrátila k ikeackemu. Obzvlášť, ako nedávno zmenili trochu zloženie - k lepšiemu, už ani po čase sa v plechovke netvoria usadeniny, ako v tom staršom, to bola jeho jediná chyba, je bezkonkurenčný podľa mňa.Odpoveď na príspevok od akvi:
@brunettkaa jednoznačne najlepší na to je olej z … @akvi ďakujem, určite vyskúšam 🙂