...pergola na miesto markízy ...po čase

Zdravím vas. Máme markízu 5x4m,tá funguje topkovo...no ale... ...časom sme zistili,že to asi nebola naj voľba,nakolko vedľa nás nestojí žiaden dom,tak je tam dosť veterno,a hlavne keď sa rozprší všetko schovávame ,každá bota mokrá!!ona sa sama zroluje to je ok,ale asi sme to mali vyriešiť Pergolov s náklopnými lamelami. Sused má pristresok z hranolóv,ale už ,,mrkoce"že už maju vo vnutri pomerne tmu...preto ma napadli tir lamely... Síce som ,,naďabil" v DE na jednu 3x4x2,5m Hliníkovú za 2700€ s naklopnými lamelami(...vyzera celkom dobre!) ...tak som volal na Sk do jednej firmy...ale mi ,,odstrelilo dekel" keď mi povedali cenu...cez 11 000€ Mate dakto tipa ,skúsenosti s výrobcami, a ich cenóu? Dík za radu..ak dakto odpíše!
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od radusko01:

Zdravím vas. Máme markízu 5x4m,tá funguje topkovo…
@radusko01 ja riesim obdobnu situaciu, tiez v sucasnosti markiza a chcem to vymenit za pergolu s bielym/mliecnym sklom. Vyhodu vidim, ze tam nebude prsat, v zime bude dost svetla avsak este vymysliet nejake lacnejsie riesenie tienenia. Ja uvazujem ze z vrchu v lete by som natiahol nejaku plachtu ktora bude uchytena o konstrukciu tej pergoly. a z predu dal screenove rolety - ked je slnko nizko tak mi tam svieti zboku :)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od radusko01:

Zdravím vas. Máme markízu 5x4m,tá funguje topkovo…
@radusko01 hlinikove pergoly s lamelami nie su lacne, ci na slovensku ci v nemecku... mozes kupit nejaku lacnu skladacku v hobbymarkete (to je asi to na co si "nadabil"), ale to je kvalitovo a stabilitou uplne niekde inde.
Odpovedať
Mame na chate pergolu porastenu hroznom, v lete to celkom slusne tieni, ked je velky upek zatahujeme plachtu pod aj po stranach prergoly, v zime je to bez listia, takze netieni. A este mame hrozna tolko, ze ani nestihame jest
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od radusko01:

Zdravím vas. Máme markízu 5x4m,tá funguje topkovo…
@radusko01 niečo podobné ako zita máme my.. Pergola z agátových kolov- guľatiny, obrastená z vrchu klematisom, ktorý tieni a z bokov viničom. Ked ten klematis kvitne, to je neskutočná paráda sedieť pod ňou, kávičkovať, počúvať včielky a kochať sa vôňou a kvetmi. Na jeseň dozrieva hrozno, dali sme si záležať na výbere odrody, takže aj to si užívame. Ked však prší, tak sedávame zastrešenom altánku. Súhlasím s názorom, že pergola so strešnými lamelami je asi najlepšie, čo môžeš mať.. Nakoľko pod uzavretou strechou máš buď tmu, alebo dusno a slnko pečie. Lamely vieš nastaviť tak, aby bolo aj svetlo, aj tieň a navyše môžu byť aj vzdušné, nestojí tam vzduch ako pod strechou... A zároveň vedia slúžiť aj proti dažďu. Cena však zodpovedá multifunkčnosti... Akoby môj dedo povedal, neni to lacná sranda...
Odpovedať
Co si budeme hovorit, najlacnejsie to nie je, ale zase takuto investiciu nerobis kazdy druhy rok, mas tu pergolu uz nastalo a myslim, ze tie jej vyhody by si ocenil. Mam dobru skusenost s firmou Isotra. Na stranke maju aj konfigurator, takze si vies cenu v podstate zistit aj sam bez toho, aby si musel niekoho kontaktovat so ziadostou o ponuku.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od stano_33:

Co si budeme hovorit, najlacnejsie to nie je, ale…
@stano_33 dík za info!
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od radusko01:

Zdravím vas. Máme markízu 5x4m,tá funguje topkovo…
@radusko01 ja idem robit pergolu s mliecnym lexanom a ak bude problem teplo a vysoka intenzita svetla, tak dorobim nad pergolu taku markizu aku mas ty.
Odpovedať
...no veď,kamarad ma hranoly a Lexan ,a ze satam neda vydrzar,jak tam praží,zas druhý,tam má maskáčovú siéť natiahnutu,jak tienidlo pod laxanom...tak neviem...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od radusko01:

...no veď,kamarad ma hranoly a Lexan ,a ze satam …
@radusko01 ale tienidlo /ak treba/ je potrebne dat nad lexan. Ked sa infracervena zlozka svetla dostane cez lexan, uz je neskoro. To je fyzika ZS.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rapidek:

@radusko01 ale tienidlo /ak treba/ je potrebne da…
@rapidek ...tak mu to,,ozrejmím"!!!
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?