Odpoveď na príspevok od velka_stavitelka:
Poradili by ste mi prosím rôzne alternatívy firie… @velka_stavitelka na tvojom mieste by som sa nepokusal za kazdu cenu tomu timbermaxu vyhnut. praveze je to velmi dobra volba. presvedcil som sa o tom sam. terasu nam robili pat rokov dozadu a nemozem zleho slova povedat. ci uz na samotnu terasu alebo na odvedenu robotu.Odpoveď na príspevok od lalipo34:
pustili sme sa do mensich terennych uprav a ak sa… @lalipo34 ano, bola by to fajn volba. dosky su kvalitne, odolne, pevne. o ostatnych vlastnostiach sa vies konkretne docitat na ich stranke. tam maju vsetko dopodrobna rozpisane a vysvetlene, mas tam aj mnozstvo fotiek z realizacii.Odpoveď na príspevok od lalipo34:
pustili sme sa do mensich terennych uprav a ak sa… @lalipo34 aktuálne sú na trhu WPC dosky tzv,. celolisované (asi od roku 2008 na trhu), ktoré sú nasiakavé aj vyššiu roztiažnosť majú, povrch drážkovaný,teda údržba náročnejšia a časom farba bledne.. A potom dosky "novej" generácie, kde je WPC jadro a ochranná vrstva, ktorá má nulovú nasiakavosť vody a minimálnu zmenu farby. To jadro má menšie dutinky teda je doska pevnejšia. Najvyššia rada je plná doska s ochrannou vrstvou. Montáž nie je komplikovaná, nemusíte na kĺúč objednávať. Cenovo komplet materiál, teda - dosky, hliníkové hranoly, klipy, skrutky, lišty vychádza cca 65-145€/m2 (podľa druhu dosiek) pri pevnom podklade (betón), ak je potrebné dvíhať terasu tak terče a nosné hranoly navyšujú cenu terasy cca 500€ na 30m2 plochy.Odpoveď na príspevok od gumbik:
@lalipo34 aktuálne sú na trhu WPC dosky tzv,. cel… @gumbik Myslím, že úplne postačujúca je z tohto, čo si vymenoval tá zlatá stredná cesta, ako sa hovorí. Aspoň také som vyberal ja, keď sa robilo. Tie plné, to mi príde také zbytočné zase, lebo vlastnosti majú rovnaké v podstate ako tie dutinkové. Prvým by som sa oblúkom vyhol, to rovno aj drevo si môžeš dať.Odpoveď na príspevok od fragmo:
@gumbik Myslím, že úplne postačujúca je z tohto, … @fragmo @gumbik dakujem za vase ohlasy. uz len podla niecoho teda vybrat tie spravne 😊Odpoveď na príspevok od lalipo34:
@fragmo @gumbik dakujem za vase ohlasy. uz len po… @lalipo34 Aké máš kritéria výberu? Musíš predsa vedieť, že čo budeš pri výbere brať do úvahy 😉Odpoveď na príspevok od fragmo:
@lalipo34 Aké máš kritéria výberu? Musíš predsa v… @fragmo podla mna nic specialne. musi sa mi to pacit a nech s tym nie je roboty. a nech sa na tom nesmyka, to je dost podstatne.Odpoveď na príspevok od lalipo34:
@fragmo podla mna nic specialne. musi sa mi to pa… @lalipo34 Tak potom by nemalo byť ťažké niečo vybrať si myslím. Len treba toho správneho dodávateľa na ne. Tieto kritéria bude zrejme spĺňať viacero z nich, no mám skúsenosť len z jedným. Čo by som ti ale poradil, tak vyhni sa takým tým už na pohľad lacným doskám s drážkami.Odpoveď na príspevok od fragmo:
@lalipo34 Tak potom by nemalo byť ťažké niečo vyb… @fragmo ved prave to, to je to najdolezitejsie si myslim. akoze ten dodavatel. lebo tusim ani vsetci nerobia montaz, ze niektori dodavaju vyhradne len dosky, ci? a aky povrch teda odporucas?Odpoveď na príspevok od lalipo34:
