Zbrusenie betonoveho poteru na terase

Potrebujem zbrusit nerovnosti, trochu aj vyrovnat terasu, na ktorej je beton (c16/20) pred pokladkou este neviem ci dlazby, alebo kamenneho koberca. Rozloha je cca 15 m2. Staci aj obycajna bruska s nejakym kotucom urcenym na betonovy poter, alebo si ist radsej pozicat nejaku sanacnu brusku? ...nasiel som aj brusku na lestenie, ze by sa lepsie drzala, ale ta asi nieje na to urcena :-D
Odpovedať
@rojcek A akú hrubú vrstvu ideš zbrúsiť?
Odpovedať
@chrobak7 podla mna tam má prostý betón a chce zbrusit ťapkanice od dosky. Možno to rozlesti
Odpovedať
@rojcek zalezi od brusenej vrstvy, ak to nie je len moc ze su to len nedokonalosti staci obyc a speci kotuc :)
Odpovedať
@tominohorvath @rojcek Ne pýtam sa preto, lebo ja som terasu vyrovnával pomocou uhlovej brúsky a takéhoto diamantového kotúča: https://e-kovospol.sk/kotuce-brusne/3... Ja som vyrovnával povrch terasy preto, lebo sa ukladala dlažba na plastové terče a z betónu trčali miestami kamienky, ktoré by tým terčom zavadzali. Taktiež ak bol niekde hrbol - koktroloval som to dlhšou hliníkovou latou - tak som ho zbrúsil, aby netrčal. Ako dá sa to, ale je to poriadna makačka a práši sa pri tom hodne. Našťastie sme boli iba vo fáze výstavby a nakoniec som celú terasu umyl vodou z hadice. Písal som o tom aj v mojom fotoblogu o terase, na fotkách trochu vidno aj tie prebrúsené miesta. https://e-kovospol.sk/kotuce-brusne/3... Ak ale potrebuješ zbrúsiť nejakú vrstvu, napr. 4 mm, tak to si radšej požičaj profesionálnu brúsku, lebo sa zblázniš, kým to vybrúsiš uhlovou brúskou.
Odpovedať
@rojcek požičaj si na to určenú brúsku na brúsenie podláh, nakoľko nanu vieš napojiť vysávač a odsávať prach, sice to mas len 15 stvorcov, ale je to dost na to, aby si sa tam udusil :-)
Odpovedať
@chrobak7 ja som kupil kryt na brusku z aliexpressu a mohol som tym kotucom brusit aj v obyvanom dome.
Odpovedať
dik za rady, lebo som si nevedel predstavit tu pracnost a aj prasnost a ako by sa nieco take robilo uhlovou, lebo potrebujem zbrusit niekde aj viac, niekde menej ako 5mm. Tak to radsej poziciam profi na to.
Odpovedať
Profilova fotka
Tiez si myslim, ze by si si mal pozicat na to urcenu brusku, aj kvoli tomu bordelu ako pisal catscan, pokial to uz nevyuzijes za mna zbytocne kupovat nieco speci.
Odpovedať
Profilova fotka
@rojcek prosim ta ked to zbrusis, mozes dat vediet, kolko ti islo dolu a cim si to robil? teda ci si si pozical profi brusku a islo to dobre? dik moc za info a kamenny koberec si ides robit sam ci mas vybratu nejaku firmu na to? overenu?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?