Vyspadovanie terasy +hydroizolacia.

Ahojte, Na Jar mam v plane vybetonovat terasu o rozmeroch 9x5 m. Po betonazi je v plane dlazba o hrubke 2 cm s pokladkou na terce, nakolko polovica terasy nebude v buducnosti prestresena. Rad by som sa opytal tych, ktori pokladali terasu na terce, aky spad pri betonazi terasy pouzili. Bude stacit 1cm/1M v oboch smeroch? Je nutna celoplosna hydroizolacia? Mozem terasu vybetonovat az po spodnu hranicu profilu portalovych dveri s tym ze dlazka bude trosku vyssie? Za odpovede dakujem.
Odpovedať
Tak to by ma tiez zaujimalo. Chceli by sme velkoplosnu dlazbu. My mame uz terasu vybetonovanu, ale nie s optimalnym spadom. Borci vyliali beton halabala. Co s tym?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jaronick:

Ahojte, Na Jar mam v plane vybetonovat terasu o …
@jaronick Pokiaľ dávate dlažbu na terče tak hydroizolácia nieje potrebná. 1cm na 1m je postačujúci spád.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od exponent:

Tak to by ma tiez zaujimalo. Chceli by sme velkop…
@exponent Dostatočná vrstva betónu na vytvorenie spadu tahana cez lepidlo.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch

Odpoveď na príspevok od profistavbari:

@exponent Dostatočná vrstva betónu na vytvorenie …
@profistavbari a ked mam na terase beton o hrubke 10cm, pod nim je strk a zemina, ako mam dalej pokracovat ked tam cchem mat dlazbu lepenu na lepidlo? Mam pouzit tekutu hyroizolaciu a na to lepidlo s dlazbou? alebo su na to nejake lepsie a trvacnejsie veci?
Odpovedať
Profilova fotka
@st89 terasa je predpokladam nezakryta, preto si musis vybrat, aky druh HI pouzijes: bitumenovu, cementovu, polyureu alebo PP. Kazdy z nich ma inu cenu a mierne iny postup. Na MAPEI najdes vykresy s zlozenim jednotlivych vrstiev. Ak nemas rad MAPEI, tak potom SIKA. Ak nemas rad ani jedno, tak DENBRAVEN, ale ja lastovicku nemusim (co je o mne zname).
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@st89 terasa je predpokladam nezakryta, preto si …
@mgx ked cchem cementovu tak ako?
Odpovedať

@st89 terasa je predpokladam nezakryta, preto si …
@mgx ked je pod betonom dostatocna drenazna vrstva strku a beton nie je v kontakte so zeminou, tak je treba nutne hydroizolaciu?
Odpovedať
Profilova fotka
@st89 https://www.mapei.com/sk/sk/produkty-... vacsinou zvyknu ludia pouzivat mapelastic, alebo od SIKA alebo PCI @rkorba ak je to cisto terasa, nemusis ju izolovat. Ale vzlinajuca vhlhkost tam zo zakladov vzdy bude (aj ked polozis beton na makadam). Zivotnost terasy bez zakrytia je maximalne 20 rokov, podla kvality povrchovej vrstvy... ak chces izolovat zaklady, mozes pouzit MAPEI/SIKA, ale limitujuci faktor je skor dazd zhora, nie zospodu... https://svk.sika.com/sk/stavebnictvo/...
Odpovedať

@st89 https://www.mapei.com/sk/sk/produkty-riesen…
@mgx diky za linky. Moja terasa je bez zakladovych pasov vyliata na 20cm makadame. Neplanujem pouzit hydroizolaciu, skor sa sustredit na vyrovnanie podkladu a celoplosne nalepit dlazbu 60x120, alebo 60x60 podla dostupnosti dlazby s vhodnou protismykovostou. Najdolezitejsi detail ktory vidim, ako problem do buducna je kvalita skarovania, ktoru vykonam na 110% :-)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rkorba:

@mgx diky za linky. Moja terasa je bez zakladovyc…
@rkorba čiže nemáš to izolované odspodu a zhora dážď na to keď bude pršať to nejdeš riešiť?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od st89:

@rkorba čiže nemáš to izolované odspodu a zhora d…
@st89 a co mam na tom riesit? Dlazba je nenasiakava a ked bude dobre spravena skarovka, aj tak sa cez nu voda dostane dnu ale i von :-) Ked tam bude hydroizolacia, tak sa tam bude hromadit voda a ked nebude, tak beton ju pohlti a casom vypudi vyparovanim.
Odpovedať

@st89 a co mam na tom riesit? Dlazba je nenasiaka…
@rkorba zaujímavý názor, čiže lepšie je pod dlažbu vystavenu dažďu nedávať hydroizolacia?
Odpovedať
Článok sa načítava...

@st89 a co mam na tom riesit? Dlazba je nenasiaka…
@rkorba Na tom makadame máte aj fóliu, alebo sa betón lial priamo naň?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od stowasser:

@rkorba Na tom makadame máte aj fóliu, alebo sa b…
@st89 nechcem nikomu nic nahovárať, to je len moj nazor a u mna doma. @stowasser bez folie vyliaty pred 2 rokmi.
Odpovedať
Profilova fotka
@rkorba ak to prezije 10 rokov, mozes si gratulovat. Ak 20, bude to zazrak. Realne do 5 rokov prerabas :)
Odpovedať

@st89 nechcem nikomu nic nahovárať, to je len moj…
@rkorba Myslím si, že to toľko nevydrží, ale budem držať palce. Určite treba použiť čo najkvalitnejšie lepidlo, prípadne kombináciu lepidla a izolácie. https://www.alfistyle.sk/elasticke-le...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?