@fragmo ved prave to, to je to najdolezitejsie si… ahoj @lalipo34. my si vybrali také dosky, čo vyzerajú ako drevené. nemajú len jednu farbu, ale pekne je tam znázornená tá kresba dreva. a povrch majú hladký, akože bez drážok a bez hocičoho. aj medzera medzi doskami je úplne minimálna.Odpoveď na príspevok od bohuslavs:
Tiez som volil tento styl dosiek. Povodne s taket… @bohuslavs jeeej no dakujem za fotku. lepsie takto vidiet, ako si len o tom citat 🤭 a kto vam to robil? ci sami ste to zvladli takto vsetko?Odpoveď na príspevok od lalipo34:
@bohuslavs jeeej no dakujem za fotku. lepsie takt… @lalipo34 Rado sa stalo. No ako hovorim, povodne bol plan uplne iny, ale tak nakoniec to vyslo takto, co sa ale nestazujem samozrejme. Takto mame vystarane ohladne fasady uz na stalo. Lebo toto bude moderne aj o niekolko rokov a hlavne to tych niekolko rokov aj vydrzi rovnako o rovnakom vzhlade. A teda robili nam to z Timbermaxu, kde sme aj dosky boli pozriet a objednali. Na toto by som si asi netrufol, resp. nemal som tolko casu na to, lebo isto by mi to neslo tak od ruky ako im.Odpoveď na príspevok od bohuslavs:
@lalipo34 Rado sa stalo. No ako hovorim, povodne … @bohuslavs joj dakujem ti za odozvu. pozriem sa na nich blizsie 😉Odpoveď na príspevok od bohuslavs:
@lalipo34 Rado sa stalo. No ako hovorim, povodne … @bohuslavs A tak podľa mňa pokiaľ nie si úplne ľavý, tak by si to zvládol si myslím, akurát by to dlhšie trvalo, to buď realisti. Tam treba spraviť aj tú podkonštrukciu, nemôžeš cápať dosky rovno na steny, to je jasné. @lalipo34 Keby sa takto rozhodneš alebo rozhodnete, neviem, kto všetko o tom rozhoduje, tak si myslím, že ľutovať isto nebudeš /nebudete.Odpoveď na príspevok od fragmo:
@bohuslavs A tak podľa mňa pokiaľ nie si úplne ľa… @fragmo tak zase nie je to len na mne, to som maly pan, aby som o vsetkom sama rozhodovala a ani by som nechcela. nahodou by som nieco nevybrala dobre a mala by som to kazdy den na tanieri 😂Odpoveď na príspevok od lalipo34:
@fragmo tak zase nie je to len na mne, to som mal… @lalipo34 vsak to zase nie, ja som zastanca toho, aby ludia, co spolu ziju, nechcem to skatulkovat hned, ze manzelia, rozhodovali o veciach spolocne. je to tak lepsie pre vsetkych. a teda zvlast asi aj pri takychto vacsich investiciach. neda sa to porovnavat s kupou rychlovarnej kanvice trebars.Odpoveď na príspevok od viktorbeniak:
@lalipo34 vsak to zase nie, ja som zastanca toho,… @viktorbeniak odovzdala som vsetky informacie manzelovi a on uz to bude riesit dalej. popravde neviem, ci ich stihol kontaktovat este vcera, alebo si to nechava na neskor. ale pripomeniem mu to 😁 ale tak uz mozem povedat, ze sme sa posunuli.Odpoveď na príspevok od lalipo34:
@viktorbeniak odovzdala som vsetky informacie man… @lalipo34 To ešte teraz ku koncu roka idete riešiť? To je taký celkom neštandardný termín na takéto niečo.Odpoveď na príspevok od fragmo:
@lalipo34 To ešte teraz ku koncu roka idete rieši… @fragmo myslím si, že skôr nie. aj keď zo strany firmy by asi problém nemal byť, však ono zase keď si to tak zoberieš, tak pracovný deň ako pracovný deň.