Terasové dosky

Ahojte, chcela by som sa opytat hlavne ak s tym niekto pracuje alebo ma skusenost. Urobili sme tarasu a bohuzial som si neuvedomila, ze ak chcem dat terasove dosky tak potrebujem nechat terasu cca 6cm pod urovnou dveri. Mam tam priestor max.3,5-4 cm. Mame tie zdv.posuvne dvere tak sme sa to snazili dat vyssie az sme to prekombinovali. Je sanca to vymysliet bez tych hranolov pod tie dosky, ze by sa to pripevnilo rovno do tej vyspadovanej betonovej terasy???? Vopred dakujem za kazdu radu.
Odpovedať
Profilova fotka
Nemyslim ze by bolo rozumne davat dosky priamo na beton. Rost treba aby dosky neboli vo vode, pripadne snehu, vlhoba im neprospieva. Kedze tam mate cca 4 cm tak aspon 2 cm rost by sa snad zmestil... Priamo na zem to nedavajte.
Odpovedať
@madein1974 dakujem len tie orig.dosky - rosty maju cca 4cm tak je mozne to dat vyrobit ? Ako potom vymysliet to uchytenie? alebo to prevrtam durch cez tie dosky? viem, ze sa pytam ako trulo ale nie som v tomto moc doma:)dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@tinaja deckingove dosky maju 4cm? Treba dat take co maju 2cm a pod ne rost 2 cm a o ten to usrobovat. Neni to idealne ale ine riesenie myslim nemate.
Odpovedať
@madein1974 nie doska ma 2,5 cm cca ale ten rost do ktoreho sa to pripevnuje ma cca 4cm tak ten by som musela asi mat len 2cm a neviem ci by to nerobilo neplechu. Je mozne to len tak dat vyrobit alebo sa daju kupit aj v inej hrubke???dik
Odpovedať
Profilova fotka
@tinaja ak mate tu dosku fakt rovnu a vyspadovanu, tak by stacil aj rost z 2cm lat. akurat ze bude trochu problem so srobovanim, budes moct pouzit sroby dlhe 3.5 -4 max co je dost malo. Veru neviem co ine ti poradit.
Odpovedať
@madein1974 no tak to hej. Este otazocka mam to vrtat cez tie dosky alebo ich len prisrobovavat zo spodu???dik
Odpovedať
Profilova fotka
@tinaja hmm, neviem si predstavit ako by sa to dalo srobovat zospodu... Jedine zvrchu cez dosku do rostu. V Kanade som videl aj take specialne klipsne na ktore sa decking nacvakaval, neviem ci take nieco sa pouziva aj na Slovensku...
Odpovedať
Hlavne ani beton nieje uplne OK, ma byt pod tym drenaz-strk. dosky sa upevnukju na klipy a tie klipy srobami do dosiek, urcite nie sroby cez dosky,ale aj tak sa da len neviem ci je to pekne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?